Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Stanovanjski kredit za normirane samostojne podjetnike

Stanovanjski kredit za normirane samostojne podjetnike

Pozdravljeni
Na banki sem imel sestanek, kjer je bilo govora o najemu stanovanjskega kredita za obdobje 15 let.

Ker sem normirani SP je bilo govora predvsem o zavarovalni osnovi, torej je višina kredita določena z višino plačanih prispevkov. Na banki so mi povedali, da se gleda predvsem 1/36 neto zavarovalne osnove kot višina mesečne obveznosti oz. 1/56 bruto zavarovalne osnove. Če si pravilno razlagam, je tu govora o prispevkih, ki jih plačujem na PIZ, tam tudi določim zavarovalno osnovo, predvidevam da je to to?

Torej če si na e-Davkih nastavim ZO 1800€ potem je višina mesečnega obroka 1800€ * 12 * 1/36 = 600€ ?

Glede na to da sem SP šele od Maja 2015 in imam še delno oprostitev plačila prispevkov, ali bo to kaj vplivalo na to višino? Predvidevam da je bruto zavarovalna osnova vedno ista, razlika je samo v plačilu (pol jaz, pol pa država v prvem letu nato 70% jaz in 30% država).

Ali je tu govora o kakšni drugi osnovi oz se vse skupaj izračunava kako drugače?

Če se ne motim se ta ZO tudi upošteva pri višini pokojnine?

Ali mi zna kdo svetovati glede tega oz. potrditi, da razmišljam v pravi smeri

moj partner je bil do nedavnega normiran sp (šlo je pravzaprav za prikrito delovno razmerje – saj je normalno hodil v službo). mesečno je dobival cca 1600 mesečnega priliva (od tega je sam potem odvajal še prispevke). jaz imam nekaj malega več kot minimalca, zaposlena za ndč, pa bi jaz prej dobila stanovanjski kredit za 15 let kot pa on. na sp-je žal gledajo še slabše kot na študente. brez poroka dodatnega ne bo šlo.

In prav je tako, da se z goljufi tako ravna….

New Report

Close