Investiranje-začetnik
Pozdravljeni
Sem relativno nov na področju trgovanja (delnice, surovine, kripto) in bi prosil nekoga, ki ima izkušnje, da mi poskusi odgovoriti na nekaj vprašanj. 🙂 že nekaj časa raziskujem in berem knjige, vendar mi še vedno ni uspelo osvojiti nekega osnovnega znanja…
Tako bi me zanimalo kaj bi svetovali začetniku v zvezi z vlaganjem v trenutnem obdobju koronavirusa? Kje naj poiščem koristne informacije? Na kakšen način bi bilo najpametneje vlagati (prek katerih aplikacij)? Ali si naj poiščem finančnega svetovalca? Kako najdem zaupanja vrednega svetovalca? Katere so trenutno najbolj aktualne delnice Oz. V kaj je trenutno najbolj smiselno vlagati?
Hvala 🙂
Ce zelis vlagati v delnice imas npr. eToro kjer lahko samo kopiras trgovanje nekoga drugega in ne rabis nobenih izkušenj, če hočeš investirati v posojila imaš mintos kjer v glavnem posojaš denar preko te aplikacije in prejemaš obresti (12% na leto). Potem imaš pa možnost investicije v zlato, ki je trenutno verjetno najbolj sigurna. Najcenejše fizično zlato lahko verjetno dobiš preko karatbarsa kjer se logiraš in kupuješ zlato tako v elektronski kot tudi v fizični obliki plus zraven lahko še dodatno zaslužiš https://www.karatbars.com/sl/?s=kosjaka2 (vprašaj, če te zanima več) Jaz osebno imam vložek v vseh treh in verjamem da obstaja še veliko drugih možnosti, ki pa jih zaenkrat še ne poznam. Delnice so verjetno najbolj rizične vendar če na eTorotu slediš investitorjem, ki stvar obvladajo lahko lepo zaslužiš, Z mintos aplikacijo zaslužiš nekoliko manj ampak je dokaj stabilno (malo reskiraš). Zlato pa je verjetno najbolj stabilno oz. najmanj rizično vendar vidiš nek dobiček šele po 3-5 letih, sem investiraš ponavadi zato, da imaš neko zalogo če pride do krizne situacije in rabiš hitro skupaj zbrati nekaj denarja.
Sam sem tudi začetnik in iščem nove možnosti, to sem našel do zdaj in sem kar zadovoljen, upam, da ti pomaga.
Ni scam, kontaktiraj me na [email protected] da te prepričam. Ali ne veš kaj je razlika v piramidnem scamu in legit multilevel mararketingu ( s tem da tukaj niti ni potrebno kupovati zlata da vseeno prejemaš provizije) ali pa se nisi dovolj pozanimal o zadevi.