Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Naknadno vgrajena klima

Naknadno vgrajena klima

Ojla vsem avtofrikom. Preden sem naredila izpit, si nisem nikoli mislila, da bom nekoč spadala mednje, ampak evo zarečenega kruha… 🙂

No, pa preidimo na stvar: imamo krasen Polo Classic, osemmesečnega dojenčka (tudi krasnega) in nobene klime. To je v teh dneh kajpak problem. Preostajata nam dve možnosti: kupiti novega (rabljenega) z že vgrajeno klimo oz. izvesti ta poseg na obstoječem. Žal je stvar hudo draga (500 jurjev!), pa tudi motorju menda neprijazna (slišala sem, da ga kar precej ‘utrudi’). Se je kdo lotil podobnega posega in kakšne so bile izkušnje? Hvala!

Če se voziš dlje kot 30 Km v eno stran ima klima smisel ,drugače ne.Mislim pa ,da se ti naknadna vgradnja ne izplača.

Vsaka klimatska naprava odžira moč motorju kadar je vklopljena, ne glede na to, če je originalna ali naknadno vgrajena. Mislim, da če jo vgradijo strokovno (in pri pooblaščenem servisu vozila) ni razlike.
Sicer sem v eni temi nižje res omenil možnost naknadne vgradnje, ampak kot kaže to vseeno ni ravno idealna rešitev.

Naknadna vgradnja se baje ne priporoča….. Slišal sem že da se stvar kvari….

New Report

Close