Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute s 600€ ne dobiš kredita

s 600€ ne dobiš kredita

Kot kaže s 600€ neto plače sploh ne moreš dobiti kredita oz. zelo zelo malo. Tu ni logike, kdo pa rabi kredit, kot tisti ki ima nizke prihodke?
Pred dvemi leti sem imel plačo 700€ in brez težal dobil 7000€ kredita na 4 leta. Danes s 610€ ne dobim niti toliko za dobo 20 let.
Na koga se lahko obrnem?

na A BANKI, ima daleeeč najboljše pogoje…

Samo na une ne, ki ti ponujajo kredit na položnice in podobno, ker boš na koncu ostala brez vsega.
Če nujno rabiš kredit in veš, da ga boš lahko plačevala vzemi hipotekarnega.

nikoli hipotekarnega kredita…kako ne dobiš kredita s 600 €? ostati ti more 450…to pomeni, da lahko daš 150 za kredit

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Saj je v bistvu bolje, da ga ne dobiš. Ker ti nič potem ne ostane. Niti polnih 600 ni za preživetje, kaj šele manj.
Če pa vseeno nekaj ne moreš kupiti, pa vzemi na obroke.

Nobena banka ne sme dati kredita toliko, da bi po odtegljaju ostalo manj kot pa neto minimalna plača.
Brez dodatne olajšave pa je neto minimalna plača 522€.

A ni neto po novem 562?
Nisem ziher, sam vprašam.

562 je ja 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

A ni neto po novem 562?
Nisem ziher, sam vprašam.[/quote]

Minimalen bruto je 734,15€. Z upoštevanjem dodatne splošne olajšave je 562, brez nje pa 522.

Problem je v tem, da marsikomu, ki mu med letom upoštevajo dodatno olajšavo, regres skupne prihodke na letni ravni “podre” in mora na koncu doplačati dohodnino.

Aha. Tega pa nisem vedel. Hvala Barca

Samo ne obračaj se na tiste, ki ljudi vabijo s kao “ugodnimi” posojili a ODERUŠKIMI obrestmi. Ni ti druge, kot da se potrudiš ustvarit, zaslužit več.

kredit lahko dobi tisti, ki ga je zmožen odplačat. saj banke niso dobrodelne inštitucije (vsaj do navadnih državljanov ne). Uradno velja, da ima vsak človek vsaj 560 eur stroškov na mesec. če zaslužiš manj kot toliko, živiš pod mejo revščine in si ne moreš kupit niti najnujejših pripomočkov. iz tega sledi, da si ne moreš privoščit, da bi odplačeval kredit, ker bi ti zmanjkalo za hrano ali stanovanje.

Sama mafia. Pred pragom revščine? Kaj pa tidti ki so že v revščini?

Zakaj mafija? Banke imajo pač svojo politiko in jim ni v interesu naokoli lovit plačilno nezmožnih upnikov. Če se ne bi mogle opreti na minimalca, bi se pa zagotovo na kaj drugega. Od plače moraš ja tudi živet, to je logično.

Pa da ne bom samo na suho moralizirala, tukaj imaš nekaj fint, kako priti do bančnega posojila:

http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=34204

če jim bo dal kdo kredit, ne bodo zaradi tega nič bogatejši, samo revnejši. saj veš, da moraš odplačat več, kot pa ga dobiš.

banke niso socialne ustanove. ne moreš vzet kredita za to, da si kupiš kruh in plačaš najemnino, ker bo treba naslednji mesec ravno tako plačat kruh in najemnino, pa še obrok za kredit zraven. in če prvi mesec nimaš 100 evrov, da plačaš kruh in najjemnino, od kod boš drugi mesec vzel 120, da odplačaš še kredit?

Je pa zanimivo recimo- jaz imam trenutno plačo malo nad tem minimalcem, ker sem pričela delati v podjetju, ki je komaj zalavfalo… Valda, kreditno sposobna nisem, sem pa še kako sposobna plačevati 380 evrov najemnine plus ene 200 evrov stanovanjskih stroškov, kje so šele potem preostali!

nihče te ne sili, da sama plačuješ 380 eur najemnine. si pa najdi cenejše stanovanje, najdi sostanovalca, dodatno zaposlitev, tipa s stanovanjem itd itd itd.

Ja, seveda. Ne bluzit, ne poznaš moje situacije niti je ne mislim tu pisati. Samo pravim, da te pri najemninah noben nič ne vpraša. Lahko greš v najem, lahko se pa kako drugače znajdeš, ja, samo nisem še odkrila pametne variante.

Ja, točno to! Sem na istem! Kredita na banki ne dobiš, ker kao ne bi bul sposoben odplačevati kredita s 560€, a najemnino in življnjske stroške moram biti z enakimi prihodki še kako sposobna odplačevat. Če bi imela 560€ na mesec za porabiti samo zase, bi bil to več kot luksuz, tako pa se prebijam s 100-150€, ki mi ostanejo po plačilu vseh stroškov. S to razliko, da če bi dobila kredit, bi si morda lahko vsaj stanovanje kupila, tako pa denar mečem skozi okno.

Ja, točno to! Sem na istem! Kredita na banki ne dobiš, ker kao ne bi bul sposoben odplačevati kredita s 560€, a najemnino in življnjske stroške moram biti z enakimi prihodki še kako sposobna odplačevat. Če bi imela 560€ na mesec za porabiti samo zase, bi bil to več kot luksuz, tako pa se prebijam s 100-150€, ki mi ostanejo po plačilu vseh stroškov. S to razliko, da če bi dobila kredit, bi si morda lahko vsaj stanovanje kupila, tako pa denar mečem skozi okno.[/quote]

ja lepo te prosim, boš kupila stanovanje, s čim boš pa odplačevala 500-600 evrov kredita?
maš našparano za polog 15-20%

ja valjda se smatra, da najemnino lahko plačaš, saj je všteta v tistih 560 EUR, medtem, ko krediti niso in so dodaten strošek

Sigurno obstaja kakšna caka da kredite vseeno dobiš, saj je ogromno družin z nizkimi dohodki, ki ima kredite za stanovanja ali hiše. od kje lahko mlada družina zaposleni v trgovini zidajo? Brez kredita ne gre.

Ja najbrž res, sam tu pa je spet važno poznanstvo, moraš imet strica na banki pa gre.

v NLB dobiš 6400 eur kredita za 5 let…obrok 121 eur….če si njihov komitent in imaš poslovanje OK

Nekaj ne razumem. Z 610€ plače, dobiš cca 50€ obroka in to z euribor obrestno mero, nobeden te pa ne vpraša kaj se zgodi ko euribor zraste a ga boš lahko odplačeval, pol pa ga boš moral če zraste na 100€ obrok.
Kakšna je razlika če kredit zavaruješ pri zavarovalnici ali pa s hipoteko?

zanima me če ioma kdo izkušnjo s kreditom pri TANDATA LOANS

New Report

Close