GOTOVINSKI KREDIT
Pozdravljeni,
Iščem nekoga, ki je kreditno sposoben in bi zame najel gotovinski kredit v višini 17.000 eur, z dobo vračanja kredita 96 mesecev (mesečni obrok znese cca 210-220€, odvisno od banke).
Kreditojemalec ob izplačilu kredita dobi 10% vrednosti odobrenega zneska(1.700€), nato pa sklenemo pri notarju pogodbo o prevzemu obveznosti iz naslova kreditne pogodbe, s katero prevzemam vse obveznosti nase, tako da kreditojemalca v nobenem primeru ne bremeni čisto nič, do dokončnega poplačila kredita.
Sem resna, pošteno vračam, sem zaposlena za nedoločen čas. Ker imam že gotovinski kredit, kljub kreditni sposobnosti, na banki ne morem dobit več kredita, ker ga zavarovalnica banki noče zavarovat. Baje, da zavarovalnice sedaj zavarujejo na posameznega kreditojemalca največ 17.000€.
Prosim resne interesente, če me lahko kontaktirajo na mail [email protected].
Hvala.
Vrtnar,
Jaz sem še enkrat prebrala celotno mojo kreditno pogodbo, za kredit, ki ga imam in še vse stare za nazaj(ki so sicer že poplačane) ampak v nobeni pogodbi še nisem zasledila tega člena, ki ga navajate, da bi pogodba ne bila prenosljiva.
Zanima me ali vi samo malo komentirate moj problem ali ste mogoče interesent za dogovor, s katerim bi lahko nekja zaslužil. Jaz sem za to, da se pri notarju sklene taka pogodbe, da kreditojemalec v nobenem primeru ne bi bil oškodovan, ker jaz nimam nobenega namena koga oškodovat, potrebujem uslugo, ki bi jo plačala, kredit pa pošteno odplačevat, kot svojega.
lp.
Seveda vam verjamem, da nimate namena nikogar oškodovati, vendar življenje je pač tako, da nikoli ne veš, kaj nam bo prineslo.
Povem vam pač, da so bo banka usedla in terjala kreditojemalca, če od vas ne bo dobila denarja.
Če bi bilo tako kot vi pravite, bi lahko za vas vzel 5 mio kredita s katerim bi vi pobegnili na Maldive. Tam bi se lahko dobila in srečno živela do konca najnih dni. Konec pravljice.
Berete moja pojasnila, pa jih ne želite razumeti.
Mogoče boste lažje razumeli če vam postavim vprašanje : Kaj vam brani, da bi z mojimi 17.000 Eur v žepu pobegnili nekam ter se nikoli več prikazali (pa da ne boste rekli da to ni nič denarja, predpostaviva, da to narediti s 100 osebami) ?
Glede kratkočasenja pa samo tole : če bi prej poslušali podobne nasvete mojim mogoče ne bi zabredli v tako situacijo kot jo imate.
Vrtnar, hvala za vaša pojasnila.
vse razumem, samo vi ne razumete, da pač nismo vsi prevaranti, ki jih imate vi v mislih.
O moji situaciji in zakaj sem v taki situaciji kot sem, pa vi nimate pojma in jaz si ne bi dovolila nikoli sodit nekoga, če ne poznam ozadja.
Pa tudi ne želim nikomur, da bi se kdaj znašel v moji situaciji.
Hvala vseeno.
Ne govorim, da ste prevarant, vendar na vse situacije, ki se nam zgodijo v življenju nimamo vpliva. Mogoče se vam ponovno kaj zgodi, in verjetno tudi sami ne bi želeli, da v to potegnete kako nedolžno osebo.
Če pa res menite, da je to edini način, pa sporočite banko, ki bi bila to pripravljena narediti.
Lory, oprostite moji neposrednosti, mogoče jo boste smatrali za nesramnost, a dajte si odgovoriti na vprašanje, če sploh znate z denarjem?
Tukaj prosite za kredit že tričetrt leta. V tem času se je znesek povišal za 4tisočake, kar nanese cca 300 EUR na mesec. Torej ste v tem času po hitrem branju ustvarili dodatne 4 tisočake dolga.
