Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute administrativna prepoved

administrativna prepoved

Leta 2004 sem posojilo preko ene izmed posojilnic, obroke sem plačeval, potem pa sem zaradi bolezni zaumujal s plačilom, potem so rekli, da so našli drugega investitorja in sem moral papirje še enkrat podpisti in so spet nabili na začetno glavnico ne vem kakšne stroške in tako da sem bil spet na začetku, potem sem se odločil da tega ne bom več plačeval, oziroma da naj se zmenimo za primerno plačilo dolga, oni pa so vedno nekaj se izmotavali, dejansko so hoteli od 200 tisoč izposojenega denarja dobiti 500 tisoč. rekle sem jim naj vložijo tožbo, le te niso vložili, dejansko so pa poslali mojemu delodajalcu administrativno prepoved,ki jo sploh nisem overil v svojemu podjetju, Zanima me če lahko moj delodajlaec zavrne to administrativno prepoved(podal sem mu pisno obrazložitev z dokazila o plačilu) in kam se lahko obrnem, naj zadevo predam kriminalistom in tržni inšpekciji, v tožbo ne bi šel rad, ker verjetno se bo to vleklo sto let in še ogromno stroškov zadaj. To podjetje sploh ni registrirano za potrošniško kreditiranje, v sodnem registru je alstnik neki američan .. kot neko “kvazi” podjetje, ki kontaktirajo s teboj samo preko gsmja.Ko jih kličeš se sploh ne oglašajo.A lahko v mojem podjetju vsako administrativno prepoved(podpisana je bila bianco) vnovčujjo. Oni pravijo da ja in da jo lahko umakne samo vložitelj ali pa sodna odločba???Prosim za nasvet!

Pozdravljeni!

Vaš primer je pravno vprašanje in še en lep dokaz, da se denar ne sposoja v posojilnicah, ampak na banki. Dogaja se tudi npr., da na enkrat vnovčjo vse čeke, terjatev prodajo (faktoring) drugi posojilnici, ki vas lahko izsiljuje… Obrestna mera je pa vedno nekonkurenčno visoka.

Ko ste se odločili za posojilo, ste podpisali pogodbo v kateri so navedeni vsi pogoji, obveznosti in dolžnosti pogodbenih strank. Če je ta pogodba v skladu z zakonodajo in ali ima posojilnica vsa potrebna dovoljenja, vam svetujem, da se posvetujte pri specializiranem pravniku. Če ni, zadevo predate organom pregona.

Administrativno prepoved podpišete pri vsakem kreditu. Kaj to pomeni, sem pridobil pravno mnenje:

Administrativna prepoved je izjava dolžnika, da dovoljuje, da se del njegovega osebnega dohodka mesečno izplačuje upniku. S to prepovedjo se mora strinjati tudi delodajalec. Prepoved ima učinek sklepa o izvršbi. Prednost imajo le priviligirane terjatve (preživnina), trako, da mora v primeru premajhnih dohodkov terjatev iz administrativne prepovedi počakati. (Navadno se uporablja pri odplačevanju potrošnih kreditov).

Lep pozdrav!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Če vaš delodajalec ni podpisal in “poštemplal” administrativne prepovedi
jo lahko brez težav zavrne. V takem primeru mora vaš kreditodajalec
zahtevati odtegovanje od vaše plače le preko sodne izvržbe.

Če pa je AP potrjena (podpisi pooblaščencev delodajalca in štampiljka in seveda še vaš podpis) pa žal delodajalec mora izpolniti obvezo, ki jo je
prevzel s potrditvijo adm. prepovedi, kjer je med drugim naslednji tekst:

“Izplačevalec plače se zavezuje, da bo ravnal v skladu s 135. čl. Zakona o izvršbi in zavarovanju in bo anuitete nakazoval redno vsak mesec.
Če izplačevalec plače ne bo odtegnil in izplačal mesečnih zneskov za pokritje te terjatve, je odgovoren v skladu s 134. čl. Zakona o izvršbi in zavarovanju.”

Opozoril pa bi vas še na dejstvo, da v skladu z Zakonom o izvršbi vaš delodajalec lahko obremeni vašo plačo le do višine zajamčene plače – ta je v tem trenutku 88.500 SIT.

Prosim za pomoč. Dobili smo upravno izplačilno prepoved od finančne hiše, ki je podpisana s strani našega zaposlenega – kreditodajalca. Ali lahko mi prepoved zavrnemo, saj posojil ne odtegujemo od plače. Čeprav navajajo, da ima prepoved, ki jo odobri dolžnik sam, pravni učinek sklepa o izvršbi na dolžnikovo plačo.

New Report

Close