Tožba – vrnitev zneska
Če vložiš tožbo v skrajšanem postopku, je treba že takoj predložiti dokaze. V mojem primeru nastane mali problem, ker je bila kreditna pogodba sklenjena, plačala sem določen strošek zavarovanja, pa nikjer ni prikazan, da bi imela to črno na belem. V pogodbi pa je navedeno, da stvar lahko zavaruješ na različne načine, vendar pri meni ne piše, na kakšen način je bila stvar zavarovana. Znesek zavarovanja je bil plačan na licu mesta. Za ostali del preplačila, ki so mi ga dolžni, imam dokazila. Namreč, pogodba je nična, za kar imam tudi dokazilo drugih organov.
Koliko je možnosti na sodišču, da sodišče prizna tudi znesek, ki ni na papirju ali si brez priče in je npr. iz pogodbe razvidno, da zavarovanje obstaja, ni pa navedeno v pogodbi, na kakšen način je bila stvar zavarovana. In da bi ta znesek sodišče priznalo, ki sem ga plačala, le nimam to na papirju navedeno?
Če ne bi bila nekaj let nazaj neuka glede tega, bi imela tudi za prvi del dokaz, tako ga pa pač sedaj nimam. Če bi šlo tu za npr. 20 €, ne bi iskala poti sodišča, ker se sporazumno nismo mogli poravnati, tako gre pa za malo večji znesek, ki ga ne želim šenkati kar tako.
Hvala za kakršnokoli informacijo.