Vaša situacija najbrž res ni prijetna, ni pa nerešljiva. Kar delate, je to, da iščete rešitev v dodatnem denarju, ki pa ga bo, ne pozabiti, treba vrniti! Če si morate že sedaj za to, da pridete skozi mesec, sposojati denar, kako mislite pri tem vračati še dodaten kredit? Kako vam bo zneslo, če vam že sedaj ne? Pravite, da ste kreditno sposobni, banka vam pa ne da kredita. Se vam to ne zdi čudno? Kaj pa limit? Ne sicer v tem znesku, a nekaj se najde. Obresti so visoke, tako ali drugače. Ste že poskusili sedaj dati ta znesek, ki ga bi odplačevali kot “kredit”, na stran? Najbrž ne, če vam že tako ne znese skozi mesec. Kako boste potem odplačevali zadeve?
Kar se tiče samega “posla”, vam je že vrtnar odgovoril, da se lahko marsikaj zalomi (kot se je z bivšim možem) in kdo drug kot kreditojemalec bo odplačeval kredit? Navsezadnje ga je banka odobrila njemu in ne vam in jo prav malo briga, kaj je on potem naredil naprej. Predvidevam. Sicer bi se lahko vsak šel takšno igro in potem bi banka ostala pač brez, ker ta, ki prevzame obveznost, je ne more plačevati, ona pa nima garancije pri kreditojemalcu. Potem sploh ne bi bilo zahtevano, da banka preverja boniteto kreditojemalca, ker bo tako ta potem prenesel kredit na kreditno nesposobno osebo in bosta oba odšla iz razmerja z denarjem, ne pa z odplačevanjem.
Kaj lahko torej naredite? Zmanjšajte stroške! Ali pa zaslužite več. Druge ni, dolgove je treba VEDNO vrniti in z novimi se samo zapletate, sploh ker so zraven vedno stroški. Dobite najemnika, ki mu odstopite kakšno sobo, če je mogoče. Pomagajte sosedom, sorodnikom, tujcem in zaslužite dodaten evro. Poskrbite za varčno uporabo elektrike, vode, plina. Nabirajte hrano, sedaj so gobe, kupujte jo v diskontih ali pri kmetih, da prihranite. Vsak cent ali evro nekaj šteje. Ne bo kar takoj 17jurjev, bo pa počasi tako, da si ne bo treba več sposojati.
Ste že dali vlogo za brezplačno pravno pomoč? Sploh urejate kaj z bivšim možem ali le čakate, da bo prišel denar?
Oprostite, ampak meni se zdi, da se morate malo vzeti v roke. Ne glede na situacijo, ki jo imate zadaj, je izgovarjanje nanjo sedaj odveč. Če se ne da rešiti, bo treba pa stvari urediti drugače. Mogoče tudi sami pristopite do nje na drug način, pa se bo spremenil svet in odnos drugih ljudi (npr moža) do vas. Zadeve se bodo enkrat rešile, ampak ne na način, ki ga vi želite ali pričakujete. Boste morali tudi sami marsikaj spremeniti, da bo zadeva šla na bolje.
hvala za vaše mnenje.
tu gor je res že vsak lahko sodnik.
Če si vi lahko dovolite biti nesramni, lahko tudi jaz.
Jaz vas ne poznam, poznam pa sebe dovolj dobro in se imam dobro v rokah, ker koga drugega bi na mojem mestu že “pobralo” – garantiram.
Z denarjem znam zelo dobro ravnati (če je sploh s čim), večji del tega ,kar imam sem prišparala in plačala z gotovino. Delam,kjer le kaj dobim, poleg službe. Sicer pa…ne vem zakaj se sploh trudim razlagat, ker vas to najbrž ne zanima.
Imate pač pet minut časa in pametujete tuji nesreči.
Prepričana sem, da vsaj 3/4 ljudi slabše ravna z denarjem kot jaz. Mogoče tudi vi.
Ampak to je čisto po slovensko najbrž, da se vsi raje vtikamo v probleme drugih.
Moje načelo je: Če lahko pomagaš, pomagaj, ne škodi nobenemu in ne sodi, če ne veš vsega!
Se pa strinjam z vami, vse sem si sama kriva, kaj sem se pa poročila z napačnim!
