Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute krediti za tujce

krediti za tujce

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali je kje kakšna banka, ki omogoča večji stanovanjski kredit tujcu s stalnim prebivališčem in stalnim delovnim dovoljenjem. Zanima me zato, ker v NLB lahko tujec dobi kredit samo na 5 let.

Pozdravljeni!

Pred tremi leti sem imel takšen primer in kakor se spomnim mu nisem mogel urediti dolgoročnega kredita.

V ponedeljek se bom pozanimal, če sedaj obstaja kje kakšna varianta in vam sporočim.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ste se že pozanimali ?
Hvala.

Aja še nekaj, ali je lahko tujec lastnik stanovanja?

Jutri imam sestanek z direktorjem banke in vam sporočim podrobnsti!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Kredite tujcem banke načeloma ne želijo odobravati predvsem zato, ker
nimajo nobene možnosti vpogleda v boniteto stranke kot tudi delodajalca,
pa tudi izterjava v primeru nerednega odplačevanja je lahko zelo zahtevna, včasih celo nemogoča.

Zakon sicer dopušča kreditiranje tujca, je pa potrebno mesečno poročanje
BS o odplačevanju kredita, kar je izredno zamudno, še posebej, če delaš samo za eno stranko.

Mogoče bi se našla banka, ki bi naredila kredit tujcu, ki pa bi moral prejemati dohodke na bančni račun v Sloveniji. Kredit bi moral biti zavarovan s hipoteko, saj naše zavarovalnice niso pripravljene zavarovati kredita tujcem.

Elanino, če ima tujes stalno delovno in bivalno vizo, potem seveda dobiva vsako mesečno plačo na slovenski bančni račun in ima slovenskega delodajalca zato ne vem zakaj ne dajejo daljših kreditov….

Banke se resnično izogibajo dajanja kreditov tujcem. Možno je do 7 let in ponavadi želijo še poroka.

Če tujec ni državljan države v EU, ne more uveljavljat lastninske pravice na nepremičnini.

ni res da lahko tujec dobi kredit na nlb na 5let ker sm jaz tudi včeraj spraševal na nlb da mi dajo kredit za avto in imam stalno prebivališče v RS že nekaj časa in službo za nedoločen čas pa so mi rekli da ni možno priti do kredita v bistvu ne vem zakaj

Vsaka banka lahko da kredit tujcu, če želi in to kakršnegakoli. Težava je, da imajo s tem več dela in stroškov, ker mora banka o tem poročati Banki Slovenije. Kot imam izkušnje je malo kadrov na banki, ki znajo izpolnjevati obrazce za Banko Slovenije in se raje izogibajo kreditiranju tujcev.

Mene pa zanima kako naj dobim kredit, tujec sem, ampak čez eno leto bom dobil stalno prebivališče..
Mogoče je lažje tako dobit ali še vedno ne morš????
Ali mors imet državljanstvo??????

Za pridobitev kredita ni važno toliko državljanstvo, kakor garancija. Kot je že pred tem zapisal g. Tomc pa zaradi birokracije banke le s težavo odobrijo kredit tujcu.
Vsekakor priporočam obisk bank, pri tem bi osebno izbiral tuje banke z podružnicami pri nas, saj so te po večini bolj flexibilne.
Velja pa staro pravilo, sprehod in zbiranje informacij.

NLB kot banka resnicno SUCK’S

Moj mož je tujec, ne iz EU, ampak iz ene eksotične države. Hipotekarnega kredita mu niso želeli odobriti, lahko je moj porok, dobil pa je potrošniški kredit (NKBM). Ima pa v Sloveniji stalno prebivališče in v času odobritve kredita je imel s.p. Porok pri njegovem kreditu sem jaz, slovenska državljanka.

Pri SKB banki brez težav dobiš, najbolj pomembno je zavarovanje kredita!

Lahko kot tujec, pridobim pravico do nepremicnine, ce imam ustanovljeno podjetje v republiki Sloveniji. Ali obstaja kak drugi nacin za nakup stanovanja.

prosim da mi pomagate pridobit kredit do 5 let.sem tujec z stalnjm bivanjem in redno placo.hvala-

Jaz sem tujec s začasnim bivanjem v Sloveniji. Državljan se Hrvaške in imam začasno delovno dovoljenje in pogodbo s delodajalcem na nedoločen čas. V septembru 2011. sem dobil stanovanjski kredit pri NKBM za nakup nepremičnine na Štajerskem. Vpisal sem se kot lastnik kupljenega stanovanja s hipotekom na banko. Postopek vpisa je da se tujec lahko vpiše kot lastnik samo na določeno nepremičnino katero bo rabil izključno za stanovanje. Za odobritev se odda vloga Ministrsvu pravosodja RS in je ministtrstvo dolžno zadevo razrešiti v 90 dneh. Potem se čaka še en mesec na pravomočnost in se tujec lahko vpise na lastniško pravico. To izredno ne velja za državljanje Ruske federacije ali pravne osebe registrirane v Ruski federaciji ker nimajo pravice do lastništva na neprimičninami v Sloveniji.
TOREJ; Veliko dobre volje, veliko časa in živcev, dobro plačo i ne malo denarja in vse je mogoče.
Tudi za tujce.

Sem tujec, ker sem drzavljan Danske, na drugi strani sem ‘slovenec’, vseeno, pravzaprav me zanima, ce lahko dobim kredit (5/7, 3/4 ali 2/3 od cca. med 150.000 in 200.000€ max. 10 – 15 let) za hiso ali stanovanje, ker vec kot 50.000€ ze mam? Komot placujem do 1.200€ na mesec.

To je odvisno od politike posamezne banke, predvsem koliko ste za njih bonitetni.

Lp,

mikim te informacije dobis na banki ili prosim te za vec inf trenutno imam te tezave pri bankam ker sem bosanski drzevljan sa stalnim bivaliscem i stalno pogodbo za zaposlitev,ponujam svoji 50,000E gotovine in placo od 1200E.ce gdo zna kaksno banko za stanovalski kredit prosim za inf.

POzdravljeni.Sem tujec z stalnim bivanjem in redno zaposlen.Me zanima moznost pridobitve stanovanjskeg kredita.Moja zena je tudi zaposlena na dolocen cas.Dva polnoletna sina studenta delajo preko st.servisa.Vsi imamo racun pri nkbm.Prosim da mi preverite ce obstaja moznost tel.070307151

New Report

Close