Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute delo v tujini, kredit doma

delo v tujini, kredit doma

Pozdravljeni…
Imam eno vprasanje in sicer..
Sama delam v tujini in sem priblizno dva meseca na leto doma.Ker ne razmisljam o tem, da bi v tujini ostala, bi si zelela kupiti stanovanje v Sloveniji in se doma tudi zaposliti.Vse lepo in prav, vendar sem po vseh trudih in vprasanjih po bancnih ustanovah naletela na enak odgovor;Kredita ali hipoteke ne morem dobiti, ker nisem zaposlena v Sloveniji.Ceprav so moji dohodki zelo visoki v primerjavi z Slovenijo in kljub stanju na racunu zadnjih dveh let, kreditu niso naklonjeni.
Kaj lahko storim???Se posebej, ker bi si zelela stanovanj kupiti pred evrom, naj pa vam se povem, da sem sama,torej nobene pomoci starsev ali sorodnikov.
ALi obstaja katera banka, ki bitako kot v tujini financirala nakup brez obveznih dodatnih papirjev? Torej , ce ne poplacas, ti vzamejo..

hvala za Vas cenjen odgovor
eva

Pozdravljeni!

Sistem, “če ne plačaš ti vzamejo…” je lahko edino leasing. V Sloveniji, samo na hipoteko, brez dokazil o boniteti ni mogoče dobiti kredita, niti zakonsko ni dovoljeno. Hipotekarno bančništvo, kot ga poznajo v tujini, v SLO še ni razvito.

Pri kreditu je potrebno banki izkazat določeno boniteto.

Ne dolgo nazaj mi je vodja ene od bank, za podoben primer povedal, da je možno.

Potrebujem več infrmacij, da se pozanimam, kakšne imate možnosti.
Kje ste zaposlena? Kaj delate? Neto OD? Pri kateri banki imaste račun, kamor vam nakazujejo plačo? Koliko imate privarčevano? Koliko kredita potrebujete? Kje nameravate kupit stanovanje?

Če želite mi lahko pišete na email: [email protected]

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Če ste zaposleni v tujini, imate stalno delovno vizo in zaposlitev za nedoločen čas lahko dobite kredit v Sloveniji – edini pogoj je, da dobivate
plačo na osebni račun v Sloveniji (to si seveda lahko uredite!).
Tovrstne kredite dobite pri največji tuji banki v Sloveniji (da ne reklamiram
te banke!).

Hvala se enkrat, G.Tomc je bil izredno prijazen in mi zagotovil vse inf.
Hvala se enkrat.
Pozdrav

Pozdravljeni

Delam v Sloveniji kjer imam tudi začasno prebivanje (3 leta) ,status nerezidenta ,zaposlen za nedoločen čas
z rednimi dohodki,dokaj velikimi.
Sprašujem po možnosti kreditiranja v Sloveniji

Hvala MBr

New Report

Close