Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute bi na 850 evrou plače lahko dobili 90.000.kredita?

bi na 850 evrou plače lahko dobili 90.000.kredita?

bi lahko na bilokateri banki sploh dobili toliko kredita? plača (z malico in prevozom, kar na nekaterih bankah upoštevajo) je povprečno 850 evrou.

kateri odlivi se pri vzemanju kredita sicer še gledajo? gotovo, če imaš kakšen starejši kredit, ki ga še odplačuješ. še kaj? kaj pa položnice, ki jih imaš na trajnik npr.?

imava še par tisočakov starega kredita. vzela bi novega. malo večjega, da bi poplačala starega, hkrati pa bi bil denar še za hišo dokončat.

Ne ne moreš dobit toliko. Jaz sem komaj dobila 70.000 na 25let. Pa imam neto plačo toliko kot ti vse skupaj.

he he …

pri kateri banki pa si dobila?

…nemogoča misija…

pol maš tam okoli 700 € neto plače. Gledajo izključno neto plačo in bančno poslovanje, torej da nisi v nekih negativnih limitih. Ne gledajo trajnikov. Mislim da ti mora ostati tam okoli 580 € ..torej razpoložljiv si za ca 120 €.. morda bi dobil ene 30.000 €

V sanjah:)

Dobiš na nepremičnino, ostalo ni vredno omembe.

za kredit bi brez težav zastavila gradečo se hišo.

850-580 = 270.

verjetno bi šlo sicer za kredit na 30 let.

do sedaj sva z gradnjo prišla brez kredita. ampak dokončat brez njega pa ne bova mogla.

ja kok maš NETO plače 850? …neto je brez malice in prevoza, na nobeni banki ne gledajo več malice in prevoza, to ti odbijejo takoj. Vem sem bila na 4 bankah pred kratkim.
za malico nas večina dobiva 3,93 na dan + 1,56 na dan za prevoz. To je če delaš 22 dni ca tam 120 €. In ker tvoja plača ni neto 850 ampak je 730, si razpoložljiv za 150 €, kot sem napisala dobiš največ 30 000 jurjov, zastavit pa itak moraš nekaj, ali bajto, ali imet poroke, preko zavarovalnice ne moreš ker oni zavarujejo samo do 15 let.

aja če bi na 30 let, bi dobil pa tam ene 35 jujčkov…pa mlajši moraš biti men se zdi da od 45 let. drugače na 30 sploh ne gre.

good luck

kolikor jemeni znano, je kar nekaj bank, ki to upoštevjao, po novem tudi nlb npr.lahko preveriš na njihovi strani.

Upoštevajo, ne upoštevajo, dejstvo je, da se s takšnim kreditom do konca zakolješ za naslednjih 30 let oziroma do penzije. Res, ljudje, a je hiša bvredna tega, da ne boste mogli dostojno živeti?

upoštevjao: NLB, Banka Koper, vse tuje (sparkasse, volksbank, BKS,…)

več kot dostojno bova lahko živela od moje plače.

Zakaj pa potem s tvojo plačo ne prosita za kredit?

Jaz sem pred kratkim jemala samo navaden potrošniški kredit za par let, pa jih je zanimalo tudi, kakšno nogo imam moja pokojna babi. Vse nakupe na obroke, kredite, prilivov od popoldanca niso upoštevali spljoh.

Itak če sta poročena, je zadeva čist drugačna, ker bodo gledali in upoštevali prilive od obeh. Upajmo, da je druga plača konkretno višja.

Vidva pa bodita pametna in upoštevajta, da bosta nekoč verjetno imela otroke in ti stanejo VEČ kot odrasli. Upoštevajta tudi, da ko bo bajta zgrajena, bo to tudi en velik strošek sprotnega vzdrževanja in plačevanja položnic, Upoštevajta tudi, da bo bajto treba opremit – no, upam, da je tale znesek kredita tudi oprema …

lej, v tem času, ko pustiš, da mone pametujejo na tvoj račun, bi bla že z banke.

Jaz se bojim pomislit, da bi moral biti naslednjih 30 let vsak mesec brez, recimo 400€ ali več. Fak.

Jaz sem, recimo. Brez 400€ na mesec na račun najemnine. Kredita ne dobim niti v sanjah, za najemnino me pa nihče ne vpraša, če sem jo v stanju plačat.
Bi raje kredit.

Jaz imam povprečje neto plač zadnjih treh mesecev 1050 evrov, to je brez malice in prevoza in nobena banka ne upošteva malice in prevoza, nekatere upoštevajo priohodke od popoldanskega s.p. (s katerim imam mimogrede mesečno več prilivov kot iz naslova plače, pa storitvena dejavnost je, tako da nimam nobenih odprtih računov oz dobaviteljev, ki bi jim morala plačevati). Ostati ti mora 580 evrov mesečno, nekatere banke imajo to postavko celo višje, npr. BKS in NKBM. Je pa odvisno tudi od pribitkov, ki ti jih ponudijo, ker v veliki emri vplivajo na višino obroka… Vso srečo…

Bi šlo….seveda pri tuji banki….Uni credit, sparkasse

od kdaj pa ne upoštevajo več malice in prevoza?

No meni so ampak 4leta nazaj,(hvalabogu sem dobila kar nekaj €€€€, tako, da sem obnovila okna in streho, pa še za avto mi je malo ostalo) sedaj gre kredit proti koncu vendar se je moja finančna situacija spremenila, tako, da sedaj mi skoraj ni treba na banko, kreditno sposobna pa z minimalno plačo tudi nisem.

Tuje banke upoštevajo malico in prevoz. Ampak imajo čudne kredite, tako da, tudi če imaš visoko plačo dobiš nekam malo kredita. Poskusi pri Hranilnici Lon, imajo nizke obreste in ti gredo pod minimalno plačo, gor ti mora ostati 450 eu.

Ej folk, pa odkod vam pogum za take nore odločitve? Da nekdo pri 850 eur plače sploh razmišlja o 90.000 EUR kredita??!? S čim in v katerih stoletjih pa misliš tak kredit vrniti?

Jaz imam plače 2.000 EUR mesečno, pa oklevam vzeti 20.000 EUR kredita. Ga verjetno tudi ne bom, ker ni nujno.

Včlani se v LDS.

___________________________________________________________________________ Za dodatne nasvete s področja računalništva me lahko kontaktirate preko [email protected] ali na http://www.lems.si

New Report

Close