Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zanašanje avtomobila v snežnih razmerah

zanašanje avtomobila v snežnih razmerah

Kupila sem suzuki swifta, od znanca, 70.000km.Garažiran, več kot odlično negovan in ohranjen.Vse je v redu z njim, vendar ko je pred tedni zapadel prvi sneg, sem čutila, da me je med počasnim pomikanjem po avtocesti narahlo zasukalo, predno je vozilo obstalo,tako da si nisem upala niti v najmanjši klanec (eden od izvozov z avtoceste), kamor so druga vozila zavijala brez večjih problemov.Občutek sem imela namreč, da avto potem, ko bom v tem klancu obstala (počasno pomikanje), ne bo potegnil naprej(drsenje) !

Ukrenila sem naslednje:
1. pregledali so mi gume: semperitke, 6mm profila, polnjene s plinom, plin so “dopolnilil”OK
2. zavore: vse Ok razen zadnja desna, morebiti za pogledati, vendar to naj ne bi bil dovolj velik vzrok za takšne težave
3. optika (AMZS): po pregledu niso bili prepričani, da bi bilo z optiko karkoli narobe, zato so mi namignilil, da najbrž na novo opravljena optika ne bo rešila problema in so predlagali, naj dam pregledati zavore, akr sem potem storila (tč.2).

S tesnobo torej čakam na nov sneg, sploh ker v avtu, s katerim sem sicer, če ni snega, zelo zadovoljna, prevažam tudi otroke.
Ima kdo še kakšno idejo?
Hvala in vsem lep pozdrav in lep dan.

Nedolžno vprašanjce:
pa si ja ne predstavljate, da se bo avtomobil na sneženi cesti obnašal povsem enako kot na suhi. Če vas je čisto malo zaneslo (premaknilo s prave smeri), ni nobenega razloga za paniko. Očitno je namreč z avtomobilom vse v redu.
Dva predloga: zamenjajte letne gume za zimske in ob naslednjem snegu najdite kakšno večjo površino in preskusite, kako se avto obnaša v snegu. Če ste prej že vozili kakšen avtomobil, je namreč novi lahko bolj odziven in ga bolj “čutite” kot starega. Na vsak način preizkusite njegovo obnašanje v varnih okoliščinah.

Pa veliko sreče in brez strahu!
B.

Živjo, to da je vozilo malo zaneslo iz smeri gibanja, je lahko posledica tega da se je med gumo in cestiščem nabralo malo več snega kot pri drugi gumi in je zato avto malo obrnilo. To ni nič hudega, lahko pa da ste to tako močno začutili ravno zato ker je tudi avto sam zelo lahek (ima okoli 650 kg). Glede tega si ne delajte preveč sivih las, je pa res da je dobro oz. priporočljivo da takoj ko bo spet kaj snega greste na kakšno prazno parkirišče in tam na snegu preizkusite kako se obnaša vaše vozilo. Boste videli da ni tako hudo kot se vam je prvikrat zazdelo. Če vas bo pa pri različnih hitrostih in različni moči zaviranja (bremzanja), vedno obrnilo v isto stran pa le pojdite na ponovni pregled zavor in optike.

lp

Borut

Swift je prelahek avto za zimske razmere.Potrebna je zelo previdna(počasna)vožnja.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

New Report

Close