Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute obresti in davki

obresti in davki

sem komitentak nlb. pa bi dala na račun 185 tisoč eur. zanima me kakšna je višina obresti ?

in kakšni so davki ?

Razporedi teh 185.000eur na različne banke, ker če banka propade imaš zajamčeno samo 100.000eur. Torej vsaj dva depizita v različnih bankah.

Obresti so odvisne od časa vezave.
Če misliš dati samo na vpogled se ti splača vezat vsaj za 15 dni kar je najmanj. Obresti so okoli 2% letno
Davek je 20% od obresti

Moj neuk nasvet.
Poišči si banko v tujini ( trenutno v Evropi kolikor je meni znano Avstrija, Luksemburg in Švica ne smejo izdajati svojih komitentov) tako boste dosegli večjo obrestno mero na svoja sredstva in nakoncu plačali manj davka od obresti. V Avstriji se naprimer trenutno plača samo 5%. velja do konca leta 2012. kolikor je meni znano.
Če pa obiščete Dubaj in postanete njihov komitent je obrestna mera baje do 5% stroški pa minimalni brez davka od obresti. Takšne so moje informacije. Velja jih preveriti.
Osebno sem pri nas doživel vedno nateg.
Izračun:
Polog 185.000 €
Obresti 4% na vezavo 2 let znesejo v enem letu 7.400 €
Davek 20% 1.480 €
ostanek:5.920 € ni vračunanih stroškov ki jih obračuna banka za vodenje računa.

A za 1500 eur razlike boš ti iskal banko po evropi in slabo spal ker nisi plačal davkov.
jao jao

Za 1500 imam jaz z družino za hrano pet mesecev.
Nekdo lahko za ta denar pelje ljubico na Kanarske otoke, ali na križarjenje po Sredozemlju za teden dni.
In končno v desetih letih je to 150.000 €
joj,joj.
In ne vem zakaj bi slabo spal.
Če odprem račun nekje v Arabskih Emiratih, ali v Dubaju pa še obresti so višje.
Odločitve nosi vsak sam.
Nekomu veliko pomeni že 1 € na mesec, negdo pa se požvižga na 1500 €, Ljudje smo različni.
in v času ko se pri nas kregajo koga bodo in koga ne dokapilalizirali, koga kupili in koga ne in ko prazna vreča obljublja denar praznim vrečam, in ko te iste vreče javno govorijo da smo na poti Grčije, Španije, Irske, Portugalske, Prosim vas lepo kje je garancija.
Človek je neso na banko 5.000 € in to v Sloveniji, ob 16.30, naslednji dan je banka šla cugrunt, še danes ni dobil ničesar.

Miško, ti prinesem lahko vsako leto po 1.500 €ur pa mi boš dal po 10 letih samo polovico tvojega zneska (75.000 €ur), ostalo pa lahko zadržiš?

To si pa dobro sam sebe pokomentiral….

10×1500= 150000? hm….

zadnji stavek je pa čista bedarija oz.laž, ves čas je obstojal inštitut zajmčene vloge za banke!l Seveda-je pa res da marsikdo ne pozna razlike med recimo banko in hranilnico

Zgodilo se je mojemu bratrancu v Kranju na Les Banki (vsaj mislim da je tako imela ime), zadeva še danes ni rešena in on ni bil edini.
Pa še izračun ja res sem se zmotil za 5000 € se oproščam.
185.000 € vežeš v banki v tujini (Švica) in iztržiš 6% depozit po desetih letih imaš na računu 330.000 €
Razlika 145.000 €

Misliš da v Sloveniji ne dobiš obresti?

Dobiš obresti le da ne čez 4% vsaj kolikor je meni znano. Kar pa pomeni na našem računu samo 270.000 €, če seveda plačuješ davek iz svojega žepa (približno 17,500 €)
Torej imamo manj 60.000 € in še 17,500 € Davka skupaj torej krepko čez 70.000 € manjka v našem žepu.

