delno poplačilo kredita-splošno vprašanje
Pokazala se je priložnost, da delno predčasno poplačam kredit. Mnenja o tem so deljena in vem, da na to, ali je to smiselno, vpliva veliko dejavnikov. Imam kredit v švicarjih, odplačevala naj bi še 10 let. Gre predvsem za to, da mi je ideja o delnem predčasnem poplačilu psihološko blizu (skrajšal bi se mi čas odplačevanja- kar bi mi predstavljalo v današnjih razmerah pravo olajšanje)
Sedaj me pa zanima, kakšen znesek okvirno je smiselen za delno poplačanje, najbrž ne 1000 € ali pač že.
Ali je bolje, da našparam npr. 5000, 8000 in potemdelno poplačam ali je še to nesmiselno. 10.000?
Zanima me tako na splošno, za podrobnosti bom itak šla na banko. Hvala.
Meni so ob delnem poplačilu naredili aneks k pogodbi, strošek je bil nekaj čez 10€.
Meni so rekli, da ni možno, da bi sama vplačala na račun kredita. Čeprav v spletni banki vidim sklic. Morda pa poskusim. mp25, bi v primeru da recimo nakažem 200€ šlo vse na račun glavnice? Ali kako bi potem taka dodatna mala vplačila upoštevali na banki?
Jaz sem tako naredil pri Hypo banki.
Predčasno sem delno polačeval kredit (70.000eur) v zneskih po 30.000 eur, 5000eur, 1000 eur,…
po štirih letih sem potem z zadnjim rednim mesečnim obrokom poplačal kredit. Nato sem klical banko da je kredit že polačan in naj mi vrnejo razliko 100 eur na račun (ker zadnji obrok kredita je bil večji od samega ostanka kredita za 100 eur)
Tako je bilo vse brez stroškov.
Sem pa v spletni banki non stop videl stanje mojega kredita!
Ko smo mi najemali kredit, se spomnim, da so na Hypo res omenjali to opcijo hitrejšega poplačevanja.
No, saj če gre za zneske nekaj tisoč €, se tistih 10€ za aneks ne pozna toliko. Da bi pa vsak mesec recimo 100 dodatnih € nakazala, pa je nesmiselno. Čeprav resno razmišljam, da bi poskusila. Sklic vidim v spletni banki, pa stanje glavnice ter vplačane obroke tudi.