Kako do manjkajočega denarja? Lobi, G. J. Tomc!
Pozdravljeni!
Z možem že nekaj časa tuhtava, kako do manjkajočega denarja. Potrebovala bi cca 20.000 EUR-ov.
Naj povem nekaj dejstev.
Mož ima izplačilo plače 1.500/1600 Eur-ov, jaz dobim izplačila 750 EUr-ov
Dobiva 100 EUR otroškega dodatka ( 3-je otroci ),
Torj imava mesečno okoli 2.450 EUR-ov priliva.
Vse kar sva privarčevala je šlo za izgradnjo hiše, nekaj malega imava še v delnicah, a tega ne bi trenutno prodajala.Tudi ni veliko.
Kot rečeno imava tri otroke, ki še niso šoloobvezni. Prvi gre v šolo čez 2 leti.
Imava že stanovanjski kredit in sicer oba na Hypo bank, ki ga redno plačujeva že 4 leta.Skupna vrednost je 670 EUR-ov.
Trenutno smo na pozitivni ničli. Nekaj malega nam morda čez mesec ostane, a res malo, ne omembe vredno. veliko gre za hrano, plenice…potem so tu še ostale stvari.
O še enem kreditu ni govora, ker ga nimava s čim plačevat.Starši so le eni in so nama pomagali po svojih močeh, več niti ne morejo niti nočeva.
Sama razmišljam, da bi vzela na Hypo bank še en, morda hipotekarni kredit na 20 let, z njim poplačala možev že obstoječi kredit in morda na ta račun dobila še tistih 20.000 prepotrebnih evrov, ki bi nam omogočili, da se vselimo v hišo.
Mož se z predlogom sicer ne strinja, jaz pa po pravici nisem več pametna. 😉
Imate kakšno idejo, kako priti do denarja? 😉
Kakšen se vam zdi moj predlog?
Kaj bi predlagali vi? Ali je sploh kakšna legalna, realna rešitev?
Hvala in lepo pozdravljeni.
S spoštovanjem – Janja
Pozdravljeni še 1x.
Morda bi bilo dobro napisati še to, da imava kredit v CHF, obrestno mera je 6M LIBOR + 2.5. Mož je napisal prošnjo za znižanje na 6M LIBOR + 1.5.
Verjetno bo odobreno!?
Če rabite še kakšen podatek pa prosim napišite in vam ga rada posredujem, le rešitev mi prosim približajte. ;O))
Lep pozdrav
Pozdravljena Kanja,
kakor je razbrati, vam je zmanjkalo denarja za vselitev, svetujem vam, da prepričate moža in vzameta še toliko denarja kolikor potrebujeta oz. malo več, se življenjsko zavarujeta – mislim na kasko življenjsko zavarovanje zaradi otrok in čimprej dosežete zastavljeni cilj, ki ste si ga kot družina zadali. Vzemita nov kredit in poplačajta vse kar imata, lahko mi tudi pišeta in se bomo dogovorili.
Malo razmislite – ali ni vseeno ali imate kredita x ali x+20.000€, tako vsaj jaz svetujem, saj sem bil tudi sam v podobni situaciji. Ali ni bolje vzeti malo več kredita in živeti v lastni hiši, kot pa razmišljat kako priti do denarja in živeti kjerkoli drgje – tudi mi se selimo v roku pol leta-komaj čakam…
Vajina boniteta je izredno dobra tako, da imata tudi dobre parametre oz. izredno dobra izhodišča za pogajanja na banki.
Svetoval bi vama, da vzameta malo več denarja in da nista čisto na 0 ko se boste vselili, ampak si pustite rezervo vsaj za 6-9 mesecev plačevanja anuitet, pa ne vlagajta v bedarije, raje pustita na bonus računu na banki – vsaj trenutno, saj pokajo šivi na vseh frontah, pa še bodo – verjemite.
Za popolno svetovanje in da vam naredim tudi izračune bi potreboval še kar nekaj podatkov, ki pa niso za na forum (odprta glavnica, ali je hipotekarni kredit, kje stanujete in podobno), v kolikor vas zanima, pišite na [email protected],
lepo se imejte in upam, da boste dosegli zadani cilj čimprej in se tudi vselili ter uživali v novem domu,
Lobi
· Treba je življenju reči »da«. Večina ljudi pa reče: »Da, toda…« – Salvador Dali
tomm1,
Zakaj pa ne pišete tukaj na forum, da vaše informacje izvemo vsi? Novačenje, da vas kontaktirajo na e-mail razvrednoti forum in lahko postane navdana nepreverjena oglasna tabla. Prvo tukaj predstavite vaše videnje rešitve primerov, OK?
