Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem karavan

karavan

Trenutno vozimo Seat Cordobo Vario disel letnik 1998. In seveda nima klime. To mi je trenutno največji problem, saj imava 3 mesece staro dojenčico in 5 letno punco. Dnevi pa so vroči za znoret vključno z večeri in se ne moremo nikamor odpravit od doma, ker je prevroče.

Sedaj pa mi je mož dal “nalogo” (ker preveč težim), da naj poiščem avto, da bo imel klimo in bo s ceno v mejah normale.

Potrebujemo karavana, seveda s klimo in da je disel. Pa malo večji, saj je ta trenutno za karavana zelo majhen. A imate kakšne predloge?

Jaz bi bila najbolj zadovoljna, da obstaja možnost dati tega “noter”, ven dobiti pa lahko tudi rabljenega, vendar na odplačila, saj trenutno nimava toliko denarja na kupu. A je to možno?

Hvala in lep pozdrav,

Suzana

Še prej pojdita na servis vprašat, koliko bi vaju stala naknadna vgraditev klime. Ni nemogoče.

jaz imam zelo dobro izkušnjo z renault megane break 1,9 dci, dizel pa klima

Iz izkušenj ti povem, da je to vražje kompliciran postopek in ultra drag (sem si premislil). Cene se gibljejo od 200 jurjev navzgor.

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Jaz osebno bi se odločil za Fiat Stilo Mw, dizel 115 konjev, kajti avto je prostoren ima klimo in še kup opreme pa še drag ni. Pozanimaj se pri trgovcih ti bodo povedali več.

Ford Mondeo TD je zakon.

Priporočam rabljeno Škodo Octavio karavan diesel..poraba okrog 4 litre, ni pretirano draga, prostorna…Ima jo brat, pa nima nobenih težav, čeprav je kupil rabljeno.

Sma imam Passata karavan in je odličen avto. Ima avtomatsko klimo in vso dodatno opremo. Je zelo prostoren, tako da bi vam prišel zelo prav. Mislim, da lahko letnik 1998 dobite zelo ugodno. Najbolj ugoden za financiranje pa je Hypo leasing, pa še za papirje ne komplicirajo.
Lp

ja to je pa res lepo, da je tukaj na forumu tudi glede nasega avto-mobil-skega okusa taksna pestrost 🙂

lp!

mislim, da če ga ne priganjaš preveč, da je poraba 1.5 litra, brez klime pa malo pod liter,

Ključen je budžet, ki ga nameravata namenit za nakup rabljenega karavana;
Pod 2 MIO SIT; Ford Mondeo Karava TD letnik 1998-2000
2 MIO – 2,5 MIO SIT; Renault Megane Break TD 1999-2000
Citroen Xara Break HDI 1999-2000
Opel Astra, Vectra karavan TD 1999-2001
2,5 MIO-3 MIO SIT; Škoda Octavia Break TDI, VW Passat Break 1998-2000
Volvo V40 TD 1998-1999,…

Med temi karavani ima daleč največji prtljažnik for mondeo,
potem pride VW passat, potem daleč nič, nato pa pa astra, vectra,…
Diezel motor imajo baje najbolši VW passati, potem Xara ( HDI),
Opli, Škode ( starejši VW motorji), potem pa ostalo, Ford Mondeo ima
precej “len” motor, ki sem se ga sedaj ko ga imam, že navadil,
čeprav pogrešam kak bencinski turbo motor,…

PA ŠE ENA MALA IDEJA, KI BO JO MIDVA Z ŽENO KMALU PONUCALA,
RENAULT KANGOO
CITROEN BERLINGO
PEGUET PARTNER,
TUDBO DIEZEL, VARIANTA Z KLIMO,
SVA IMELA ZACAHNJANEGA BENCINARJA 1.4, LETNIK 1999, KI ŠE ZMERNO KURI ( 6-8 lITROV/100KM)ZA 1,7 MIO SIT,
TAKRAT JE BILO SKORAJ NEMOGOČE DOBITI TD,
SEDAJ JE NAJVERJETNEJE DRUGAČE.

PROBLEM PRI POL DOSTAVNIH VOZILIH JE :
1. VEČJA PORABA PRI VEČJIH HITROSTIH ZARADI VEČJEGA ZRAČNEGA UPORA
2. VEČJE DAJATVE – ZAVAROVANJE IN CESTNINA
3. KO GREŠ NAZAJ NA OSEBNI AVTO SE TI VSI BONUSI PRI ZAVAROVALNICI ČRTAJO

PREDVSEM SI POGLEJ http://WWW.AVTO.NET, KJER LAHKO NAJDEŠ
VSE KAR LEZE IN GRE KAR SE TIČE RABLJENIH AVTOMOBILOV

New Report

Close