Kredit z minimalno plačo, kje?
Pozdravljeni.
Kljub temu, da imam redno službo za nedoločen čas in to v javni upravi, na banki ne dobim kredita ki bi ga nujno potrebovala – 3.500 eur. Ne zanima jih to, da plačujem najemnino na mesec 300 eur, da plačujem hrano, položnice itd, pa še mi uspe kaj privarčevati.
Neto plače dobim cca 640 eur, s prevozom in malico malenkost čez 700 eur. Dovolj, da bi si lahko privoščila odplačevanje še tega kredita.
Ima morda kdo idejo, na kateri banki naj poskusim sploh vprašat za takšen znesek, se pravi vsaj 3.000 eur? Na Uni Creditu kjer sem, ne morem dobit.
Hvala za odgovore.
Na banki najbrž nobeni, ker mislim, da ti mora neto plače ostat 605 eur, ti pa imaš neto 640€, kar pomeni, da bi ti lahko trgali za obrok največ 35 eur, kar pa najbrž ne bo zneslo 3.500 eur.
Ostanejo ti še samo “nebančne” institucije kot so Skupina 8, bonafin, PI,…. Mogoče bi pri njih uspela dobit tudi 3.500eur.
Draqa morskadeklica,
mislim da niste dovolj kompetentna oseba za dajanje finančih nasvetov, glede na to kakšne finančne težave imate sami.
Priporočanje institucij, ki ponujajo posojila po obrestnih merah tudi 159% (z besedo : stodevetinpedeset) je v najmanjši meri neodgovorno.
Res bi vam predlagal, da se držite tem, kjer imater več znanja.
PS. za avtorico : drugega kot pot pod noge do vseh bank vam bo težko kdorkoli predlagal. verjamem, da boste našli bančnika, ki vam bo prisluhnil ter bosta našla rešitev.
Ni druge, kot pot pod noge in od banke do banke. Ponekod upoštevajo tudi malico kot prihodek. Vsekakor odsvetujem privat posojilnice, ker sem spoznal kar nekaj primerov, ki so zaradi njih res globoko zabredli.
Če na svoji banki ne dobiš, kjer naj bi imeli komitentje malo več bonusa kot nekomitenti na drugih bankah, boš s tem prilivom težko ali težje kje drugje dobila. Saj tudi ostale banke preverjajo boniteto prosilcev.
Ni mi pa jasno, ker praviš, da si v javni upravi, kako ti za malico in vožnjo povrnejo le dobrih cca 70 EUR, če se v neto plačo (tvojih 640) ne všteva ne malica, ne vožnja?
Povprašaj na različnih bankah, predvsem teh večjih, saj ponekod ne komplicira banka, ampak zavarovalnica, preko katere zavaruješ kredit na banki.
Močno ti pa odsvetujem nebančne inštitucije, ki posojajo oz. dajejo kredite, saj so obresti visoke, poleg tega so padale že tožbe proti takšnim in so bile tožbe tudi dobljene. No, pa še kaj drugega se je ponekod dogajalo.