Lp,
Spoštovani,
potrebno se je vrniti k izviru problema….
Več ali manj imamo en stalen problem…. vedno premalo denarja….
Tako se je potrebno vrniti k sržu problema. Kako do več denarja?
Problem, ki je tukaj in ga v 95% vsi več ali manj vidijo je ta, da se išče dodatno delo, popoldansko delo….vendar išče se delo, ki prinaša razmerje dela 1:1 (za 1 uro dela ste plačani 1 uro…)
Kaj se začne dogajati – družina je čedalje bolj razslojena. Mož, žena se srečata samo še večer. Otroci skorajda enega starša več ali manj ne vidijo
Vaša moč takrat še vedno ostaja 1:1….Tudi če delate dodatno popoldan ne dosežete oziroma skorajda ne svojega zastavljenega cilja.
Bom vam vsem postavil vprašanje malo drugače….
Ukvarjajte se v svojih popoldanskih časih s stvarmi, od katerih boste znova in znova (vsak mesec nagrajeni – še dolga leta)….Recimo če kupite nepremičnino (stanovanje) in ga oddajate v najem…..in po plačilu davkov, kredita, obveznosti….vam ostane recimo 20EVROV/mesec…..
Koliko časa bi porabili, da bi lahko dosegli kaj takega? 1× ste naredili in vedno znova nagrajeni….
Koliko takšnih stanovanj bi si lahko privoščili???
1
10
100
1000…..
Kako dolgo bi to delali?
Ni problem denar (koliko ga zaslužite) temveč je pomemben denarni tok, ki si ga ustvarite…Ta vas vedno znova nagarajuje….
Upam, da sem vam malo odgovoril na vaša izvana vprašanja.
Lp
P.S.:
Ukvarjam se s popolnoma legalno zadevo…dam samo informacijo…..Kodeks,ki sem ga podpisal mi ne dovoljuje da dajem direktne linke po forumih ipd. Lahko pa takrat dam, ko kdo želi več informacij.
To ni noben odgovor, bodite konkretni. Takšno pisanje je sumljivo in ne razumem teh vaših kodeksov. Pošljite mi prosim link na e-mail. V nasprotnem bom brisal vse vaše poste.
če hočeš denar morš bit pametn pa znat mislt
no uglavnem kak vikend pobskaš mal po knjigah na računalnki mal znanstvene teme ubrneš magar greš gledat discovery oddajo bodoči svet ko to nardiš si zamislš eno idejo prihodnosti al je to nevem kak avto al defektor laži al naprava za letenje al ppa kake praktične stvari zej vsi mislte kej pa materjal dobiš najmanš problem avto odpadi izdelki z napakam se dobijo v tovarnah zaston pa še po umarah mal pobrskaš pa po garaš da nebote misl da je to nevem kaka znanost npr. defektor laži če se zlažeš se nivo kisika v krvi zniža če je resnica pa zviša kamot ko to izumš podaš solidno ceno najprej probaš na internetu s prodajo pol pa še greš na trg pazit pa morš kako ceno spušaš cajta ti pa sploh nevzame tolk odkrit povem
kr neki. jjg, si že kaj izumil? Pa četudi kaj dobrega izumiš rabiš ogrmno kapitala, da plasiraš v javnost in na trg. Izumitelji se večinoma ne preživijo z izumi in še vsi se jim posmehujejo, to je realnst v SLO, žal.
To vaše pisanje je znanstvena fantastika in še dobro, da je forum anonimen 🙂
lp,
Lahko na splošno povem en predlog, ki morda bo pomagal ali pa ne.
Treba je odkriti svoje sposobnost, v čem si najboljši, vložiti v razvoj teh sposobnosti nekaj denarja in časa. Se naučiti tržiti svoje storitve ali izdelke, karkoli pač, se pravi se reklamirati, veze so dobrodošle. To pomeni delo, ampak tudi denar v primeru uspeha.
Razen odobritve novega kredita se ne bo nič zgodilo čez noč!
Dejstvo je da so krediti zelo obremenjujoča zadeva in brez bolj izdatnega prihodka bodo vsak mesec problem, vedno bo za nekaj premalo.
In samo še to, jaz mislim da je bolje nekoliko tvegati in poskusiti, se morda soočiti z neuspehom, kot pa ne narediti nič. Z dodatnim zadolževanjem problem ne bo rešen.
Če hočeš imeti več, moraš zaslužiti več, samo dodatno povprečno plačano delo je škoda energije in časa. Časa imamo omejeno, torej je treba v istem času zaslužiti več.
