Kam naložiti denar za napr. nekaj let
Obeta se mi večji znesek (za mene večji, cca 15.000,00 EUR). Kaj naj z njim naredim, da bo po napr. nekaj letih (recimo 3 ali več) najbolj oplemeniten.
Ker še nikoli nisem v nič vlagala, me res zanima vaše mnenje. In koliko se pravzaprav lahko “zasluži”.
Pri tem je edini pogoj, da bi bilo zelo zaželeno, da ga lahko v primeru, da bi ga res krvavo potrebovala, lahko v cca 1 letu dvignem, ali vsaj del.
Hvala za odgovore.
Skladi ???? ja razpršeno ti ne pomaga kaj dost saj, ko je kriza je globalno in pada vse. Kot se dogaja prav sedaj. Malo poglej na finančno točko.
Zlato ??? ja ampak je trenutno na rekordni ceni, a lahko še rase ????
jaz ne vem…
Če bi pred leti kupil za povpečen avto, recimo bakra in ga danes prodal, bi vozil kar veelik avto hehe…
Če se na zadeve ne spoznate ravno najbolje bi na vašem mestu izbrala aktivno upravljanje premoženja. Pri Kd-ju imajo nov produkt naložbenega življenjskega zavarovanja z enkratnim vplačilom premije Dirigent. Sicer pa se vam ni potrebno odločiti za eno samo stvar, razpršite svoj denar med različne naložbe, nekaj v Dirigenta, nekaj direkt v sklade, kakšna delnica, mogoče kaj zlata in srebra…
Pri relativno malem znesku kaj posebno velikega ne morete zaslužiti.
Za del denarja, ki ga čez eno leto potencialno rabite, je najbrž bančni depozit najbolj smiseln.
Drugi del, recimo da je to 10.000€ – najbrž je kakšen sklad res smislen.
Vendar, kot vedno, ni ga znanstvenika, ki bi sedaj vedel, kaj se bo dogajalo v naslednjh letih.
Zato predlagam, da najprej malce preberete osnovna načela naložb-tega je na netu ogromno-recimo w.vzajemci.com..med drugim tudi razmerje med tveganjem in dobičkom, pa seveda, koliko izgube si lahko privoščite.
Vendar, kot sem razumel iz napisanega, vam ta denar kar precej pomeni, Glede na to bi rekel, da pretirano tveganje ni sprejemljivo-pa smo spet pri bančnem depozitu..
V sebe, ja v sebe naložite denar in sicer pojdite na magisterij ali pa na kakšno specializacijo in si plačajte šolnino, pa boste bogati za vse življenje.
NE nalagajte pa denar v – saj veste kam, prav smešno, delnice skladi forex, dajte no mir, mi je zelo žal, ampak to je bedarija, ki bi jo treba prepovedat, sam nateg folka,
malo razmislite, najprej vse raste dokler je svežega denarja, potem začne pa vse skupaj padati, seveda ko si nekateri kupijo jahte tudi po več deset metrov dolge in se bahajo po Šibeniku, Hvaru in drugje.
Še enkrat, naložite v sebe in kar vam ostane na Banko – v depozit.
Lobi
Pri nas na **** je sedaj produkt, pri katerem se lahko denar naloži, doda se zraven minimalno mesečno vlaganje (zaradi cost average effect-a), pri katerem ni davkan denar pa je likviden že naslednji mesec. Ob tem pa denar ne stoji na zavarovalnici ampak se obrača v naložbah. Kakšna naložba – hja, to pa se določi ob podpisu pogodbe. Lahko je bol konzervativna z manj donosi (do cca 6% letno) ali pa bolj dinamična (trg novih energij ali pa Novi trgi (Azija, Indija….) do možnih 30% donosa. Vsekakor je pomembno, da vašemu znesku priključite zraven še kakšen minimalni mesečni znesek in pa, da denar naložite nekam kjer ni davka (skaldi, zlato in podobno ga imajo). Če vas podrobneje zanima me lahko kontaktirate na ****, pa se lahko dogovoriva za brezplačno svetovanje. Lep pozdrav
Delno se strinjam.
Naloži denar v svoje znanje ali šolanje, seveda če ti že država vsega potrebnega šolanja ni plačala in imaš vsega tega dovolj.
Da tudi v banke nekaj, a le toliko, da lahko dvigneš takoj in se izogneš tveganju oz. prodajaš takrat ko vse pada (si nekateri kupujejo jahte, banke se pa oblačijo v nov marmor).
A zelo velika verjetnost je, da se bo stvar kmalu obrnila na bolje, saj imajo ti jahtaši s svojimi “ponosi” OGROMNE stroške (kar je tudi prav) in denar se spet vrti.