Moj post ni bil namenjen biti nesramen, vi ste ga tako razumeli. Včasih nekateri ljudje potrebujejo, da se jim kaj reče bolj grobo, če nežno ne znajo razumeti. To je bil nek poskus, očitno neuspešen, ker se mi zdi, da zelo težko prenašate drugačna mnenja in dejansko napadate vsak post, ki vam ni po godu, velja že za vrtnarja.
Niti pod razno ne sodim, le sklepam na podlagi danih podatkov. Ni bilo mišljeno v škodo, temveč v premislek. Sami ste izpostavili svojo situacijo na forumu za pomoč, sprejmite tudi drugačna mnenja. Pravim, da niste v zavidljivi situaciji. Vseeno pa menim, da ni nerešljiva oziroma da je rešljiva tudi drugače kot s kreditom.
Napisani so bili tudi predlogi, recimo najemnik.
Še enkrat vprašanje, pa ni treba odgovarjati meni ali na forum, predvsem odgovorite sebi. Iskreno. Kako boste odplačevali dodaten kredit, če vam že sedaj ne znese skozi mesec in si sposojate za sprotne stroške?
Če niste hoteli biti nesramni, pol se pa opravičujem, tako je izgledalo.
Drugače pa znam sprejemat dobronamerne nasvete in tudi zdrave kritike, samo se mi zdi, da so tu gor že vsi nesramni, zato sem mogoče tako reagirala. Sicer imate prav, le kaj sem lahko tu pričakovala.
Seveda je vsaka situacija rešljiva, v najslabšem primeru bo banka pobrala bajto, plačala kredit in jaz bom na cesti oziroma kjerkoli. In sitaucija bo rešena.
Jaz se trudim (če ne izgleda tako, je) da se to ne bi zgodilo in da bi se drugače rešila situacija, da ne bi zaradi 10.000-15.000 eur izgubila bajte, ki je vredna 400.000eur. Ker mi ni vseeno, celo življenje sem se pošteno namatrala za spravit skupaj kar imam in sedaj zaradi nekih bedarij (beri sodnih postopkov, cenilcev, taks, odvetnikov……….)ki jih moram poleg kreditov še plačevat, izgubila vse skupaj.
Kako bom odplačevala dodaten kredit sprašujete? V enem od prejšnjih postov sem povedala.
Trenutno imam poleg stanovanjskega kredita še nekaj trajnikov, limit in gotovinski kredit za obdobje 36 mesecev, kar pomeni, da imam mesečno veliko obveznost. Če bi uspela dobit “normalen” gotovinski bančni kredit na npr. 96 mesecev, bi imela znatno nižjo mesečno obveznost in bi veliko lažje odplačevala, mogoče tudi predčasno.
Na banki ga ne dobim, ravno zaradi got.kredita, ki ga imam. Po novem (zaradi krize) zavarovalnice zavarujejo banki ne enega kreditojemalca določen znesek kredita in nič več, zaradi izpostavljenosti.
Ne vem zakaj sploh še tu vztrajam, ampak vseeno.
hvala, ker ste si vzeli čas za moje vrstice.
Želim vam, da se nikoli ne bi znašli v taki situaciji, kot sem se jaz.
Srečno!
Prvo, mi je popolnoma jasno, da se marsikdo lahko znajde v vaši situaciji. In kdo pravi, da se ni:) Poskusite na zadevo ali vsaj moje poste gledati malo manj čustveno. Vem, da je težko, a bo laže, ker se da pogledati z drugega zornega kota. Kot pravim, moj namen nikakor ni nesramnost, temveč vzpodbuditi pogled z druge plati. In to je tudi, da imate službo, streho nad glavo in da je situacija le trenutna in da boste kmalu odplačali dolgove in da bo kmalu vse bolje.
