Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Naložba v stanovanje

Naložba v stanovanje

Pozdravljeni

Zanimajo je vaša mnenja glede investicije v stanovanja, jaz osebno sem pred leti pridelal ogromen minus pri vrednostnih papirjih, tako, da me naložba v tovrstne investicije ne zanima, zato iščem alternativo.
S partnerico sva privarčevala ze eno lepo stanovanje v Ljubljani. Oba sva še relativno mlada z majhnmi otroci, brez kreditov in bi rada neko varno naložbo.
Partnerica je za to, da se kupi eno stanovanje, jaz pa bi kupil dva stanovanja in vsakega financiral s 50% ostalo pa najel kredit za 10 let
Najemnina od stanovanj bi pokrivala stroške kredita
Zanima me, sem kaj spregledal? davek na nepremičnine? amortizacija stanovanja?…
Kaj svetujete?

Če boš tak kot večinam najemodajalcev je, se ti splačat kupit dve stanovanji. To pomeni oddajanje na črno in da v stanovanje v 15-ih letih ne vložiš niti centa. potem se ti splača, drugače pa ne.

Jaz oddajam večjo sobo z mesečno najemnino 150 in plačam 405 eur davka na oddajanje na letni ravni. če upoštevam da sem sobo opremila z novim pohištvom bom 4 leta oddajala, da pridem na čisto nulo. če bi oddala na črno in notri zbasala opremo iz podarim.si bi bila pa na profitu 1800 že po prvem letu. po štirih letih bo že potrebno belit, kupit novo preprogo,….

New Report

Close