zakaj na ac vsi vozijo po prehitevalnem pasu?
Hja, res ne vem, sicer sem moški, ampak te logike pa res ne zastopim.
Pa dobro, če že nekoga prehitevaš (pa tudi če za to porabiš 2 minute) ampak se dostikrat najdejo modeli (in modelke tudi), ki so sami in 10 km okol ni nikogar, a oni imajo lepo svojo dirko na prehitevalnem pasu.
Še boljši pa so tisti, ki priletijo direkt iz uvoza na prehitevalni pas.
Ajjaajjaj, bohnedaj, da bi kako sekundo počakal, da hitrejši pride mimo.
Jaz tudi vozim po prehitevalnem, razen če kdo naenkrat pride za mano, se mu umaknem. Menda se ne bom 100 km vsakih 100 m umikala vsakemu tovornjaku ali pa dedku! Vozim pa tako hitro, da nikogar niti najmanj ne zaustavljam. In če je že slučajno cesta na določenem delu prazna na obeh pasovih, zaradi koga bi se pa morala nekam prestavljati? Neba?
Si pa pametna, kajne, draga T. Ce vozis tako hitro, kot se hvalis, pa krsis se ostale predpise. Po tvojem pisanju sodec vozis tudi po odstavnem pasu, skozi rdeco luc, prehitevas cez polno crto. Daj no. Zamisli se malo nad svojim ravnanjem. Saj ne recem, da se je potrebno drzati vseh predpisov, do neke mere pa le. Iz tvojega pisanja se da namrec razumeti, da si velik egoist, ki ne prenese drugih. Torej. Ti se peljes po prehitevalnem – pozor, razmisli, zakaj mu pravimo prehitevalni, drugi pa me ne zanimajo. Pamet v roke, punca. Da te ne doleti nesreca (v obliki se bolj nestrpnega voznika od tebe, ali pa, upam, avta z videonadzorom za tabo. Kazen te bo hitro spametovala, da bos pogruntala pomen predpisov in znakov ob cesti.
Pa srecno voznjo!
Prehitevalni je za prehitevat. Drži. Mene pa najbolj pojezi, če se nekdo spravi prehitevat, potem pa kilometre pelje po levem pasu, skoraj vštric s tistim, ki ga prehiteva (halo!), pa nikakor ne more zapeljat pred njega nazaj na srednji pas. Včasih se mi zdi, da so bolj nevarni od prehitrih voznikov tisti, ki se ne morejo odločiti, kaj bi storili – “bi al ne bi, eh, kar bo pa bo!” Za njim pa cela kolona nestrpnih – seveda na prehitevalnem pasu.
In potem ti nestrpni, sprovocirani od cincarja, počnejo tudi neracionalne ali celo nespametne stvari, ki imajo včasih tudi slab zaključek.
Ja, skoraj se neodločnih ali nesigurnih voznikov najbolj bojim.