Drugo, se opravičujem, a bajta zihr ni vredna 400jurjev. Poskusite jo prodati, boste videli. Če je, potem gre za vsaj dvostanovanjsko, torej imate še eno stanovanje na voljo za oddajo. Če ne, potem vsaj kakšno sobo. Že omenjen predlog. Moje mnenje še vedno ostaja, da je treba narediti na strani prihodkov (s tem ne mislim kreditov!), če na odhodni ne gre več. Vseeno pa iz omenjenih odhodkov izhaja, da imate kar veliko “kreditov” (kakršnihkoli odtegljajev že). Zakaj pa vam banka tistega kratkega ne stransformira v daljšega? Tega pokrijete in vzamete vsaj del teh 15jurjev na daljši čas? Kaj pa trajniki, gre za mesečne položnice ali trajnik – kredit? Če za prvo, jih ukinite in doma potem plačujte, če potrebujete večji ostanek zneska na TRRju.
Tretje, vrtnar vam je že omenil, da lahko nedolžno osebo namočite, četudi to ni vaš namen. Mene bolj skrbi, da se boste s temi oglasi sami, lahko se najde kakšna gorila, ki vam bo posodila denar in potem priletela z gorjačo na vaš dom, če pravočasno ne boste plačali.
Četrto, mogoče se vam bo zdelo noro. Verjamete v karmo? No, recimo da govori tudi o tem, da so nam določene situacije v življenju dane, da se iz njih nekaj naučimo. Recimo, da je ta situacija to za vas. Zaenkrat ste že poskusili z enim ali desetimi pristopi, ki so si bili najbrž podobni. In v razmerju do bivšega in v razmerju do kreditov. Poskusite z enajstim pristopom, ki naj bo popolnoma drugačen od trenutnih. Recimo da človek 10x pečeš jajca na močnem ognju in jih zažgeš. Ja dobro je, da enajstič malo premisliš, če želiš drug izplen, in ne samo zmanjšaš ognja, temveč uporabiš manj olja in jih pečeš manj časa ali mogoče narediš premik in jih skuhaš.
Kaj hočem reči – z možem in tudi vi s svojo situacijo se vrtite v nekem krogu in ni napredka. Ste pomislili, kaj bi lahko VI v vsem naredili drugače (ne, kaj bi on ali nekdo drug)? Kako bi lahko postopali, pristopali ipd? Resno, objektivno, brez čustvene vpletenosti. Poskusite hladno analizirati svoja dejanja, kako bi se lahko razlikovala. Ko se sami spremenimo, se spremeni tudi svet okoli nas. Velikokrat pa pričakujemo, da se spremenijo drugi, sami pa ne želimo narediti kakšnega premika. Ste že vprašali za brezplačno pravno pomoč? Ste govorili s kakšnim odvetnikom, ki bi vas zastopal in podate predlog za delitev solastnine? Ne vem, tukaj spet manjka nek delček.
No, to zadnje je čisto izven osnovnega vprašanja, je pa mogoče pomoč ali rešitev za težave. Nekateri bi mogoče priporočali tudi molitev. Ne šalim se. Odločitev na koncu je tako ali tako vaša. Sami ste odgovorni za svoje življenje, svoja dejanja in posledice.
Želim vam vso srečo in da se zadeve razpletejo najugodneje.
Ja, o vsem kar ste navedli, sem že razmišljala.
Tudi jaz sem prepričana, da samo sebe lahko spremeniš in nikogar drugega.
In ja, imam odvetnika, ki “vodi” vso zadevo, ampak če nimaš sogovornika na drugi strani, je vse zastonj.
Vse sem že poskusila, zanima me vsak pristop, ki bi lahko prišel prav in nanj še nisem pomislila.
Verjamem v karmo, razmlišljam ves čas, kaj bi lahko obrnila drugače. Tudi molim.
Če vam pravim, da sem probala vse, kar je v moji moči.
Hiša pa žal ni dvostanovanjska, da bi lahko del oddala, je pa vredna (po mnenju sodnik cenilcev) vseeno okrog 400.000 eur, baje da zaradi “modela” in lokacije…
hvala vam za vaše besede in nasvete, žal mi ne pomaga nič, trenutno imam čisto zvezane roke.
hvala.
Kaj se lahko še poskusi? Če verjamete v karmo, potem vam je najbrž jasno, da je to neka lekcija za vas. Jaka tolažba sedaj, vem… Ampak poskusite premisliti, kaj vas želi ta situacija naučiti.
