Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem potrkavanje v avtu

potrkavanje v avtu

Zdravo vsem,

ali kdo ve kaj bi to lahko bilo. Ko vozim avto, slišim namreč kratke udarce vsakih nekaj sekund na voznikovi strani polovice avtomobila (ni mogoče določiti kje). Če avto stoji, tega ni. Hitrost udarcev ni odvisna od hitrosti avtomobila. Ko je bilo mokro na cesti, so bili udarci bolj šibki. Ker ne bi rada spet izgubila kup časa da ga peljem na servis pa morda ne bi nič našli, me zanima, če je že kdo imel ta problem in ali je kaj resnega. Je možno, da je prišla v podvozje kakšna veja ali kamen ali se je kaj razrahljalo? Od strani ni mogoče nič videti, spodaj pa nisem lezla.

Lep pozdrav,

Romi

Ležaj pri kolesu al pa kej podobnega.

Verjetmo imaš kakšnega Renaulta 5 al kaj podobnega.. Praviš, da se ne da določit kraja kje ropota. Verjetno bolj v zgornjem delu vozila proti strehi???
Če je tako so verjetno kriva vrata vozila. Treba jih bo malo scentrirat.
Če je v spodnjem delu lahko tudi izpušna cev trka ob karoserijo, samo da se navadno to hitro določi. Lahko pa je še veliko razlogov, samo po moje so vrata. Poskusi z roko malo vrata “centrirat” pa boš slišal ali bo nekaj časa bolje???
Ležaj pri kolesu ne verjamem, ker to običajno konstantno ropota in ne trka.

LP!

Ste že kdaj slišal za končnike folk?

Pozdravljeni,

hvala vsem za ideje, očitno bom vseeno morala na servis, čeprav sem bila že pred enim mesecem na rednem in takrat se to ni dogajalo. Avto je Ford ne Renault, star 8 let. Kaj so končniki res ne vem, z vrati pa ni videti, da bi bilo kaj narobe, zapirajo se dobro.

lp Romi

Ali prihajajo zvoki iz podvozja ali ne? Potrkavanje bi lahko prišlo iz podvozja. Namreč: kolo (guma), je pritrjena na osovino z končnikom – to je tak zglob, ki se obrabi in začne topotati dobi luft, kot se temu reče. Konec koncev pa – pejdi na servis.

Srečno!
Muc.

Sej vem..ženska pa odgovori na vprašanje v zvezi avtom…ampak bom vseeno pristavila svoj lonček.
Torej, pred časom sem imela podoben problem pri svojem Matizu. Lep čas sem ga vozila na servise, pa nihče ni ničesar odkril (po moje so mislili, da sem ena kura, ki ima prisluhe in nima pojma o avtomobilih – vsaj odnos je bil takšen). Potem pa je bilo potrebno menjati gume (spomladi). Ko sem se pripeljala k vulkanizerju je spet ropotalo, tako da so se vsi ustavili in gledali kakšno čudo prihaja. Fantje so bili zelo prijazni in so se potrudili ter našli krivca….šlo je za neko kao varovalko (ne vem kako se temu strokovno reče). v glavnem…gre za nek majhen kos železa pri disku, ki ni bil dobro fiksiran in se je ob tresljajih malo zamaknil, potem pa je to ropotalo. Potem so to fantje mal zbrusl, pa zbil skupaj in zdaj teh težav ni več.

Zdravo vsem,

torej sem bila na servisu pa so rekli, da je bila neka zajla slabo nataknjena. Za kaksno zajlo gre ne vem, so odmontirali števec in vse spet nazaj nataknili. Toliko, ce se bo zgodilo se komu.

Romi

No vidiš z “NAŠO” pomočjo se da vse težave odpravit?!
Da, tudi zajla je lahko kriva v takšnih primerih. Samo zajla v glavnem konstantno šumi in ne trka. To se zgodi redko, da bi trkala.
Pa srečno vožnjo

LP!

New Report

Close