Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Daewoo – Kalos

Daewoo – Kalos

Pozdravljeni !

Zannima me kako ste zadovoljni nasplošno z avtomobili znamke Daewoo in kako se je obnesel model Kalos.

Hvala in lep pozdrav!

nimam izkusenj z daewooju imam pa znance s temi avtomobili. naj bi bili zanesljivi, porazna notranjost, glasni in predvsem pozresni motorji. kaj pa toyota yaris?

Hvala za odgovor, sestra zaenkrat samo zbira informacije, odločitev bo padla verjetno šele drugo leto.

Lp, Tanja

Cenovni razred ranga daewoo kalos, ti povem, da pri vseh avtomobilih ne glede na znamko, je znotraj cenena plastika…in temu primerno tudi hrup motorja (tudi renault, VW, škoda…mercedez A classic)
Vendar te to naj ne moti, če greš iz istega ali slabšega ranga, boš kvečjemu zelo zadovoljna. Če pa presedlaš iz avta boljšega srednjega razreda v ta manjši razred, te bo pa vse to vsekakor zelo motilo!
Skratka, če je avto cenejši, se to mora nekako poznati ali v opremi (cenena notrajjna plastika, ali v čem drugem…kakovost izdelave.)
Mimogrede dawoo lanos sploh ni nič požrešen…kalos je pa naslednik tega. Pa tudi z motorjem ni težav. Težave so bile samo s servisi (bivša panadria in celo z bivšim uvoznikom Dawoo motors. )

Od manjših avtov, ti tudi jaz absolutno svetujem Toyoto Yaris. Za ta denar zelo dober avto.

Jaz vozim Espero-ta, ki je star 8 let in sem zelo zadovolen z nim nobenih problemov, tudi poraba goriva se vrti okoli 7-8 litrov pri normalni vožnji. Kar se pa tiče kalosa je pa precej plastičen in ima kar visoko porabo tako, da bi ti odsvetoval nakup tega.

Miško: primerjava kalosa oz. njegovega cenovnega razreda z VW, Mercedes A ????????? Ta je pa bosa.
Pa tudi tvoj nasvet (Yaris) je plastičen, da bolj ne bi mogel biti. Res, tako dolgočasne in plastične notranjosti, kot jo ima Yaris, še nisem videl.

Ej Roger moj…prvo se nauči brati in poskušaj tudi razumeti to, kar si prebral!!
Saj sem rekel, da so vsi avti nižjega cenovnega razreda v glavnem znotraj bolj plastični in med njimi je tudi Yaris… če pa bi vozil kdaj mercedeza A clasic in ga primerjal z mercedezom A avantgarde. Bi pa tudi takoj čutil veliko razliko med njima. (clasic je čisto plastičen in zelo ropota v njem, med tem ko je z MB A z avantgarde opremo to zelo udoben avto) Saj je tudi razlika v ceni med njima cca 10.000 EUR. Seveda se mora ta razlika v ceni nekje poznati.

Od “cenenih” avtov verjetno pri Yarisu največ dobiš za svoj denar in tudi zelo zanesljivi so…

No, da se ne bosta preveč kregala in naredila preveč škode!!! Daewoo je zelo mehak avto (še posebej kar se pleha tiče), sem imel lanos-s in je bilo vse vredu, dokler nisem imel prometne nesreče, zaletel sem se v drevo (umikal sem se nasporti vozečemu pijančku) z hitrostjo 47km/h, uradna meritev policije. Rezultat moje nesreče je bil tak, da je bil moja avto (Daewoo Lanos) totalka, airbag-a se sploh nista sprožila, ker je bila pač ‘neka’ napaka na sistemu, medtem ko je bil pa avto potlačen vse to prednjih sedežev. Podvozje mi je zvilo navzgor medtem koj e bila armatura iz trede plastike in je počila in poškodovala mojega sopotnika.

Borut

Strinjam se z Miškom, vsekakor je v tem segmentu Yaris najboljša izbira.
Da o zanesljivosti sploh ne govorim, imam dobre izkušnje.

Preberite si še mnenje na naši strani oziroma na:

http://avto.over.net/novica.php?id=121

Lep pozdrav,
Anže Jamnik

Naj pogleda še novi Suzuki Ignis, cena je tu tu, avto pa vsej meni deluje veliko bolj kompakten in prostoren, Res fajn.

Mehek pleh? Hm, z Nexio sem razbil Mazdo 626 tak da ji je rezervno kolo dvignilo in vrgo v kuferam – prebilo celi podn, meni pa je samo tablica dol padla – neverjetno a resnično. Še pred tem (ko še nisem mel izpita) pa se je v nas od zadaj zaletela 101 in je bla tak razbita da tip ni mogo ven in smo ga reševali – kaj je blo na Nexiji? Nic kriticnega, menjali smo odbijac in kuferam vrata. So pa Daewooji res zlo mehki kar se tiče podvozja. Poraba je pa huda – Nexia je pila ob moji težki nogi tud do 13 na relacijah, pod 10 se pa ni nikol spustla.

Hm, nisem verjel, zdaj pa: očitno imajo nekateri avto res za zaletavanje. Pa še fino se jim zdi, če onega na drugi strani zadanejo pod pravim kotom, da ga bolje razsujejo. Brrrrr. Me je še bolj strah naših cest.

LPB

Nea se mi zdi fino, fino se mi zdi da je pleh vzdrzat in samo to sn hoto povedat. Jebiga, se zgodi, moj foter je vedno pravo kak se njemu nikol nic ni zgodlo in se mu tud nebo ker pazi…pol pa je zajebal na AC pr 130…kaj ces;)

Lanos se ne more pohvaliti s pretirano dobrimi voznimi lastnostmi, ima namreč skrajno mehko podvozje, ki sicer lepo “plava” po slabih cestah, vendar pa pri nekoliko hitrejši vožnji rad sili iz ovinkov. Poleg tega ima tudi zelo posreden volan, zato voznik ne dobi pravih informacij, kaj se dogaja s pogonskimi kolesi. Notranjost je dovolj prostorna, izdelava solidna, le materiali delujejo ceneno in na oko ne preveč prijetno. Vse skupaj je potrebno vzeti v zakup, saj je lanos poceni avto.

LP, Mitja

New Report

Close