Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kako poplačati izvršbe

kako poplačati izvršbe

Zdravo

Mogoče kdo od vas ve, če imam kjerkoli kakršnekoli možnosti za pridobitev kredita da bi lahko poplačal izvršbe? Dolg mi je v času ko sem bil brez službe iz 5500 eur narasel na 9000 eur. Od tega zneska sem lani plačal 7000 eur. Na današnji dan je stanje mojega dolga nekje 3500-4000 eur. Imam službo za nedoločen čas s povprečno plačo 1100 eur neto. Našel sem si tako službo kjer izplačujejo nadure. Lansko leto sem imel cca 1400 nadur. Sem delal kolikor sem mogel samo, da dolg čimprej odide. Banke do sedaj niso imele posluha. Problem mi nastaja da od zneska, ki mi ostaja (550) eur več nisem zmožen plačevati tekočih položnic in se voziti v službo. V teh 550 eur so tudi potni stroški cca 100 eur. Poleg tega mi pa še nabijajo stroške in obresti tako da bom za teh 4000 eur dal na koncu 7000.
Ima mogoče kdo kakšen nasvet kam bi se lahko še obrnil za kredit?

Tu je vedno stvar pogajanj z upniki. Vsak upnik se tega drugače loti in drugače odreagira. Zato so to pogajanja za vsakega upnika posebej. Koliko sem raznal iz vašega opisa, ste večino dolga poplačali se pravi da bi z manšimi popravki na banki lahko to popravili in sanirali.

Če potrebujete pomoč pri tem vam lahko pomagam.

V tvojem primeru, če prav razumem, imaš na več različnih naslovih dolg. Zato je brezpredmetno, ko govoriš, koliko si skupno že odplačal. Ker moraš gledati za vsak primer posebej.

Če spet prav razumem, tebi od plače trgajo do zneska, ki ti lahko minimalno ostane. Potem si v bistvu že zmenjen in je logično, da bo zaradi podaljšanja stanja tudi več za odplačati.
Praviš, da ti ostane 550 €, minus 100, je 450, minus elektrika, voda, rtv je cca minus 100. Koliko stroškov imaš za internet ter za gsm? Recimo, da ti ostane potem 300 €. Ali živiš sam, si v najemu?
Sama npr. plačujem pri Tus paket za 5 €, ker rabim le za klice, sms, mms, mp3. Decembra in januarja sem imela npr. račun za cca 20 €, ker je bilo bolj praznično pogojeno. Koliko imaš npr. naročnine oz. zneska za telefon? Če bi meni ostalo npr. 300 € čiste gotovine, bi bila vesela. Tako pa pač štrikaš. Ne zapravljaš. Oz. si privoščiš, ko si lahko. Ker sem vezana na kredit.

Najceneje te bi prišlo, če bi ti lahko kdo pomagal od domačih, sorodnikov. Ker je brez obresti. In na podlagi vsega, kar si zapisal, ne sanjaj o novem kreditu, ker boš zapadel še globlje. Pri potnih stroških razmisli, kako bi lahko prišel kako drugače ceneje skozi. Ne vzemaj pa novega kredita! Ker je to najslabša možnost. Ker, tudi, če bi dobil 7000 kredita, ali si se vprašal, ali bi ga lahko odplačal ali bi spet zabredel v izvršbe.

Sicer pa, če si lani plačal 7000, boš pa stisnil še to leto, da boš teh 7000 tisoč odplačal. Mogoče manj. Zato ne dvomim, da ne boš stisnil in še eno leto potrpel, pa potem malo bolj užival. Zato raje spet stisni, namesto, da razmišljaš o novih finančnih bremenih. Sploh, če še služba ni za venomer. Ne sanjaj o novem kreditu, ki bo zate lahko spet poguben. Reši, kar lahko rešuješ sedaj. In zmanjšaj na minimum, kar pač lahko. Druge ni.

Ni panike, da bi vzel nov kredit za poplačilo izvršb, ker ga na banki ne dobiš.
In to zato, ker imeš izvršbe na računu!!!

Tudi sama sem bila na banki vprašat za eno obliko kredita, da bi samo poplačala izvršbo na računu. Vodja poslovalnice mi je odgovoril, da ne morem dobit kredita zato, ker imam izvršbo na računu. Halo! Pa saj vem, da imam, zato sprašujem, da bi mi dali vsaj toliko (reprogram enega kredita), da poplačam to izbršbo. Če je ne bi imela, ne bi rabila niti kredita.

Ampak ne, ne morejo mi dati, ker imam izvšbo, tako da je to začaran krog.