Ponujaš manj kot banke ? V banki vsaj jamčijo sredstva do določene vsote…[/quote]
Manj kot banke? A banke nudijo več od 6%? koliko jaz vem je trenutna najvišja obrestna mera pri banki cca 5,25%… Pa še to je trenutna akcija! Drugo – “jamstvo” in “garant” pa je ena zadeva, ki veliko, veliko košta, samo da se o tem ne govori. Ena od zadev, ki se uporablja ker je mnogo ljudi, ki hočejo garancijo za svoj denar in se bojijo! Tisti, ki pa takšen produkt (z jamstvom oz. garantom) oblikuje, pa s tem še zraven zasluži. TRETJE – a sploh veš v katerih primerih je denar jamčen? A veš, da se za besedo “jamstvo” skriva 167 strani posebnih in glavnih pogojev, ki morajo biti izpolnjeni, da je jamstvo izplačano? A jih znaš naštet vsaj 10? A ti veš, da je mnogo bank, ki NISO upravičene izplačati jamstva v primeru takšne in drugačne naravne in nacionalne katastrofe? A veš, da banke v določenih primerih lahko izplačajo samo 20% jamčenega denarja v določenih primerih? In še zadnje – a mogoče znaš naštet 10 bank, ki so propadle in ali je v teh mogoče kaki primer da so ljudi ostali brez čisto vsega?! Sprašujem naspolšno, ne samo v SLO. In če smo že pri tem – a ti mogoče veš za EN SAM sklad (ne govorimo o pokojninskih in o nepremičninskih) ki je dolgoročno gledano delal “navzdol” ALI še bolje – veš za kaki sklad, ki je kdaj propadel?!
Zakaj več kot 6% ? Ti si napisal do 6% in če od tega odšteješ stroške….
Mogoče pri vas na fakulteti temu pravite akcija, jaz temu rečem trentuna situacija na finančnem trgu…
Veliko besed in nič povedanega – dejstvo je da država do dolčene višine jamči za denar – in tukaj ni nikakršnih 167 strani pogojev…
Mogoče ti je fakulteta stopila v glavo ali pa si po naravi tak…
Zakaj več kot 6% ? Ti si napisal do 6% in če od tega odšteješ stroške….
Mogoče pri vas na fakulteti temu pravite akcija, jaz temu rečem trentuna situacija na finančnem trgu…
Veliko besed in nič povedanega – dejstvo je da država do dolčene višine jamči za denar – in tukaj ni nikakršnih 167 strani pogojev…
Mogoče ti je fakulteta stopila v glavo ali pa si po naravi tak…[/quote]
Je pa zato tukaj dosti več kot 167 strani… 🙂
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31994L0019:SL:NOT
Je pa zato tukaj dosti več kot 167 strani… 🙂
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31994L0019:SL:NOT%5B/quote%5D
Ja, in kaj ima to veze s konjskimi dirakami ?
Ne mešaj direktiv in lokalne zakonadaje, ve se kaj prevaga…
UMIRITA KONJE!
Nasvet je vedno takšen, da uporabi ralične možnosti: delnice, skladi, zlato, zavarovalnica, depozit,… in še kaka druga možnost, za kar potrebuješ več znanja.
ti sprasujes kam bi dala denar ja pa ze 2 mesecu iscem in prosim dobre ljudi ki bi mi pomagali sem v veliki financni stiski in bi nujno potreboval vsaj 3000 eur da se izkopljem iz te krize se preden mi ponovno zablokirajo vse racune in se nazadnje vzamejo tale avto ki je na lizing se prodati ga ne morem ker itak nic ne dobim za njega pa se toca ga je malo stolkla saj ne prosim veliko samo brez vsega ne bi rad ostal vrnil bi na obroke vsaj na 12 mescev
ce res ne ves kam bi z denarjem se priporocam odgovor v primeru mi poslji na meil [email protected]
Nadnu, znebi se avta in lizinga. Če avto res nujno rabiš, kupi starega. Jaz imam nekaj K evrov, ki bi jih rada nekako plemenitila, zato sem šla prebrat to temo, ampak se tudi vozim v (popolnoma v redu) avtu, vrednem cirka toliko, kot bi ti rabil premostitvenega kredita. Prejšnji avto, s katerim sem naokoli vozila tudi družino, sem prodala za manj kot 500 evrov, pa je bil brezhiben in še vedno dela b. p.
Lizing je strošek že sam po sebi, predvidevam, da gre za novejši avto, ki je spet višji strošek od starejših. Ne rabiš posojila, ti rabiš pristanek na realnih tleh. Če pa imaš lizing za avto, vreden manj kot tri jurje, se ti pa iskreno opravičujem. No, pa tudi če je vreden samo dva, se ti ga splača prodati.
ze tale avto je star za njega pa itak nic ne dobim ce ga prodam vrnem samo se lizing kaj pa naj brez avta dnevna voznja v sluzbo je cca.100 km
ce nimas dobre sluzbe tudi avta ne mores imeti dobrega tega pa sem vzel na lizing ker si ga drugace nisem moral kupit zaradi premajhne place ce pa sedaj ne bi zabredel tako nisko ozirom ne bi prisel v denarno krizo tudi tega ne bi prosil.do tega pa je prislo zaradi tega ker je zav.triglav zablokirala racune zaradi kredita izpred 10 let takrat ga nisem mogel odplacat sedaj pa so zablokirali racune ker pa mi drugega ni preostalo sem si denar mogel izposodit od izposojevalnic da so mi zopet odprli racune ker pa tega sedaj ne morem placat pa se avto mi hocejo vzet ker ne morem placat obrokov ker sem ze v zamudi zato pa nujno potrebujem denar posojilo vsaj 3ooo eur na 15 obokov vse vrnem pa se pri notaru se uveri da bo bolj ziher
hvala za odgovor
saj ne prosim veliko zanima me pac ce je sploh kdo na tem svetu ki bi mi lahko pomagal
ce kdo tako da kaksen cent iz srca najlepsa hvala drugace pa vrnem vsak cent z obrestmi vred
hvala se enkrat
Zasebno posojilo hitro
Jaz vam lahko pomaga dobiti posojilo, če ste zainteresirani prosim odgovorite za več podrobnosti.
E-pošta: [email protected]
finance omrežja
hvala