V vsakem primeru vama želim uspešno rešitev problema!
Lep pozdrav draga kanja.
Zdaj pa bi ti jaz napisal nekaj mojih dejstev.
Star sem 21 pred 2 mesecoma mi je umrla mati dva dni po njeni smrti me oče posedi na cesto ker je preprosto neuzdravljiv alkoholik zdai živim sam v tako malem stanovanju da komajda diham v nejm mesečno plačujem 130€ najemnine plus elektriko plus vodo plus kurjavo plus odvoz smeti plus…
tak da mam vseskup mesečnih stroškov 220€.Da bo pa še lepše pa sem še dijak in drugo leto grem študirat.Imam kurčeve otroške 100€ in štipendijo 70€ kar je 170€ na mesec tak da mi vsaki mesec manjka 50€ samo za tekoče stroške kje pa je še tu hrana in avto vzdrževati(katerega sem si sam kupil in je res minimalen) in še toliko več..
Pa še to zjutraj ob 7 vedno začnem z šolo sem do 15 v šoli in ob 16 začnem z delom(prek študentskega servis imam pa 3,5€/h) in potem delam od 16 do 24h ponoči pridem domov pa se stuširam se najem in je pol 2 zjutraj in grem spat za vsega 4 in pol ure in zjutraj spet na novo.
Tak da res nemorem nikakor razumeti tvojega finančnega statusa z 2.450€ na mesec.
Sprašujem se pa zakaj sploh kaj takega sprašujem hočeš pokazati da imata skup z možem veliko plačo ker za Slovenski standar je to ogromno?!
p.s.enim je dosti bol hudo kot tebi pa se tudi moremo dobesedno jebat.
Pa brez zamere draga kanja
pozdravljeni vsi skupaj,
moje mišljenje glede dodatnega zaslužka je povsem drugačno. prvo si preberite kakšno knjigo, ki vam bo razjasnila denarni tok, vlaganje, delo, ter podjetništvo. zakaj lahko nekateri iz nič napravijo v relativno kratkem času miljone, kako lahko nekateri garajo celo življenje, si nič ne privoščijo in na koncu ko umrejo imajo privarčevano le za stroške pogreba?
v časih ko se nahajamo je alternativni vir dohodka pomemben, največ možnosti je mlm industrija, v kateri se kar dosti stvari najde ki so dobre. rad preučujem takšne možnosti zaslužka, najdem tudi dobre (v nekaterih sem se želel preizkusit), ampak ne najdem dobrega mentorja nikjer, kar je pravzaprav pri vsem skupaj največji problem. velika večina slovencev se posmehuje in norčuje iz takšnih in drugačnih mrež, poznam pa dosti ljudi ki so v tej branži uspeli in se prav lepo posmihajo nazaj.
rad debatiram o takšnih stvareh in proučujem, tako da isto ali podobnomisleči me lahko kontaktirate po skypu pod imenom ciril.k
lep dan še naprej
V ŠOLI IMAM SOŠOLKO KI JE ZELO, ZELO BOGATA-VSAJ NJENI STARŠI. ŽEPNINE DOBI NA MESEC 50 EVROV. 🙂 ZAFRKAVA ME KER NOSIM SAMO HLAČE NA “ZVONC”-NE PA OPRIJETE, ZA 10,20 EVROV. ONA PA SI KUPI-SAMO UPRIJETE HLAČE ZA 50 EVROV. KO MI KAJ POVE MI REČE DA SI JE ENE PAJKICE KUPILA ZA 100 EVROV. PROSIM VSE TO KI TO PREBERETE NAJ MI ODGOVORIJO NA TI DVE VPRAŠANJI:
1. ČE ME VPRAŠA ZAKAJ NOSIM SAMO HLAČE NA ZVON-IN SEVEDA TUDI MAJICE KAJ JI NAJ ODGOVORIM?
2. SRAM ME JE POVEDATI ZA KOLIKO SEM KUPILA KAKŠNE HLAČE ALI MAJICO- KER VEM DA JE BILO BILJ SKROMNA CENA. KER NIMAMO TOLIKO DENARJA. KAJ JI NAJ ODGOVORIM?
HVALA VSEM KI MI BOSTE
POMAGALI!!! 🙂 🙂
Bogastvo ni vedno v denarju. Včasih je tisti ki ima man bogatejši od tistega ki ima več.
Reveži si vedno želimo imeti veliko denarja, bogate skrbi kako ga obdržati, ali kam ga skriti.
