forex
To je podobno, kot če greš v igralnico. Obstajajo možnosti, da celo kaj priigraš. Če denar ni namenjen igri, si lahko v težavah.
Imate prav, sevada pomaga znanje. Tisti, ki ima znanje lahko dobro služi. Vedar do tam je dolga pot in velikokrat povezana z velikimi tveganji. Hotel sem povdariti, da to ni tako kot nekateri povdarjajo oz. se spuščajo v želji po velikih donosih, ki pa žal niso samoumevni.
Še enkrat, ne igraj se s forexom, ker boš obžaloval, tudi če daš denar v upravljanje, boš lahko imel nekaj časa dobre donose, potem pa čez noč lahko takorekoč izgubiš vse. Če hočeš obdržati zdravje, živce raje ves vložen čas in denar porabi za svojo družino, kot pa za forex. Verjemi ni vredno. Poznam nekaj ljudi, ki so od tega zboleli, izgubili ves denar, službo, skratka nasvet je dobronameren, da ne boš čez nekaj tednov ali mesecev šel nazaj prebirat tole sporočilo in se tolkel po glavi. Potem bo žal prepozno. Verjamem pa, da je vsak svoje glave mesar!
mi smo pri forexu izgubili 5000 eur…. zdaj dobivamo neke cvenke, kar bi bilo čisto isto, kot če ne bi nič dobivali, pa še to na 2 meseca…še na banki bi imela več od tega…oleg tega bi tam lahko dvignila svoj denar…tukaj ga ne morem…ker mi je jasno, da ga ni več…sicer mi zartjuje, da je in da ga bo moč dvigniti decembra letos…
ja, ja…si mislim…
če bi prej vedela…pa še prijatelj me je opozoril… pa vem, da nisem edina…vse kar se sliši preveč dobro, je nateg…prej ali slej se pokaže…če ne drugega imamo zdej izkušnjo in edini denar je tist doma spravljen….vse ostalo je ena sama kraja
Med prebiranjem tega foruma sem se malo zamislil.
O Forexu se je nabralo toliko slabih govoric, da so vsi, ki so imeli slabo izkušnjo, penasti in jezni, kar se bere tudi po zgornjem tonu.
Naj vam zastavim nekaj vprašanj. Ali veste, kaj je to Forex, ali to poznate samo iz govoric ali dejanj?
Forex ne sme biti igra na srečo, kakor tudi vožnja z avtom ni. Tisti, katerim ste zaupali denar, ki je žal izgubljen, je kakor, da ste jim dali v uporabo avto. Obljubljali so vam, da bodo lepo skrbeli zanj in vam ga na koncu leta vrnili še lepšega in boljšega, kot je bil lani.
Ja, to je možno, v kolikor je v tem letu ta avto služil, naredil veliko prevozov in konec leta so vam kupili boljši avto, star pa služi še vedno svojemu namenu. Zakaj taka primerjava? Ker nov avto ni več nov, čeprav stoji celo telo v garaži.
Torej, če želite imeti donos, morate delati na tem. Ali znate to na Forexu? Ali znajo tisti, v katere zaupate?
Ker veliko ljudi v zadnjem času slepo vlaga v Forex, ali pa se tega lotijo sami in vse skupaj vzamejo kot igro in so na koncu razočarani, smo za vse, ki jih to zanima, v Forex Centru odprli šolo trgovanja na Forexu. Investirajte v svoje znanje in naredite sami tisto, kar so vam obljubljali.
Več o tem si lahko preberete na spletni strani http://www.forex-center.eu
Lep pozdrav,
Peter
Lepo vas prosim
Šolo trgovanja na forexu boste odprli. En tečaj pa je to to.
Dajte nehat zavajat ljudi.
To je tako kot da odprete šolo za direktorja firme s 100,000 zaposlenimi. Dva tedna tečaja pa si lahko direktor.
Pohlep nekaterih je pa res neizmeren.
Trgovanje na forexu, tehnična analiza…. to je treba študirat, se naučiti sproti usposabljati, pridobiti izkušnje, imeti disciplino….. In šele ko to imamo rabimo potem pa še čas. Tudi na forexu je treba delati – garati za svoj denar.
Pa še to za konec
Na forexu služi 5% akterjev medtem ko jih pa 95% v enem letu večinoma izgubi svoj vložek. Torej služijo večinoma profesionalci ki posel obvladajo. Ti pa potem delajo večinoma za večje banke, finančne institucije kjer se obrača precej več denarja.
