Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Pump & Dump

Pump & Dump

Pump & Dump je ena taka zelo nevarna zadevščina za neukega investitorja (kot sem tudi jaz).
Bi v ta P&D fenomen lahko uvrstili LTC? Po mojem mišljenju so izpolnjeni skoraj vsi pogoji za to.
Bi zraven v P&D priložili še NEO in EMC2, da LTCju ne bi bilo dolčas?
Vam je še kakšen kovanec sumljiv?

NA podlagi česa, meniš,d a je to pump and dump?

LTC?? Je ena najstarejših valut, veliko hitrejša od BTC, marketcap se ji je povečal , da je skočila na 3 mesto…kje je tukaj fora pump and dumpa.
neo, prvakitajska valuta, največja…da o tem kaj je funkcionalnost teh produktov ne govorim. Pump and dump delajo manjši, ki imajo v lasti 80% svojih kovancev. Velikim tega ni treba, je pa res, da to počnejo špekulantje.

Pump end dump poglej XEM in NXT do 21 in do konca meseca, ampak zadaj pa je zopet neka logika.

Se pogovarjamo po 21 decembru.

Pump and dump je največ na bitcoinu.
Zakaj, da veliki pridejo zraven.
Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

ce clovek realno pogleda je ripple najhitrejsti od vseh sam ljudem gre v nos ker je za banke…

LTC je bil dolgo časa popolnoma nezanimiva, da ne rečem zaničevana valuta, daleš stran od pozornosti vlagateljev. LTC je mrtev, je bil splošni konsenz in takrat smo trgovali z njim pri vrednostih cca 3 do 5 €, dobre lastnosti gor ali dol. Ta trg je zanimiv.
V tistem obdobju je prišel ETH in prevzel nase pozornost.
V glavnem z LTC se ni ukvarjal nihče, tudi jaz sem ga opusti, a ohranil nekaj kosov v portfelju za spomin.
Ko je LTC 3 leta ? kasneje začek svoj pohod navzgor smo imeli situacijo, da tega nemodernega, zaničevanega, za mrtvega razglašenega kovanca nihče od vlagateljev, ki zvesto sledijo modnim smernicam (dokler jim ne zmanjka volje ali denarja ali obojega) ni imel v portfelju.
Kaj je sledilo? Odločna rast nabava za vsako ceno, pump. Modni vlagatelji so končno dokupili ustrezne količine LTCja, tja do 280 (Kraken). Kupovali so od koga?
Problem modnih vlagateljev je zdaj v tem, da LTCja nihče več noče po ceni nad 280. Če pač nekaj kupiš po 280 imaš interes prodati dražje.
Tako jaz zakjučujem, da gre za Pump end dump, ki redko uspe 2x ali 3x zapovrstjo.
Zakaj tega ni na ETH ju ali BTCju ali še kje drugje. Zato, ker je v vsakem trenutku dovolj prodajalcev, z dovoljšnjimi količinami, ki uspejo zadovoljiti povpraševanje.
Ko taka valuta doseže določeno ceno, jo zasujejo s prodajami, pri LTC ju pa tako množično odmetovanje ni bilo možno, zato je bil idealen kandidat za pump & dump.
Kar pa ne pomeni, da ne bo več rasel, vendar bo način njegove rasti drugačen.

LTC je bil dolgo časa popolnoma nezanimiva, da ne rečem zaničevana valuta, daleš stran od pozornosti vlagateljev. LTC je mrtev, je bil splošni konsenz in takrat smo trgovali z njim pri vrednostih cca 3 do 5 €, dobre lastnosti gor ali dol. Ta trg je zanimiv.
V tistem obdobju je prišel ETH in prevzel nase pozornost.
V glavnem z LTC se ni ukvarjal nihče, tudi jaz sem ga opusti, a ohranil nekaj kosov v portfelju za spomin.
Ko je LTC 3 leta ? kasneje začek svoj pohod navzgor smo imeli situacijo, da tega nemodernega, zaničevanega, za mrtvega razglašenega kovanca nihče od vlagateljev, ki zvesto sledijo modnim smernicam (dokler jim ne zmanjka volje ali denarja ali obojega) ni imel v portfelju.
Kaj je sledilo? Odločna rast nabava za vsako ceno, pump. Modni vlagatelji so končno dokupili ustrezne količine LTCja, tja do 280 (Kraken). Kupovali so od koga?
Problem modnih vlagateljev je zdaj v tem, da LTCja nihče več noče po ceni nad 280. Če pač nekaj kupiš po 280 imaš interes prodati dražje.
Tako jaz zakjučujem, da gre za Pump end dump, ki redko uspe 2x ali 3x zapovrstjo.
Zakaj tega ni na ETH ju ali BTCju ali še kje drugje. Zato, ker je v vsakem trenutku dovolj prodajalcev, z dovoljšnjimi količinami, ki uspejo zadovoljiti povpraševanje.
Ko taka valuta doseže določeno ceno, jo zasujejo s prodajami, pri LTC ju pa tako množično odmetovanje ni bilo možno, zato je bil idealen kandidat za pump & dump.
Kar pa ne pomeni, da ne bo več rasel, vendar bo način njegove rasti drugačen.
[/quote]

Ne vem, če imaš prav. Pri LTC se je dolgo govorilo, da je podcenjevana valuta. Za tako rast se ti mora poklopiti par faktorjev. Prava novica ob pravem času. Ker se vse vrti okoli novic.

kaj pa XRP?
ste vi to vidli? sam da sem ga prodala je skočil skor za 100% 🙂

kaj pa je v ozadju tega skoka?
še huje je, ker je na bitstampu včeraj ogromno ljudi BTC menjalo za XRP pri 0,40$, predvidevajo da bo še raslo?

