Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kartice – master card, prednosti in slabosti

kartice – master card, prednosti in slabosti

Pozdravljeni!

No, ne vem, če je vprašanje, ki ga postavljam povsem ok za omenjen forum, a vseeno me zanima kaj menite o plačilnih karticah, konkretno me zanima za master card. Kakšne so prednosti imetnikov omenjene kartice in zanima me seveda tudi kakšne so slabosti (prvizije, ipd)
Lahko o tem napišete kaj več?

Pozdravljeni!

MasterCard izdaje različne kartice, tako debetne, kot kreditne in tudi poslovne. Katero imate v mislih? Sodelujejo z različnimi bankami in je najbolj razširjena, praktično po celem svetu.

Poslovanje s karticami ima samo eno slabost, to je osebna disciplina. Omenjeno kartico imam debetno, kreditni imam pa Diners in AmericanExpres. Eno bom ukinil, ker imeti dve je nesmiselno in drago. Provizijo plačujejo trgovci, imetniki kartic ne plačujemo provizij, razen letne članarine. Ne trgajo mi iz računa, ampak mi pošiljajo položnice, ker je zame bolj prijazno. Provizijo plačate, če s kreditno kartico dvigujete denar na bankomatu. Te provizije so zelo vsoke.

Debetno kartico, dobite na banki, kjer imate račun. Ko se pa odločate za kreditno kartico se pa pozanimajte na njihovih spletnih straneh, katera vam najbolj ustreza in kaj vam vse nudi.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Slišala sem, da si z imetništvom teh kartic tudi nezgodno zavarovan. Je to res?

New Report

Close