Napovedi za coine
Živijo.
Zanima me kakšne so napovedi za prihodnost oziroma konkretno v katere coine vlagati po nasvetu strokovnjakov?
Rada bi vložila kaj denarja s katerim bi si, če se vse posreči, v neki bližnji prihodnjosti (5 let npr) privoščila kakšen skromen domek. To bi bilo res najboljše kar se mi je v življenju zgodilo.
Hvala za informacije in lep pozdrav vsem!
Laiki se lahko najbolj zanesemo na ocene tistih, ki so v kripto svetu bolj doma. Tole je kopiran zapis enega izmed njih:
Uglavnem, nekje sem napisal da nimam steklene krogle, a moje mnenje je, da bo xrp v 2018 prilezel med 5-10 Eur. Prav tako menim, da bo Nr.1 Coin po marketcapu. ( če hočete pa over optimistično napoved pa: do 1.4.2018 nekje do 15 Eur, do konca leta 2018 pa malo pod 100 Eur). Vse odvisno od smart moneya o katerem sem že veliko govoril. Oni so playerji, mi smo samo kmeti na šahovnici.
Dodajam: Po dosedaj videnem je XRP (Ripple) ena najbolj stabilnih kripto valut, z najmanjšimi padci, obenem pa še zmeraj veliko obetajoča. Za osnovo tako predlagam ravno Ripple, potem pa lahko počasi delaš (za začetek manjše) izlete še v druge valute.
Ignis je res samo danes poskočil za 400%. Vendar se ga je ravno v izogib pretresom zato bolje izogibati. Sunkovitim dvigom ponavadi sledi korekcija navzdol. Obstaja precejšnja verjetnost, da v takem primeru opraviš nakup ravno na vrhu hriba.
V ilustracijo, kakšni neverjetni skoki se dogajajo v kripto svetu:
https://coinmarketcap.com/gainers-losers/
Vendar ko se skok začne dogajati, ga je kot prvo težko prepoznati, vse skupaj pa se lahko odvije v samo nekaj urah. Bolje se je z neko količino oskrbeti že prej in potem potrpežljivo čakati na morebiten skok.
Jaz sem pred kakšnim mesecem nakupil nekaj QSP in LEND in res sta od takrat zrasla že za kakšnih 50%. Še posebej pred QSPjem je lahko lepa prihodnost, ker dosedaj ni naredil še nobenega kvantnega skoka navzgor, cena pa je v rangu 20 centov. Drug kovanček, v katerem čakam, pa je DBC. Trenutna cena je 9 centov in v nekaj mesecih utegne poskočiti za nek faktor.
Po mojem mnenju so trenutno najbolj varne valute ripple in cardano pa stellar. Sploh cardano je valuta prihodnosti, trenutno pa še zelo poceni. Zdaj je trenutek za nakup, ker bo do 5. januarja še rasla. Misel, da si boš z vložkom čez nekaj let lahko kupil nepremičnino, sploh ni tako za lase privlečena. Vse ostalo je bolj za igranje, preprodajo, to pa držim.
Glede višine vložka pa se strinjam z vsemi – je treba biti realen in previden. Če že gemblaš, pa pol gemblaj s prisluženim denarjem. Osnovni vložek pa naj bo toliko da ti nikoli ne bo žal.
Ja, moja ideja in cilj bibil, da se s tem ukvarjam toliko časa, da v nekaj letih zaslužim za eno solidno stanovanjce. To bi bilo res naj naj kar bi se mi v življenju zgodilo. In ko bi imela stanovanjski problem rešen, pol pa naj bo kar bo, tut če nimam nobenih kovancev več. Mislim, da bi se kaj takšnega lahko uresničilo….
če nimaš časa sama brskat po WP raznih projektov, potem ti preostane samo še sledenje nasvetov tistih, ki se recimo da spoznajo na te reči
na YT imaš kar nekaj takih frikov, ki vedo kaj govorijo, ne zadenejo pa vedno, ker je vrednost določenih valut odvisna predvsem od velikih playerjev, ki se odločajo, kot pač se.
moraš pa pazit, ker alt coini so “na sceni ” res šele zadnjih nekaj mesecev in vsak, ki o njih govori, še ni avtomatično strokovnjak zanje 🙂 slovenski članki pa v večini bazirajo na teh tujih mnenjih, pa še mal po svoje so prirejeni, tako da na slovenske informacije jaz ne dam kaj dosti.
xrp napovedujejo lepo prihodnost, ampak mislim, da ni primeren čas za nakup, sigurno bo korekcija in takrat kupi, danes res ne 🙂
kolikor sem jaz zadnje čase študirala alt coine, lepo prihodnost napovedujejo telim, ampak sama še preveri kako in kaj: iota, trx, steem, cnd, pivx, vjtc, enj, xvg, wabi, sub, ark, vtc, omg, pay, link, nav, nebl, cvc, sc, dgb, lfin, vib, eos, strat, bay, xspec …
pa vloži v več njih, ne vse v enega 🙂
Steem bi jaz izločila. Sem včlanjena in stran ima ogromne probleme sama s sabo. Z glasovi se da namreč zelo manipulirat in uporabniki so nezadovoljni. Zato tudi od napovedane rasti coina ni nič. Zdajle bi po napovedih moral imeti že 15 dolarjev, pa še do tri ni prilezel.
