Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute leasing avta ali kredit

leasing avta ali kredit

kupujemo avto vreden 20.000 evrov. 5000 bomo dali pologa..ostalo pa bi vzeli na kredit ali leasing. Kje naj jaz to zdaj zvem kaj se mi bolj splača.
Nekateri pravijo, da če imaš leasing da je ceneje, kasko moraš itak imeti,pa to bi ga imel tudi če bi ga vzel na kredit.

kje naj si naredim te izračune kaj se mi bolj splača. Kasko moram imeti v obeh primerih..to vem,ostalo pa ne vem..

HVALLLLLA

vzemi kredit, ker bo avto potem tvoj,
če vzameš na lizing bo avto komaj tvoj, ko plačaš zadnji obrok…

leasing nikol ni cenejši od kredita, iz preprostega razloga, ker si leasin hiše izposojajo denar od bank, seveda ne boš prodajal denarja naprej ceneje kot ga kupuješ; stvar je preprosta, narediš si tri izračune krdita od nabk in tri od leasin hiš in primerjaš…jaz na tvojem mestu bi vzel kredit, s fiksno obrestno mero, ker obresti bodo začeli v letu dveh naraščat..iuračune si naredi na vbs leasingu, hypu leasing, abanka leasin , summit leasing…aja še to, eden najbolj ugodnih kreditov in leasingov nudi porsche leasing

kako bo tvojega nekaj kar še nisi plačala? dejte malo brat kreditne pogodbe preden podpišete

Pojdi na dve ali tri banke in naj ti tam naredijo izračune ter pojasnijo ter prištejejo še vse dodatne stroške (odobritev kredita in podobno). Osebno boš dobila bolj ugodne izračune kot pa prek neta.

Pokliči ali pa se oglasi še na kaki leasing hiši in naj ti naredijo enako, z vsemi stroški.

Enake izračune (kredit in leasing) naj ti naredit tudi avtohiša, kjer boš avto kupila.

Potem pa primerjaj in se odloči.
Ko sem jaz kupovala, je bil najcenejši SKB leasing prek avtohiše – celo ceneje kot pa nakup za gotovino (mi ni logično, ampak je bilo tako).

Pa še nekaj – leasing in kredit glej pri zanesljivih ponudnikih (banke in hranilnice, ne pa leasingi variante Grubelič).

Če imaš avto na lizing … a res ne smeš nič piti?

Barca,

nedavno smo mi malo gledali avtomobile (se z možem ne strinjava čisto, ali ga rabimo ali ne:) pa je prodajalec ves čas propagiral leasing. Pa sem ga povprašala zakaj. Na koncu je le izdavil, da pri gotovini pač dobi le maržo, pri leasingu pa maržo in še provizijo od leasing hiše s katero ima pogodbo in katero vztrajno ponuja svojim kupcem. Stroškov z birokracijo pa seveda nima, saj vse plača kupec. Mogoče je v tem hec tudi pri tebi?

Predvidevam, da ja (čeprav bi jaz na njihovem mestu verjetno ponudila vsaj na začetku enako ceno ali za leasing ali pa za gotovino).

Ampak konec koncev je meni popolnoma vseeno, koliko še dobi on, dokler je taka varianta zame najugodnejša 🙂

Poleg tega, da je še del svoje provizije dal meni kot dodaten popust in še na kavo naju je peljal 🙂

prišparaj še malo, pa kupi z gotovino

Ni nujno!
Jaz sem nameravala narediti tako, pa me je na leasing (všteti tudi vsi povezani stroški) prišel ceneje kot pa za gotovino!
Osnovna cena že, da je bila enaka, a za nakup na leasing sem dobila bistveno večji popust kot pa za nakup za gotovino.

Mi smo ga vzeli na lizing prav zato, da ni naš in se ga ne upošteva pri plačilu vrtca.

Ni nujno!
Jaz sem nameravala narediti tako, pa me je na leasing (všteti tudi vsi povezani stroški) prišel ceneje kot pa za gotovino!
Osnovna cena že, da je bila enaka, a za nakup na leasing sem dobila bistveno večji popust kot pa za nakup za gotovino.[/quote]

Jaz sem se zanimala za Opel Astro, nakupa sicer nisem speljala, je bilo pa enako ceneje kupiti na minimalno dobo lizinga kakor na gotovino. Sem se tudi jaz cudila.

Ce nista prepricana, da potrebujeta avto, potem ga gotovo ne potrebujeta.

Sicer pa priporocam nakup 2 leti starega vatomobila, bo cenejsi in manj bo izgubil na vrednosti.
Jaz sem pred stirimi leti zelo ugodno kupila 2 leti star avto na kredit in se danes ga lahko prodam za priblizno enak znesek, kot dolgujem banki.

Avto sem vzela na leasing in preprostega razloga: bil je cenejši. Poleg tega sem bila samo uporabnica in ne lastnica avtomobila, kar se je poznalo pri vlogi za znižano plačilo vrtca (bi nas vrglo v višji razred).

Zihr si kupila Opel, oni se grejo te finte. Po ceniku je avto (recimo insignia) 36 tisoč, če vzameš na leasing pa 25 tisoč. Prodajalec mi je razložil, da Opel smatra Slovenijo za šibkejši trg in zato avte prodaja bolj poceni, leasing pa je zato, da si “vezan” na ta avto nekaj let, sicer bi lahko nekdo kupoval poceni ople pri nas in jih dražje prodajal v Nemčiji. Kar je seveda bullshit. Smo ga vprašali, zakaj pa VW tega ne dela ? Ali Honda ? To je vse samo marketing, svoje avte cenijo v nebo, ko jih je potrebno prodati pa morajo spustiti ceno, da kdo kupi.

Sigurno, da avto na leasing ni cenejši – gre samo za marketinško potezo. Kdo pa dela zastonj ali celo v svoj minus??? Pri propagiranju leasinga je pa tako, da pri leasingu prodajalec dobi provizijo tudi preko 1000 EUR, potem pa je nekaj dobi tudi avtohiša… Potem pa računaj, koliko avto v resnici preplačaš?!? Gre pa za leasinško hišo, ki ima tudi online izračune, pa večina Oplov, Peugeotov se prodaja preko njih, kao v “akcijah” – nekaj časa so ob nakupu avta dali še celo LCD televizor….

malce zamujaš, se ti ne zdi..pa še pojma nimaš. V konkretnem primeru (opel) je avto preko lizinga cenejši, kar je matematično dokazljivo, barcolana je dala dobro pojasnilo. .ni pa povsod tako

pozdrav!
želim kupit avto na lizing do 7000eur..na svoji banki imam davčno izvržbo za okoli1500eur.se da dobit lizing preko katerekoli lizing hiše,ali ne moreš met odobreno zaradi davčnega dolga?
hvala za pomoč!
lp

V primeru davčne izvršbe vam nobena institucija ne bo odobrila financiranja.

Najbolši predlog je NLB Leasing – Črnuče.

Živjo
…,mene pa zanima, kako naj se lotim prodaje avtomobila, za katerega še odplačujem leasing. Najbolje bi bilo, da odplačam le tega, ampak ne morem. Ima kdo podobne izkušnje?

New Report

Close