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Tu je razlog za rast LTC

https://news.bitcoin.com/chinese-whale-buys-fleet-of-f1-cars-worth-4-million-with-litecoin/?=Push+Notifications

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Meni se je ponoči v spanju XRP na podlagi starih odprtih naročil tiho poslovil iz portfelja.
Bittrex, na primer, ne pusti več kot 30 dni odprtega naročila. Kar je po svoje pametno v več pogledih.

Zakaj točno bi bili pump & dumpi nevarni? 🙂 To je najboljša priložnost za zaslužek, če se držiš pravila, da ne kupuješ stvari na višku.

Točno. Če se držiš tega pravila, je pump & dumpi optimalna strategija za zaslužek.
Je bil LTC dumpan na 280 + in IOTA na 5+ ?
Osebno sem odvrgel LTC na 284 in IOTO na 4,7

Če tako gledaš na stvari, je potem vsak dvig cene nad 20 % pump and dump. Potem je enaka manipulacija izjava Novogratza, naj vlagatelji Litecoin prodajo. In je začel plahneti.

Ne vsak. Če se zbere skupina vlagateljev lahko z večjo količino denarja povzročijo rast cene. Gre za denarni pump, kateremu se kasneje in na višjih tečajih pridružijo ostali na podlagi zapažene rasti, ki ji še kasneje obvezno sledijo pozitivne novice in še več nakupovalcev. Ko kupujem jaz, začetniki pri pumpi že prodajajo.

Manipulacija, izjava, je nekaj drugega. Tu gre za dve različni stvari. Izjava pri Kripto borzi vedno pride med delovnim časom ker borza teče 24/7. Vlagatelji se do različnih izjav nimajo časa pravilno (ali narobe) opredeliti.

Kripto trgovanje je popoln nereguliran Divji zahod borzništva.

Še vedno se nagibam k mnenju, da je bila situacija z LTC šolski primer P&D.
Ampak ok, smo v demokraciji in se lahko nagibam kamor hočem 🙂

za pogledat, zanimivo …
https://www.youtube.com/watch?v=3dMcii5pFcA

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Glede na to, da se cena še kar drži, je učitno taka, kot mora biti in je končno dohitela vrednost valute.
Tukaj se pump &dump razlikuje od drugih dvigov. Dumpa ni bilo.

Bomo LTC še kdaj videli na “starih” vrednostih, ali nam je zaradi pomanjkanja pozornosti in nezalivanja z denarjem zopet napol umrl. Ko ga bodo odmetali vsi razočarani vlagatelji, ki so plačali dump, bo čas za nov krog striženja ovc.

Pa kdo še razmišlja o litecoinu, ko stellar, ripple, TRX, Poe.T, CDN, ada delajo kvantne skoke? Pogled na tečajnico je zdajle nekaj najlepšega. Kdor je kupil litecoinov balon, se je pač naučil lekcijo. V neki fazi smo se jo morali vsi.

Jaz celo pišem o LTCju, ne samo razmišljam o njem.
Moj vpis se je predvsem nanašal na P&D.
Ve še kdo za kakšno valuto kjer se to ta trenutek dogaja? Mogoče XRP? XLM? A ta dva zagotovo ne?

Dogaja se na stotinah majhnih coinov. Vsakodnevno.

Aja, če bi morala imenovati kateri coin, bi bil to verge. Huda rast zaradi pumpanja prek družbenih omrežij, ena napačna novička in je šlo navzdol. Trenutno noro raste TRX, ampak to ni pump and dump, ker ljudje kupuejo za dolgoročno, ker so prebrali veliko dobrega o podjetju.

No vidiš, pa sva zalotila še enega. XVG, kot si napisala.

Uh, ja, jaz bi dodal še EMC2.

bomo!!
lepe novičke slišim in upam da so resnične, drži svoje LTCje, jaz svoje definitivno obdržim 🙂

Držim do bridkega konca. Tako ot EMC2. Glede novičk pa, tudi če niso resnične, samo, da povzročijo rast, pa bo :))
Razpečevalcem lažnih dobrih novic smo včasih rekli “kurjači”

O ja, big time! Čeprav nameni niso nujno zmeraj slabi. Vsi se pač trudijo spravit ime svojega coina v javnost, kupci smo tisti, ki zbezljamo prek vseh meja. Dvomim, da je bil namen lastnikov, da večina coin razočarano proda. Kaj pa je bila potem tista objava, zaradi katere je šla cena gor za 400 %?

New Report

Close