Pomoč – mnenje nasvet – Lepo prosim
Pozdravljeni – Spoštovani .
Pri nas doma smo zelo na tankem z denarjem , jaz prejemam denarno socialno pomoč redno vsak mesec ( 239 eurov ) mama pa oče sta pa sta bolana in invalida (oči ima raka , mami ima pa bolezen MS, se komaj prebijemo čez mesec. Jaz pa imam tudi zdravstvene težave , sem imela velik operacij za sabo, pa še me čakajo.
Dobljeno socialno pomoč porabim za položnice in hrano, Vedno pa ena ali dve položnice mi potem ostanejo, ki jih ne zmoremo plačati.
Nujno bi vas prosila ,za pomoč potrebujem 400 evrov za plačilo položnic .
Sedaj pa vse bi lepo prosila, če mi lahko svetujete , na koga se lahko obrnem, za posojilo.
Denar bi vrnila v 4 obrokih po 100 evrov vsakega 23 . v mesecu, takrat ko dobim nakazano denarno socialno pomoč
Lepo Vas pozdravljam
lep pozdrav.
Alenka
Nekaj prejemkov dobita tudi tvoja starša, je tako? Navajaš, da za hrano in ostalo porabiš. Lahko se dogovorite, da boste imeli skupno vsoto razpoložljivost sredstev in tako naredite načrt, da stroške razdelite tudi glede hrane. Ker naj bi bili v skupnem gospodinjstvu. Ko sem bila sama, sem prispevala svoj delež tudi za položnice, hrano.
239 EUR dobiš, navajaš, da ne zmoreš plačati položnic, vračala bi celo po 100 EUR, kako bi pa potem tekoče položnice plačala in se hranila?
Naj vas ne bo sram, prosite za pomoč, če je prihod dotoka le takšen, ki ga navajaš, da bi vam kdo vsaj hrano podaril, mogoče bi vam pa kdo še plačal položnice. Ampak, to morate sami vzpodbuditi, da se bo kdo odzval. Ko je sila, pravijo, da sram odpade. Je pa res, da ko prosiš, pravijo, da ti od a do ž pregledajo. Ne vem, obrni se na medije, saj smo ljudje pripravljeni pomogati. Sama sem, trenutno pa res ne morem. Pomagala sem pa tako, pri zbiranjih, pa ne na Karitas ipd.. Posodim pa ne, bi pa, če bi vedela, da me to ne bi zmotilo, ker bi kdo težje vrnil nazaj in me ne bi motilo, če bi mi morda vrnil potem čez svetlobna leta.
A ta znesek položnic zadeva 3 osebe ali samo tebe? Malo več razlage, ker za 400 € pač nimaš stroškov s položnicami, ker še praviš, da piskate na tanko.
Koliko imate trije položnic s stroški in kje jih lahko zmanjšate?
Bi pa na tem mestu vprašala, katere položnice so to, ki nanesejo znesek 400 €? Osnova so elektrika, voda, rtv, ok telefon, za katerega ne plačuješ drage naročnine novodobnosti, od kje 400 € obratovalnih stroškov?