Bistveno pa po mojem je, da situacijo sprejmete kot takšno, kot del življenja, kot del učenja. Torej je ne objokavati, je ne sovražiti, ne biti jezni nanjo, četudi je to v vaši situaciji težko. Poskusiti najti dobre točke vsega. Lahko najprej pomislite na to, da vsaj imate streho nad glavo, očitno lepo in novo hišo, da niste bolni, da imate službo. Videti kozarec pol poln in ne pol prazen. Videti svetle stvari, pa četudi je izjemno oblačno in se bo zdaj zdaj ulilo. Zavedati se, da tudi za vsemi temi črnimi oblaki sije sonce in da se bodo razkadili.
Vprašajte se, kaj točno lahko naredite. Če menite, da nič, potem so vsakršno sekiranje, jeza, solze, neprespane noči, popolnoma odveč. S tem se namreč stvar ne bo spremenila, samo vi škodujete sebi in svojemu otroku.
Enkrat me je nekdo vprašal glede knjige Skrivnost. Ne poznam. Ta oseba je rekla, da zadeva že deluje, a je bistvo v tem, kako pristopimo do nje. Če sedaj zahtevam: Jaz želim, hočem ta avto, potem ne bo delovalo. Stvar moramo “sprejeti” z radostjo, veseljem.
Enako velja za razmerje z bivšim. Poskusite ga sprejeti, da takšen pač je. Ja, je težko. Ne razmišljajte, kako vam škoduje, kako je nesramen do vas, kako želi, da vi izgubite ipd ipd. Ne se osredotočati na to, da ste bili včasih njegova žena. Enostavno poskusite sprejeti, da takšen, kakršen koli že je, pač je in da ga je takšnega treba sprejeti. Ne pomeni strinjati se z njim, tudi najbrž težko razumeti, a vsaj sprejeti. Ne iskati krivde v njem ali vas, v nikomur. Kot npr nekdo ima rad akcijske, drug pa romantične filme. Spremenite svojo energijo do njega, do celotne situacije. Počasi se bo najbrž začela spreminjati tudi energija okoli vas.
No, to je res že čisto izven teme, a mogoče je pa tako prav. Malo stran od vaših siceršnjih problemov.
Če imate odvetnika, naj on ureja stvari z odvetnikom bivšega. Sicer se na te stvari ne razumem toliko, a menda se da kaj urediti, enostavno mi ni jasno, da je zadeva nerešljiva.
Pozdravljeni!!
Oglasila sem se ker tudi sama hodim od banke do banke…in kaj dobim..nic. Sem zaposlena, mama samohranilka s tremi otroci in me caka maturantski ples…maturantski izlet…obhajilo…delam in zivim posteno pa vendar mi pri denarju gre zelo tezko. Vcasih mi gre kar na jok ko otrokom ne mores nuditi tisto malo kar imajo eni prevec. Zato ne morete kar nekaj govorit tisti ki imate vse in bi lahko komu pomagali pa imate kar nekoga za nepostene, katere zal osebe sploh ne poznate. Lory, upam da ti bo kdo pomagal.
Tinkara, hvala za tvoje besede, kako je težko, žal ve samo nekdo, ki je to doživel.
Tudi jaz še vedno upam, da se bo našel nekje nekdo, ki mi bo pomagal, do sedaj se še ni…..in da ne bo prepozno.
Verjamem, da so tudi goljufi na pohodu, ampak nismo vsi taki, nekatere je pač usoda ali življenje udarilo in mogoče nam rabi malo, da bi se lahko pobrali, ampak še tega ni. In jaz žal nimam bogatih staršev ali sorodnikov in nimam na koga se obrnit.
Pred nekaj leti, ko sem sama še imela nekaj prihrankov, sem marsikomu pomagala in posojala, tudi ljudem “z interneta”, ki jih nisem niti poznala, ker so bili v težkih situacijah. Moram povedat, da sem vse dobila nazaj, brez problemov, tako kot smo se dogovorili. Sedaj pa, ko bi jaz rabila, ni nikjer nikogar.
Pa rečejo, da se dobro vrača z dobrim……….
Kako pa ti? za banke tudi nisi kreditno sposobna? Jaz bi ti rade volje pomagala, ma nimam niti zase, žal.
Mogoče pa tvoj primer ni tako brezupen kot moj, če želiš mi piši na privat, mogoče se da najt kako rešitev.
srečno.