Pozdravljeni,
verjetno je žaljenje čisto odveč, saj z odklonilnim in zaletavim karakterjem, kakršnega uspešni traderji sigurno ne smemo imeti, ne pridemo nikamor.
Ljudje so zavedeni in ne vedo niti, kaj je Forex, vlagajo denar, ga izgubijo, ali pa se malo igrajo in vse skupaj jemljejo kot zabavo.
Tudi direktorju ni dovolj samo šola in strinjam se, da je potrebno na Forexu “garati za svoj denar”. Pa znate?
Knjige niso dovolj, ljudje nekaj preberejo in mislijo, da znajo. Odprejo račun, naredijo nekaj lepih korakov, nakar sledi udarec, ki ga niso pričakovali. Niso bili pripravljeni nanj in niso znali odreagirati, zato so bile take posledice.
To kar ste prebrali o 5%, velikih bankah, finančnih institucijah, temu se reče bremza ali odpor po verjetno neprijetni izkušnji. So padci in vzponi, kot pri vsakem delu. Veliko uspešnih traderjev poznamo, pa verjetno ni naključje, da se ravno tistih “5%” vrti v našem krogu.
Za trgovanje potrebujete veliko mero discipline in predvsem znanje, ki pa ga žal ljudje težko pridobijo, zato jim pri nas, kot ste si verjetno na spletni strani pogledali, ponujamo več kot le “”en tečaj, pa je to to”, kot ste se izrazili.
Vsak ima pravico spoznati, kako to deluje, se naučiti osnov, spoznati tehnike in na koncu spoznati, ali mu ta način dela ustreza, ali pa to ni za njegov profil človeka in bo raje vložil v trgovalno hišo, da bodo drugi upravljali zanj.
Vsak pač ni za vse. Vendar, če niti ne poskusiš, niti ne veš. Mogoče ste pa vi tisti, ki se skrivate v tistih uspešnih procentih, vendar še niste spoznali, kako uspešni ste lahko.
Tudi za tek je potreben trening in volja, pa danes vsi lahko tečejo, tudi če ne gredo na maraton in nimajo velikih sponzorjev.
L.p Peter
“Kje lahko dobim informacije kako deluje forex in kako sploh pričeti s tem trgovanjem, saj sem vse ostale stvari že preizkusil in delam o tem, o forexu sem pa veliko slišal, a kako začeti in kje si pridobiti kaj informacij, to mi pa ni znano.”
Vem, da je že zeloooo star post, ampak vseeno sem se odločil, da bom odgovoril.
Upam, da nisi res začel na forexu kar tako.
Praviš, da si probal že vse živo. Ja, veliko ljudi proba prit do easy money, igra malo spletni kazni, nekaj izgubi, gre na poker brez znanja, spet nekaj izgubi, jah nič, bom pa forex probal…
To je kot da bi ta isti hazarder rekel, nič ne gre, bom pa probal bit nevrokirurg…
Za forex je potrebnih leta in leta izobraževanja, učenja, analiziranja in poskusnega vlaganj, č ne ne bo nič!! To ni loto!
Pozdravljeni,
v kolikor vas zanima, kaj je forex, kako se trguje … se nam pridruzite na brezplačnem info seminarju Forex-a, ki bo v sredo, 25.4.2012 ob 17:00-19:00 v Trgovalni akademiji Forex Center (Trpinčeva 71, Ljubljana).
Vec o tem si lahko preberite na http://www.forex-center.eu/index/sl/0/15/0/0/0/0/0.-stopnja-fx-opazovalec.html
Lep pozdrav,
Tina Kokalj
Forex Center
http://www.forex-center.eu
Forex je ena izmed najbolj tveganih naložb in pa seveda tudi en izmed najbolj donosnih.
Kot je že bilo napisano je potrebno veliko znanja, analiziranja, spremljanja dogodkov itd… predvsem pa potrpežljivost in izklop čustev.
Denar, ki ga mislite upravljati na Forex trgih v trenutku tudi pozabite, ker je to edini način, da ne boste ravnalni nepremišljeno ali pa se odzivali čustveno.
Je pa zagotovo zelo malo ljudi sposobnih trgovati z valutami.
Warren Buffet, ki je eden največjih finančnih mojstrov ima povprečni donos na Forex trgih 34% letno. Toliko za razmislek, ker ima zagotovo najboljše trgovalce okoli sebe kajne.
Lp