kam po denar-posojilo
Domnevam, da si pri prijateljih in sorodnikih ne mores izposoditi, ker to bi bila sicer najboljsa varianta v tej situaciji…
Oderuski posojilodajalci cakajo ravno na ljudi v stiski. Ja, ti bodo dali denar, pa bos cez nekaj mesecev se v dosti vecji stiski. Ce ne bos mogla vrniti in to je pri oderuskihh obrestih zelo verjetno, pa te lahko caka se kaj hujsega kot stiska z denarjem.
Ne vem, ce bos kaj dosegla, ampak poskusi se dogovoriti v banki in jim obrazlozi svojo stisko in prosi za pomoc. Ce bos naletela na ljudi, ki so na mestu in ne rabis veliko denarja, ti mogoce uspe.
Pa srecno…
Če si na tisti banki kot jaz, potem ne samo, da ti v primeru brezposelnosti nočejo odobriti limita (več kot tistih 300€), temveč tudi zahtevajo, da prejšnji limit takoj poravnaš. Jaz sem ga imela dva jurja, nato sem žal ostala brezposelna in takoj naslednji mesec se mi je iztekel limit. Gospoda na banki mi ga ni hotela podaljšati niti dati možnosti za obročno odplačevanje. Je moral partner pokriti moj limit. Takrat me je bilo prvič v življenju resnično sram, saj sem bila povsem nemočna (kje naj v dveh dneh dobim dva jurja?) in odvisna od partnerja. Kaj banko stane, če sem v limitu in ga ne prekoračim? Saj ni važno, če sem brez službe.
Mogoče malo off topic, pa vendar: kako pa sploh lahko zapraviš celih 2000 EUR, ki niso tvoji in jih nisi sposobna vrniti? Resno sprašujem.[/quote]
Itak, da sem jih oz. bi jih bila sposobna vrniti, če ne bi izgubila službe. A ni to logično?
Kako bi (hipotetično) ti vrnila 100 jurjev stanovanjskega kredita, če bi ti banka, ko izgubiš službo, rekla da v treh dneh vrni kredit?
Poskusi s kakšnimi kreditnimi karticami, malo preštudiraj pogoje poslovanja saj nekatere omogočajo tudi gotovinske dvige vendar mislim, da le za obdobje enega meseca. Skratka mislim, da se nas kar dosti v teh časih najbrž po zgledu američanov šlepa na to varianto kreditnih kartic. Srečno in upam, da ti bo uspelo preživeti.
Če še kdo rabi, naj kr tukaj pogleda KLIK
Napizdatorji in nategatorji, ki želijo prinesti okoli tiste, ki so v največji stiski. Stran od njih!
Stran tudi od recimo temu legalnih posojilodajalcev na sivem trgu. To ni rešitev.
Vem, da je težko, ampak v takem primeru je boljše iskat pomoč v humanitarnih organizacijah ali prosit za pomoč na centru za socialno delo. Ne se sramovat, niste edini! Naj bo sram tiste, ki vodijo državo na način, ki ne omogoča pridnim ljudem dostojnega življenja.