Kakorkoli že je. Leto in 5 mesecev sem plačal za dejanski dolg 6500 eur sem dal 12000 eur. Ne bom na netu razpravljal kako pa kaj mi je nastal dolg pa kako živim in kje naj šparam. Mlad, naiven sem šel v samozaposlitev pa sem nasankal. Po dveh letih dela z dobičkom sem moral zapreti lokal, ker je med mano in najemodajalci prišlo do kratkega stika. Poleg tega pa nikomur ne želim, da preko noči ostane čisto brez vsega. No jaz sem ostal ob 13 uri (pri polni gostilni), ko je inšpektor zaprl lokal. Razlog neurejena električna inštalacija, ki je nevarna gostom in osebju.
Ko imaš obrt imaš obveznosti. Država, dobavitelji, predčasne prekinitve pogodb,…
Najbolj me jezi odnos bank, upnikov, izvršiteljev do človeka, ki je v stiski. Zavedam se da je dolg potrebno poravnat ampak sem še vseeno človek. Samo en primer. Za kavo sem imel račun 75 eur. Po obisku izvršitelja je bil dolg za kavo 540 eur. Leto in pol sem delal dva šihta samo, da se rešim čimprej tega sranja in normalno živim naprej. Kamor koli sem se obrnil so se z mano pogovarjali kot, da sem smet.
Sicer pa nima veze hudi čas so mimo sedaj pa z dvignjeno glavo lepo naprej. Pa vsem vse dobro… 🙂

gregams,

ali ti je uspelo rešiti se izvršb?
Meni še ne, čeprav se trudim in životarim, drugega mi itak ne preostane s tem, kar mi pustijo.
Imam celo višjo plačo, tako da mi še več poberejo… 🙁
Zdaj bi mi še bolj prišlo prav, če bi kje dobila kredit za poplačilo izvršb, bi mi veliko več ostalo od plače, pa še vse bi imela redno plačano.

A si mogoče našel kako rešitev glede kredita za poplačilo izvršb?
Hvala ti za odgovor.

Poznam tvoj obcutek. Za 2500€ dolga so mi odtegnili ze 7000€ pa se sem 1000€ dolzen. Zdaj sem ze tako zabredel, da si sposojam od starsev, da lahko otroku pasteto, ki jo obozuje privoscim 🙁
Katastrofa je ta drzava!!!

Če bi rad se znebil dolga, imam za te rešitev.. Pokliči me na to številko pa se lahko zmeniva 051369456, če te seveda zanima..

“rešitev” ali te lahko tudi jaz pokličem? Lahko pomagaš?
hvala.

Ma fukjeno so.ne stekajo da če ti dajo kredit da v tistem mojem Tu odplačas in pol njim vracas

Groza…začaran krog…noben ti ne pomaga

Kako pa vi pomagate?

Iscem nekoga za pomoc pri placilu izvrsb.kaksen predlog?

Lep pozdrav imam blokado računa za 35,000 €. Imam nepremičnino ki je vredna okrog 80,000€ mesečnega dohodka imam nekje 1350€ na mesec od plače ostaja 600 e ne morem tankat plačevat položnic skratka padam globlje.
Banke nedajo kredita.
Ima kdo rešitev al se najbolje spravit stran.

Morda za razmisliti. Prodate nepremičnino, poplačate dolg, ostane vam cca. 45.000 EUR, pridobite stanovanjski kredit za 35.000 EUR in kupite nepremičnino. Če izberete dobo 20 let je obrok lahko pod 200 EUR. Tako vam ostane večji del plače za življenje. Varianta je tudi, da odkupite lastno nepremičnino nazaj.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Moja izkušnja kako poplačati izvršbo?
Pred kratkim se je mož znašel ravno v tem začaranem krogu…Izvršba je bila 27.000 eur..Takoj nama je bilo jasno, da bi takšnim načinom plačevanja plačevanje trajalo v nedogled in bi stroški še bolj rastli.. če imaš cca 850 eur plače , potem si s takšnim načinom plačevanja obsojen na bankrot in še bolj potoneš…
V Sloveniji ni bilo niti ene banke ki bi mu dala kredit , ker je imel izvršbo, čeprav bi šel kredit za poplačilo dolga… .
Rešila sva lahko samo tako, da sem jaz vzela kredit na 10 let na svojo plačo in sva dolg poplačala..Obresti so fiksne in obrok sprejemljiv ,da lahko normalno živiš naprej.
Lp, SMSM

Mene zanima ce posojate denar ali ce je kdo pripravljen pomagati. [email protected]

Dober predlog, ki ne bo sel cez v kolikor je nepremicnina zastavljena pri enem od dolznikov…..

Živjo, kam pa plačati dolgove? Pri enemu upniku sm bil so rekli da je že šlo na sodišče, torej grem na okrajno sodišče?

Lep pozdrav

New Report

Close