V Švici dajejo 6% na €ur? Od kdaj je ta novica? Se priporočam!

No, neuk ostaja neuk-očitno nima pojma..
Seveda obresti v Švici iso 6%, orazen če gre za neko varianto kot Banka Les (to ni šlo za pravo banko, ampak interno tovarniško zadevo, ki ni bila zajeta v sistem zajamčenih vlog)
Obrestne mere za depozite so v tujini še nižje kot pri nas, pa še cel kup stroškov vam zraven obesijo.
Davek na obresti pa plačaš povsod

Če se pa že kdo hoč igrat, gre lahk varčevat v hrvaških kunah…

Jaz sem NEUK, takšen je tudi moj pseudonim in priznam da ne vem vsega. vem pa kar nekaj stvari, naprimer:
Je razlika pri davku 5% ali 20%
Kakor je tudi razlika med vlogo za 1000 € in 100.000 € oziroma 185.000 € in tudi kako se znaš pogovarjat.
Če prideš in rećeš tole položim ti dajo tisto kar vidiš na papirju v reklami, časopisu. če pa pridež z nasmeškom na ustih, z dobro voljo v srcu in z željo položiti 100.000 € in pri tem znaš navesti dobre argumente zakaj želiš imeti višji depozit potem ti lahko uspe.
Samo ne pri nas kjer uslužbenec za bančnim okencem ali na stolu nasproti vas dobi plačo neglede na to kaj in kliko naredi, ker njegova plačilna koverta prenese samo urno postavko in je jezen na vse tiste svoje šefe ker pač mora delat za tistega svojega jurja, zdaj pa pride nekdo ki hoče vezati 185.000 € in si želi nekaj več, kaj je nor jaz delam tukaj v banki za ta denar skoraj 16 let ne dovol mu je 4% nič več kakšen šef neki.
Popravek na tole
ravno danes sem dobil reklamo za vezavo sredstev nad pet let kjer mi Nova KBM obljublja 4,5% depozit.
Pa ja

Veliko besed, še vedno pa ne vemo kje se dobi 6% za €vrske depozite v Švici?

Tisti ki išče najde, kdor posluša sliši in tako je tudi tokrat.
Če bi bil pa nisi, če bi delal pa ne delaš v Švici, čeprau bi po pesevdonimu človek to pričakoval bi vedel kaj je možno in kaj ni.
Takim kot si ti lahko prinesešvse na pladnju pa bo še vedno iskal dlako tam kjer je ni.
Napisal ti bom samo tole Banka na kateri dobiš tak depozit je med desetimi največjimi korporacijami v Švici z vedenjem ki ga imaš boš pri njih ostal pri 4,2 % depozitu, za vse ostale pa …
S tem končujem tole temo, odaljili smo se od bistva za katerega je postavila vprašanje mojca345.
Obresti in davki
Pri nas je tako da obresti na krajši rok le s težavo spraviš čez 3%. Dejstvo je da večja kot je vsota denarja in višja kot je doba varčevanja višji je depozit. Pri nas so obresti obdavčene 20% v Avstriji, Švici in Luksenburgu 5 %.
Kot sem že zapisan ima Nova KBM trenutno ponudbo za višje vsote nad dobo 5 let 4,5 %,
še vedno pa velja pravilo lepa beseda pravo pot najde in tako je tudi tukaj.
Zmerjanje in žalitve ne vodijo nikamor.
Tujina ima trenutno boljše pogoje in višje obrestno mero na depozite tudi višjo stopnjo varnosti vsaj ponekot. Pri nas je ta varnost na 100.000 € kot je že zapisam mp25.
Vsak pa se odloča po svoji vesti in prepričanju in prau je tako. Podajmo možnosti, nihče nas ne sprašuje zato da bi prebiral kritike. Sprašuje nas po možnostih, ali jih sprejme in kako se mo odločil ve vsak zase.
Lep pozdrav, neuk.

