Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute hipotekarni kredit

hipotekarni kredit

Pozdravljeni,
Z možem bi rada adaptirala hišo, pa me zanima razlika med navadnim kreditom in hipotekarnim? Pri hipoteki dobiva več, manjša anuiteta… Vem da se vpiše banka kot lastnica, ampak zanimajo me še ostale stvari, ki bi jih morala vedeti…??? Mi to kaj vpliva na ostale stroške in prejemke? Otroške, plačilo vrtca? Davke? Kakšna je razlika med kreditom, če se zgodi, da pride obdobje, da si nesposoben plačat?
Hvala za odgovore!

Običajno je hipotekarni ugodnejšji, tako da ga priporočam. Banka se ne vpiše kot lastnica temveč kot upnica v ZK. Če si nesposoben plačat vas bodo v vsakem primeru terjali za vse vaše premoženje, torej tudi za nepremičnino.

Pozdravljeni,

Poleg že podanih odgovorov drugih, bi dodali naslednje:
Stanovanjski kredit, ki ga lahko najamete za potrebe prenove oz. adaptacije stanovanjske hiše, ima več možnosti zavarovanja: s plačilom stroškov odplačevanja (samo za komitente banke za kredite do 10.000 EUR ter z dobo odplačevanja do 10 let), z zastavo nepremičnin, s poroki, z vinkulacijo police življenjskega zavarovanja, obstajajo pa tudi ostale oblike zavarovanja.

Ker imamo trenutno izjemno ponudbo stanovanjskih kreditov, so obrestne mere ugodne. Se pa razlikujejo glede na obliko zavarovanja, za katero se odločite. Na primer, najugodnejše obrestne mere so trenutno za zavarovanje s hipoteko ali s prvovrstnimi zavarovanji.

Ker bi se radi izognili obdobjem, ko niste sposobni za odplačilo kredita, imamo določene pogoje za odobritev kredita, ki so namenjeni zagotavljanju vaše kreditne sposobnosti, zato vas vabimo, da nas kontaktirate v najbližji poslovalnici ali si naredite informativni izračun ter se naročite na svetovanje. Tako vam bomo lahko osebno odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Z lepimi pozdravi,
Nova KBM

Nova KBM - pripravljeni na jutri! http://www.nkbm.si

New Report

Close