Pump & Dump
NA podlagi česa, meniš,d a je to pump and dump?
LTC?? Je ena najstarejših valut, veliko hitrejša od BTC, marketcap se ji je povečal , da je skočila na 3 mesto…kje je tukaj fora pump and dumpa.
neo, prvakitajska valuta, največja…da o tem kaj je funkcionalnost teh produktov ne govorim. Pump and dump delajo manjši, ki imajo v lasti 80% svojih kovancev. Velikim tega ni treba, je pa res, da to počnejo špekulantje.
Pump end dump poglej XEM in NXT do 21 in do konca meseca, ampak zadaj pa je zopet neka logika.
Se pogovarjamo po 21 decembru.
Pump and dump je največ na bitcoinu.
Zakaj, da veliki pridejo zraven.
Primož
LTC je bil dolgo časa popolnoma nezanimiva, da ne rečem zaničevana valuta, daleš stran od pozornosti vlagateljev. LTC je mrtev, je bil splošni konsenz in takrat smo trgovali z njim pri vrednostih cca 3 do 5 €, dobre lastnosti gor ali dol. Ta trg je zanimiv.
V tistem obdobju je prišel ETH in prevzel nase pozornost.
V glavnem z LTC se ni ukvarjal nihče, tudi jaz sem ga opusti, a ohranil nekaj kosov v portfelju za spomin.
Ko je LTC 3 leta ? kasneje začek svoj pohod navzgor smo imeli situacijo, da tega nemodernega, zaničevanega, za mrtvega razglašenega kovanca nihče od vlagateljev, ki zvesto sledijo modnim smernicam (dokler jim ne zmanjka volje ali denarja ali obojega) ni imel v portfelju.
Kaj je sledilo? Odločna rast nabava za vsako ceno, pump. Modni vlagatelji so končno dokupili ustrezne količine LTCja, tja do 280 (Kraken). Kupovali so od koga?
Problem modnih vlagateljev je zdaj v tem, da LTCja nihče več noče po ceni nad 280. Če pač nekaj kupiš po 280 imaš interes prodati dražje.
Tako jaz zakjučujem, da gre za Pump end dump, ki redko uspe 2x ali 3x zapovrstjo.
Zakaj tega ni na ETH ju ali BTCju ali še kje drugje. Zato, ker je v vsakem trenutku dovolj prodajalcev, z dovoljšnjimi količinami, ki uspejo zadovoljiti povpraševanje.
Ko taka valuta doseže določeno ceno, jo zasujejo s prodajami, pri LTC ju pa tako množično odmetovanje ni bilo možno, zato je bil idealen kandidat za pump & dump.
Kar pa ne pomeni, da ne bo več rasel, vendar bo način njegove rasti drugačen.
LTC je bil dolgo časa popolnoma nezanimiva, da ne rečem zaničevana valuta, daleš stran od pozornosti vlagateljev. LTC je mrtev, je bil splošni konsenz in takrat smo trgovali z njim pri vrednostih cca 3 do 5 €, dobre lastnosti gor ali dol. Ta trg je zanimiv.
V tistem obdobju je prišel ETH in prevzel nase pozornost.
V glavnem z LTC se ni ukvarjal nihče, tudi jaz sem ga opusti, a ohranil nekaj kosov v portfelju za spomin.
Ko je LTC 3 leta ? kasneje začek svoj pohod navzgor smo imeli situacijo, da tega nemodernega, zaničevanega, za mrtvega razglašenega kovanca nihče od vlagateljev, ki zvesto sledijo modnim smernicam (dokler jim ne zmanjka volje ali denarja ali obojega) ni imel v portfelju.
Kaj je sledilo? Odločna rast nabava za vsako ceno, pump. Modni vlagatelji so končno dokupili ustrezne količine LTCja, tja do 280 (Kraken). Kupovali so od koga?
Problem modnih vlagateljev je zdaj v tem, da LTCja nihče več noče po ceni nad 280. Če pač nekaj kupiš po 280 imaš interes prodati dražje.
Tako jaz zakjučujem, da gre za Pump end dump, ki redko uspe 2x ali 3x zapovrstjo.
Zakaj tega ni na ETH ju ali BTCju ali še kje drugje. Zato, ker je v vsakem trenutku dovolj prodajalcev, z dovoljšnjimi količinami, ki uspejo zadovoljiti povpraševanje.
Ko taka valuta doseže določeno ceno, jo zasujejo s prodajami, pri LTC ju pa tako množično odmetovanje ni bilo možno, zato je bil idealen kandidat za pump & dump.
Kar pa ne pomeni, da ne bo več rasel, vendar bo način njegove rasti drugačen.
[/quote]
Ne vem, če imaš prav. Pri LTC se je dolgo govorilo, da je podcenjevana valuta. Za tako rast se ti mora poklopiti par faktorjev. Prava novica ob pravem času. Ker se vse vrti okoli novic.
kaj pa XRP?
ste vi to vidli? sam da sem ga prodala je skočil skor za 100% 🙂
kaj pa je v ozadju tega skoka?
še huje je, ker je na bitstampu včeraj ogromno ljudi BTC menjalo za XRP pri 0,40$, predvidevajo da bo še raslo?
Tu je razlog za rast LTC
Ne vsak. Če se zbere skupina vlagateljev lahko z večjo količino denarja povzročijo rast cene. Gre za denarni pump, kateremu se kasneje in na višjih tečajih pridružijo ostali na podlagi zapažene rasti, ki ji še kasneje obvezno sledijo pozitivne novice in še več nakupovalcev. Ko kupujem jaz, začetniki pri pumpi že prodajajo.
Manipulacija, izjava, je nekaj drugega. Tu gre za dve različni stvari. Izjava pri Kripto borzi vedno pride med delovnim časom ker borza teče 24/7. Vlagatelji se do različnih izjav nimajo časa pravilno (ali narobe) opredeliti.
Kripto trgovanje je popoln nereguliran Divji zahod borzništva.
za pogledat, zanimivo …
https://www.youtube.com/watch?v=3dMcii5pFcA