Lepo prosim, da mi napišeš, kje lahko dobim 6% obrestno mero na €ur depozit…sem dovolj lepo prosil?

UBS BANKA za višje vsote in daljše časovno obdobje z individualnim pogovorom

To pač ni res, saj sem tam komitent z malo višjimi zneski kot jih omenjaš ti.

Sej sem zapisal, potrebno je znat.

Ok,sem razumel, veliko govoriš, poveč pa nič. Še tiste zadeve, ki jih navedeš, si izmisliš. Bodo že bralci presodili, komu verjamejo.

Pa še link za tiste, ki bodo želeli v Švici se pogovarjati in dobiti 6% obrestno mero. Pa vso srečo.

UBS

UBS BANKA za višje vsote in daljše časovno obdobje z individualnim pogovorom
Individalni pogovor pomeni da tega ni v naprej nikjer zapisano in je stvar politike banke in komitenta, ter načina komuniciranja med njima.
In takšne rešitve se ne podajajo na internetu, potrebno je malo časa in oseben kontakt.

Ti se kar individualno pogovarjaj, čeprav mislim, da boš z omenjenimi zneski bolj malo dosegel, vsekakor pa ne 120% dvig obrestne mere.

Da bodo pa ostali imeli boljšo predstavo, pa prilagam še link po kašnih obrestih tam posojajo denar. Tako vidiš da bi ob tvojih predpostavkah (6% obrestna mera za depozit) ti lahko banki denar posodil in si od nje isti znesek isposodil ter pri tem naredil kar dober zaslužek.

UBS posojila

Vsi ti podatki te lepo postavljajo na laž ali pa si vrhunski pogajalec, ki si uspel nategniti banko po dolgem in počez.

No, najprej glede davka v Avstriji: In Österreich musst du für erhaltene Zinsen Steuer zahlen, sie so genannte KESt (Kapital Ertrag – Steuer). Seit 2001 beträgt sie 25 % des Zinsertrags.
Glede na tvoje kolobasanje predpostavljam, da kaj dosti več od OŠ ali filozofskega faksa nimaš, zato na kratko: davek v Avtriji je 25%!!!!

n Österreich etwa gilt bereits seit Jahresbeginn 2010 die gesetzliche Sicherungsgrenze von 100.000 Euro, die in Deutschland erst ab 2011 kommt. Auf 100.000 Euro beläuft sich auch die Sicherungsgrenze in den Niederlanden.
Tolmačenje: Sistem zajamčenih vlog je enak kot pri nas: torej do 100.000€, enako v Nemčiji

Mimogrede-depozitne obresti si ni mogoče kar tako zmišljevati, za to obstoja ustrezni preračuni in omejitve. Da bi pa referent na okencu kar sam odločal o 3 ali 6%j e pa sploh čista bedarija, ki ponovno dokazuje, da nimaš pojma o bančništvu.

dnar v banki na računu, nevezan, Obresti trohico nad 0%. Inflacija pa 2%.
Seveda banka tega dnaarja ne drži v kasi ampak ga obrača in služi prek 5%, da rečem čez palec.
Od vsacga nakazila z moje kartice si banka zaračuna mastno provizijo prodajalcu.
Če vežem depozit mi vrnejo zgolj 2%, za inflacijo, in državniki mi vzamejo še od te inflacije %.

Kako da ima banka ob takem roparskem varčevanju bančno lukno ne zastopim. In zakaj naj jo jaz pokrivam? Naj propade.
Kdor ji je zaupal svoje prihranke si je sam kriv, ne pa da jaz krijem luknjo, da oni ne zgubijo vlog.
Fantje, socjalizma nej več.

Kira banka mislite bi men dala kredit po 0.5% obrestni letni meri?

Brezup z vami

Za vas bi bil primeren forum “Stokanje”.

Pa brez zamere.

New Report

Close