TOYOTA-
Napisal vam bom ,kaj se lahko zgodi naivnemu kupcu (kupec je v teh težkih tržnih časih KRALJ!!??)novega osebnega avtomobila pri najbolj znanem prodajalcu TOYOT -CenterAvto tržaška 132 Ljubljana.
Z ženo sva se januarja odločila,da je najin Golf svoje odslužil in da bo treba kupiti nekaj drugega.Ker vozim samo jaz,ona pa dela v 20 km oddaljenem kraju,kjer so zvečer slabe avtobusne povezave se skoraj vsak dan odpeljem ponjo,sva se odločila za dizla.Na meni je bila izbira znamke.Brez velikih pomislekov sem predlagal Toyoto Corollo -D4D SOL(2.0 ,110 km).
Avto košta 4,3 mil. sit!!!!!!
14.februarja 2003,sem se oglasil v Centeravto,Tržaška 132 v ljubljani(jaz sem iz Jesenic)Sprejel me je izredno prijazen trgovec g.Mlakar,mi vse lepo razložil,dal prospekte in po ogledu testne Corolle sem se odločil za naročilo.G.Mlakar je po pregledu v računalniku povedal,da bo treba malo več počakati-do sredine junija 2003.Ker se nama še ni tako mudilo,sva plačala aro(100.000 sit)in dala ocenit pri njih Golfa.Zelo kratek ogled- 500.000 sit.
(L94.april 1,6 cl)Zelo razočaran!!(Avtonet od 700-900)
Prvič sem v Centeravto poklical konec maja,če se mogoče ve, kdaj naj bi dobila avto.Zelo nejevoljen odgovor-ne kličite,saj še ni junij,vas bomo že obvestili,saj imamo vašo telefonsko in naslov itd.
20.junija sem klical in zahteval g.Mlakarja,ki pa mi pove da je prišlo do nekih komplikacij pri uvozniku,da pa bo vse v redu in da me sigurno pokliče,ko bo izvedel kaj več(halo)od uvoznika.Ko to štorjo povem ženi ,mi ne verjame,da bo ona poklicala,bojo že vidl!!30.junija je po šestih poskusih,da bi dobila g.Mlakarja(ali je bil na testni vožnji,registraciji itd..)obupana spet polklicala mene.Kličem tudi jaz,a g.Mlakar ni dosegljiv.Zaženem internet -iščem MAZDO!MOČNIK Britof pri Kranju.Oglasi se zelo prijazna gospa in pove,da ima na zalogi Premacy po mojem okusu.Obljubim,da jo pokličem čez 15 min.za rezervacijo.Še enkrat pokličem g.Mlakarja(na mobitel)in ON se mi oglasi.Karte na mizo-kje je moj avto,ga vprašam.”g.Gordan,na žalost vam moram povedat,DA SE JE VAŠ AVTO NEKJE ZGUBU.Lahko pa postopek ponovimo,mi pravi!?!?A da bi še enkrat čakal 4 mesece-TOYOTA HVALA LEPA!!!Takoj pokličem v Mazdo in se dogovorim za popoldan,da položim aro.(saj res v Toyoti so mi aro vrnili).AvtoMočnik Britof-vse pohvale!!V sredo(dva dni)sem odpeljal mojo Mazdo Premacy.
Vem da sem se razpisal,a hočem da tudi vi veste kje avta N E kupovat!
lp gordan
Jaz imam nasprotno, s Toyoto center avtom na Tržaški zelo dobre izkušnje, in na sploh menim, da ste imeli samo strašansko smolo. Po mojem mnenju se osebje nadvse trudi (za nas, voznike “njihovih” avtov pa tudi redno skrbijo z raznimi akcijami – od brezplačnih preventivnih servisov, do “šole” vožnje na terenu z Miranom Stanovnikom.. in so res prijazni).
