Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Prosim za pomoč-zamenjava kredita

Prosim za pomoč-zamenjava kredita

Pozdravljeni, prosim za vaše mnenje. Namreč zanima me, ali se v trenutnih okoliščinah splača zamenjati kredit iz fiksne obrestne mere na euribor + pribitek npr. 2,22, kot ponujajo v eni od bank. Da podrobneje razložim stanovanjski kredit, ki ga imam:

vsota kredita: 42,500 eur
mesečni obrok 302,00 eur
fiksna obrestna mera 5,93
za dobo 20 let

Kredit sem vzela leta 2010. do danes je poplačanega le ene dobrih 3.000,00 EUR. Sedaj bi vzela kredit za preostanek kredita in za manjšo dobo npr. 12-15 let. V kakšnem obdobju se lahko po vaših izkušnjah euribor poveča npr. na 3.00 %?

Popolnoma sem v dilemi in finančni stiski, zelo me mika zamenjava oz. poplačilo starega kredita z novim, ugodnejšim z novo obrestno mero. Obračam se na vaše izkušnje g. Tomc in na izkušnje ljudi, ki so se znašli v podobni situaciji. V bistvu sva z možem vzela enak kredit in najina trenutna finančna situacija ni najboljša, zato bi mi vsako svetovanje pomagalo pri odločitvi. Hvala

Spodaj imaš del informacij, kako je v trenutnem času s krediti.

Morda povprašaj njih za nasvet.

Mi pa ravno ni najbolj jasno, če boš vzela kredit npr. za 40.000 in za manjšo dobo, koliko meniš, da boš imela manjši obrok od sedanjega? S tem, da če pride do kakšne situacije, zna obrok poskočiti, kot se je že dogajalo.

Sama sem najemala leta 2008 v švicarjih in če bi vedela, da bo takšna situacija kot je danes, bi vzela takrat fiksnost pri kreditu in bi imela tako sedaj manjši obrok, kot ga pa plačujem sedaj. In bi vsak mesec imela na razpolago tistih 50 €.

http://www.zps.si/osebne-finance/krediti/stanovanjski-krediti-4-2013.html?Itemid=668

New Report

Close