Za par teh prvič slišim. Pa sem mislila, da sem na tekočem. 🙂
Do večje korekcije rippla sploh ni nujno, da bo prišlo. Razen mogoče zaradi praznikov. Saj je bilo že prek 2,9 dolarja, zdaj pa je 1,7. Napovedujejo pa tja do 4, 5. Jaz ne bi čakala.
Steem bi jaz izločila. Sem včlanjena in stran ima ogromne probleme sama s sabo. Z glasovi se da namreč zelo manipulirat in uporabniki so nezadovoljni. Zato tudi od napovedane rasti coina ni nič. Zdajle bi po napovedih moral imeti že 15 dolarjev, pa še do tri ni prilezel.
Za par teh prvič slišim. Pa sem mislila, da sem na tekočem. 🙂
Do večje korekcije rippla sploh ni nujno, da bo prišlo. Razen mogoče zaradi praznikov. Saj je bilo že prek 2,9 dolarja, zdaj pa je 1,7. Napovedujejo pa tja do 4, 5. Jaz ne bi čakala.
[/quote]
ja, sej sem napisala, da je treba naredit domačo nalogo, preden se vloži.
alt coini, ki sem jih izpisala, se večkrat ponavljajo v napovedih za 2018, večina so na bittrexu in kot sem gledala, jim gre kar ok + zadaj so dobri projekti in kar nekaj sem jih tudi sama nabavila, jih držim, ker rastejo.
sicer bom jaz v 2018 vstopila s celim kupom kovancev in upam, da bo šlo vsem ok 🙂
dej napiši še ti svoje favorite in kaj te dni kupuješ.
jaz ob prvi priliki kupim xvg, link, nav, bay.
Kakšen je pa minimalni vložek v pre-sale? Če še traja.
[/quote]
Tvoja izbrira kolikor hočeš, samo pohiteti je treba. To je trenutno najboljša opcija.
primož
ja, sej sem napisala, da je treba naredit domačo nalogo, preden se vloži.
alt coini, ki sem jih izpisala, se večkrat ponavljajo v napovedih za 2018, večina so na bittrexu in kot sem gledala, jim gre kar ok + zadaj so dobri projekti in kar nekaj sem jih tudi sama nabavila, jih držim, ker rastejo.
sicer bom jaz v 2018 vstopila s celim kupom kovancev in upam, da bo šlo vsem ok 🙂
dej napiši še ti svoje favorite in kaj te dni kupuješ.
jaz ob prvi priliki kupim xvg, link, nav, bay.
[/quote]
Največ imam v cardanih in ripplih. Nekaj v CND in TRX, pa FLDC in CPC.
Se strinjam s Primožem. Sam sem vložil kar precej ETH-jev notri (je pa res, da sem jih pred 3 leti kupil kar precej za drobiž), ampak samo zato, ker je nekaj ljudi v timu mojih dobrih prijateljev in si upam trditi, da so najboljši v Sloveniji kar se tiče blockchaina.
Je pa treba vedeti, da so ICO izjemno riskantne naložbe, še oni sami so mi rekli, da je možnost da projekt uspe od 10%-20%. Če jim uspe, je pa spet od 10%-20% možnosti, da se zadeva postoteri (potisočeri).
Če bi danes začenjal v kriptosvetu, bi za začetek kupil ETH in XRP, ker sta popolnoma različni valuti, potem pa 12 ur študiral kripto svet (kar počnem tako ali tako:)) in poiskal zmagovalne coine – aka projekte in time z vizijami in možnosjo več 1000% rasti.
Je pa tako – jaz sem šel kar na polno v kripto svet leta 2014, danes bi moral vsaj podeseteriti vložek, da bi si recimo čez 1 leto kupil z dobičkom nepremičnino. Rasti ne bodo več take in možnost počenega balona večja. Meni ni bil cilj postati miljonar, ampak samo uživati v igri in to počnem še danes:))
Največ imam v cardanih in ripplih. Nekaj v CND in TRX, pa FLDC in CPC.
[/quote]
ja, tudi jaz imam nekaj od teh.
še kakšne ideje za kovance?
Vidim, da je tema čakala da ugleda luč dneva :).
Jaz osebno se takorekoč sploh ne spoznam na trgovanje z valutami. Sem probala eno reč, vložila res en minimalen znesek, zaslužila 35 evrov in potem takoj šla ven. Neumna. Če bi počakala do danes bi zaslužila dvojno. Ampak, vsaka šola nekaj stane. Jaz sem hotela videti kaj to je in sem probala, se nisem opekla in upam, da se ne bom.