To vem, ker že leta vozim Toyoto Previo starejšega letnika (tako velik avto zato, ker ima naša družinica tri otroke in psa), za katero tudi redno skrbijo na servisu, in menim, da je Toyota res zanesljiv avto, na keterega se morda splača kdaj tudi počakati.
Škoda, da je prišlo do napake in da niste spoznali tudi pozitivne plati taistega centra.
Pa brez zamere, če zadevo vidim nekoliko drugače kot vi
Nataša
Gospod Gordan !!!!
Povsem se strinjam z vami saj ste imeli precej negativno izkušno, ko ste čakali na svojega jeklenega konjička. Jaz sicer nimam izkušen s tem centrom v Ljubljani saj sem iz Maribora in moji starši in starši moje soproge servisirajo svojo Toyoto Corollo in Yaris pri Toyota Arden iz Maribora.
Res je sicer, da ko so moji starši kupovali avto niso imeli vtisa, da je kupec kralj in so se pri določenih malenkostih, ki tebi dosti pomenijo morali prav nategovati, da ti je prodajalec to tudi podaril zraven. Vendar sem staršem svetoval, da naj vztrajajo do konca saj bodo potem, ko bodo dobili svojega konjička s tem tudi dobili zares kvalitetni avto, ki že vrsto let po nemških strogih testih sodi na prvo mesto glede kvalitete in pokvarljivosti itd…Corolla). Moji imajo Corollo že sedmo leto in še niso imeli z njo nobenega problema – ali ni to potem kvaliteta, za katero tudi drago plačaš.
Sam sicer ne vozim Toyote razen, ko vozim avto svojih staršev, čeprav sem jo hotel imeti, vendar 4 ali 5 let staro Toyoto dobiš, če imaš res precejšno srečo (tako sva se pač odločila, ker sva za novo bila prekratka).
Ker je nisem dobil sva začela razmišljati o drugi japonski alternativi in to je bila Mazda 323 F – in nič drugega. Iskala sva jo intezivno kar 5 mesecev preden sva jo kupila in ni nama žal, saj nama brez problemov služi že dve leti, čeprav je že stara 6 let, kar je za japonca zanemarljivo. (vozil sem jih kar sedem, preden sva se odločila za pravo, saj je moral avto imeti vse papirje od servisne knjižice do raznih računov itd – drugače kupiš mačka v žaklju)
Povem vam, da ste se odločili za pravo znamko, ki je znana po svoji kvaliteti in sigurnosti, saj imaste nazadnje le japonca. In še to svoj avto ne servisiram v Mariboru, ker je kvaliteta servisa pri Avto centru Šerbinek zelo slaba temveč pri Avto center Mazda Skorenšek v Velenju, ki je znan po svoji kvaliteti in prijaznosti do svojih cenjenih strank in tukaj se stranka resnično počuti, da je cenjena in spoštovana. Mazdo center Skorenšek resnično priporočam tudi drugim in povem vam, ne bo vam žal…………..
Pozdrav!!!
No, da povem še moje mnenje glede toyote……..sama še nimam avta, vendar sta imela starša toyoto deset let-od leta 93-pa ni bilo nobenih problemov z njim.res krasen avto v primerjavi s tem kolikokrat smo morali na servis z bemvejem.in letos smo se odločili da ga zamenjamo,ker 10 let je vseno kar dolga doba in spet smo se odločili za toyoto corollo.glede prodaje v lj nimam pojma kako je,ker je nismo kupili tam(mi smo jo v brežicah).ampak fora je da smo jo dobil takoj,to pa zato ker je bila glih tam,drgač bi pa mogl čakat prbližn 3 mesce,pa še ful je blo odvisn od tega, ker je bla takrat una vojna dol u iraku,pa je un prodajalc reku da ful ne vozjo ladje robe,k se bojijo.tko da mi se čez toyotko nimamo kej za prtožvat,res odličen avto!!
drgač so pa nm tut tastaro ocenl bolj švoh!ampak to je pač njihov profit,jebiga:)