Ali lahko dobim kredit?
Pozdravljeni!
Verjetno je vprašanje smešno, ampak vseeno. Sem redno zaposlena, služba ni ogrožena, delam v izredno stabilnem mednarodnem podjetju, za skrajšani delovni čas dobim 800 evrov bruto. Ali lahko dobim na banki kredit recimo 3000 evrov? Seveda se bom šla pozanimat tudi na banko, ampak raje najprej tukaj vprašam, da se ne smešim 🙂 Stanje imam vedno pozitivno in nobenih kreditov, limitov. Šlo bi pa za nakup avtomobila. Hvala za odgovor 🙂 Lep pozdrav
Seveda ga lahko dobiš. Jaz sem ga lani avgusta dobila na svoji banki (kot njihov komitent), pa sem imela še nižje dohodke. Ponudili so mi hitri kredit (doba odplačevanja do 36 mesecev) s fiksno obrestno mero, obroke pa mi tržejo preko trajnika.
Res pa je, da mi druge banke niso odobrile kredita. Fora je v tem, da tam, kjer si komitent, imajo zate drugačne kriterije – ni nujno, da ti po odtegnitvi kredita ostane minimalna plača, ampak lahko tudi manj. Zato niti ne izgubljaj časa na drugih bankah, ampak se odpravi na svojo, kjer imaš odprt TRR.
Za informacijo: jaz bom 2.800 eur kredita odplačala s 36-imi mesečnimi obroki po 86,59 eur.