Ko sem prvič šla brati o kriptovalutah, ko je npr. XRP bil še skoraj na nuli, mi je moj nos rekel, da bi se splačalo vložiti v ta kovanec. Kar tako sem imela občutek (3 mesece nazaj). In ker sem vmes imela veliko dela, nisem se imela časa ukvarjati s tem sem zadevo dala na stran. Danes vemo kaj se dogaja z Ripplom in predvidevam, da bo še šel gor. Kako visoko ne vem. Definitivno ne tako kot Bitcoin. Ampak, nekaj se bo dalo zaslužiti.
Moje osebno mišljenje je, da vsak Coin kateri je še pod ničlo, se kar maja in ne premakne. Ko pa enkrat preseže magično mejo 1 (USD ali EUR ) pa kar raste. Takšno ceno kot Bitcoin nobeden ne bo dosegel – v ozadju so strici katerim je v interesu, da je tako kot je. Monopol pač, ni kaj. Če pa se že zgodi da Bitcoin pade na nek min. pa bodo drugi coini ravno tako. Oziroma če se to zgodi, se bo itak vse sesulo.
Moj cilj tudi ni, da bi postala milijarderka. Ne bi imela nič proti, seveda. Ne bom pa se gnala za tem. Moj cilj je res samo to, da zaslužim dovolj za en skromen dom – v doglednem času (dve ali več let).
Zdaj pa še malo matematike za tiste kateri mislijo, da je moja ideja malo precenjena:
Cena Rippla
– marec 2017: 0,006354 USD
– danes, 30.12.: 2 USD
Vložek 1000 USD
Nakup marca 2017: 157.381 kovancev
Vrednost dec 30 2017: 314.762 USD !!!! In s tem denarjem dragi moji se pa da kupet eno lepo stanovanjce.
Pa gre za obdobje 9 mesecev. In če se napovedi o rasti rippla na 100 USD do konca 2018 uresničijo, potem bi vložek 1000 USD v Rippla zrasel na 15.738.117 USD. V letu in pol !
Hočem samo rečt, da je treba imeti res srečo in si lahko v enem letu na konju. Je pa treba bit inteligenten in ta denar potegniti ven. In ne znoreti ko toliko zaslužiš 🙂 🙂 :).
Moj način, zdaj ko sem bom lotila trgovanja bo, da spremljam in vložim v tiste kovance kateri so še pod 1 USD. In počakam, da se vložek obrestuje. Seveda več kot 1000 E ne mislim vlagati.
V Ripple se še splača vlagati. Jaz mislim, da bo po novem letu prišla korekcija, mogoče ne tako huda, samo bo. Pol bo pa rastel. Moj nos pa pravi, da tale TRON zna bit neki… ne vem zakaj. Sm se mi zdi, da bi iz tega trona znalo bit kej, k je glih Tron 🙂 🙂 :).
Takole, pa velik sreče. In po pameti prosim, da ne bi brali objokane poste v bližnji prihodnjosti. 🙂
No, 100 evrov za ripple so bolj sanje. 🙂 Sicer je vse mogoče, ampak malo realnosti je tudi v kripto svetu fajn imeti. Realne napovedi so pa 10 dolarjev. Kar bo več, bo uspeh.
Strategija kupovati coine po 1 cent je najboljša strategija, kar si jo lahko zamisliš. Poiščeš dobre ICO-je, počakaš, da pride coin na borzo in je prva evforija mimo in kupiš. Tako je začel Tron in CND. Kot nekaj popolnoma spregledanega – včeraj pa je dosegel že skoraj 8 centov. Z 1 centa v enem mesecu. Ja, to se najbolj splača. Vsi bezljajo na bitcoin, ethereum, litecoin, bitcoin cash, ampak pravi zaslužki so drugje.
No, 100 evrov za ripple so bolj sanje. 🙂 Sicer je vse mogoče, ampak malo realnosti je tudi v kripto svetu fajn imeti. Realne napovedi so pa 10 dolarjev. Kar bo več, bo uspeh.
Strategija kupovati coine po 1 cent je najboljša strategija, kar si jo lahko zamisliš. Poiščeš dobre ICO-je, počakaš, da pride coin na borzo in je prva evforija mimo in kupiš. Tako je začel Tron in CND. Kot nekaj popolnoma spregledanega – včeraj pa je dosegel že skoraj 8 centov. Z 1 centa v enem mesecu. Ja, to se najbolj splača. Vsi bezljajo na bitcoin, ethereum, litecoin, bitcoin cash, ampak pravi zaslužki so drugje.
[/quote]
Napovedovati cene je težko in loterija. Hotela sem poudariti, da se da zaslužiti tudi z majhnimi vložki in z majhno rastjo cene. Tudi, če se cena Rippla ustavi na 10 USD, bi v mojem izračunu to prineslo zavidljivih 1.573.810,00 USD.
Cena Rippla
– marec 2017: 0,006354 USD
– danes, 30.12.: 2 USD
– napovedana cena konec leta 2018: 10 USD
Vložek 1000 USD
Nakup marca 2017: 157.381 kovancev
Vrednost dec 30 2018: 1.573.810,00 USD.
Torej, ta mrzlica na Bitcoin je popolnoma odveč. Se da z drugimi kar lepo zaslužiti.