Torej imamo vsi takšne in drugačne težave z denarjem.
Pri dekletih je vedno mal težje skriti kaj gdo ima in kaj nima. najlažje je po mojem mnenju takšno visokonosečo avšo ignorirati. Sploh pa 50 € ni neka žepnina. Vprašanje je kaj gdo s to žepnino naredi.
Lahko narediš tisto prvo, lahko pa ji tudi rečeš, da ti investiraš v sebe na drugačen način kakor ona in da te tvoj zunanji videz ne moti. Seveda se ji boš zlagal. Kdo pa ni rad urejen, le ti se pa vse eno moraš postaviti zase.
Nekoč boš lahko tudi ti bogata, zapomni pa si da ni bogat tisti ki ima denar, bogat je tisti ki je zdrav, zadovoljen, ter srečen s tistim kar ima.
Pa lep pozdrav.
no jaz imam tudi en malo večji problem..
star sem 15let in mi je že uspelo priti do dolgovov v višini 2000eur..
vse po moji krivdi =S
začelo se je s položnicami za mobitel..
in recimo da je bila položnica 110eur sem nekomu rekel naj mi toliko posodi in da mu vrnem 150..
taprva položnica je bila že lanskega poletja in tako je prišlo še 5 položnic in seveda zmeraj več sem bil dolžen( po lastni neumnosti )..
vedel sem da je problem v tem da moj vneseni denar komaj pokrije obresti kaj šele vsoto denarja ki sem ga dolžen..in tako se je stopnjevalo..dokler mi je zmanjkalo ‘normalnih’ posojevalcev in sem si začel denar sposojati od ‘ilegalcev’.. od takrat naprej pa je hudič..=O
ker z njimi se pa ni zajebavat in če ne bi imel nadarjenosti da se naredim reveža bi že mrtev obležal nekje..
tako sem komaj podaljšal vseh 2000evrov do sredine maja..
potem sem s svojo ‘bistrostjo’ naredil še drugo napako..
igre na srečo =S
ponovno sem si sposodil 100eur in iz njih bi v e-stavah naredil okoli 400eur za začetek..
pa je šla že prva stava po gobe..tako sem prenehal staviti in se posvetil šahu, ker se res nisem drugega spomnil..
če zmagaš eno rundo dobiš 20eur če jo zgubiš pa daš 20eur.. to se je prepletalo in po nekaj poizkusih sem dobil 40 eur..
ampak še kar ni dovolj..
najslabše je ker sem staršem povedal ko sem bil pri 300-500eurih ampak so rekli če sem sam zakuhal naj še sam pridem ven..
zdaj sem res brez idej..=S
težava je v tem ker imam zraven še šolo in se je precej težko učiti ko pa ti še cinglja telefon zraven in pišejo številne grožnje : če ne prnesš dele 50eur grem k teb dam in tako naprej..
sedaj sem na kar precej dobri poti da padem letnik pa še vseeno sem dolžen..=(
če bi bil vsaj polnoleten bi imel pomoje veliko več možnosti,tako se pa zdaj nekako počutim ujetega..
s kriminalom ne bi reševal takih težav zato tudi to odpade ampak vse bolj kaže da bom moral res nekaj slabega narediti..
nasploh je pa težava pri meni da nisem strpen in ko bom nekaj rabil bom takoj uzel ne glede na ceno..
tukaj bi pa zdaj res rabil vašo pomoč saj se ta kriza vleče že celo leto in bi bil zelo vesil če bi lahkoo spet sproščeno zadihal..
hvala že vnaprej =)
Super.
Prvi korak si že naredil.
Povedal si staršem. Menim da ni starš tisti ki pusti otroka na cedilu očitno tvoji starši niso doumeli da del krivde nosijo tudi oni.
Zakaj?
Telefon ne dobiš sam. za garanta morajo biti starši, torej so delno krivi tudi oni.
Lepo da priznaš svojo krivdo sam, toda dokler nisi polnoleten so starši odgovorni zate.
To ni zdaj metanje krivde nanje, je pa izhod.
Odpovej se telefonu, ali pa naročniško razmerje zamenjaj z predplačniškim, tako boš porabil samo tisto kar imaš.
Če si dijak, vzami pod pod noge in na študentski servis, tam imajo kar nekaj del in če si res v težavah boš delo sprejel.
S starši se dogovori za poravnavo tvojih dolgov ter jih postavi pred dejstvo.
Oni so odgovorni zate, toda to ne boli tako kakor obisk na grobu ali v bolnici.
Ti pa jim nato vrni z zasluškom od dela.
Lep pozdrav.