Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kako najlažje kupiti avto?

Kako najlažje kupiti avto?

Zanima me, kako najlažje kupiti avto na firmo. Morda z kasnejšim odkupom, kot fizična oseba. nekje sem slišal, da ga firma odplačuje in na koncu fizična odkupi.

Mogoče sem se nerodno izrazil. Ne nalažje ampak najbolj ugodno.

Franci

To tudi mene zanima?

Lp, P

p.s. upam, da se bo oglasil kdo z izkušnjami

Pravijo, da je najlažje na lizing. Plačuješ po obrokih, ne težijo za zavarovanje (to je kar avto), avto je pisan na kupca, z opombo, da je v pravni lasti lizingodajalca. Mesečni obrok za povprečen model: okrog 50 tisočakov na tri ali štiri leta. Z zadnjim obrokom avto izplačaš in je tvoj.

LPB

To kar ti sprašuješ, se imenuje poslovni najem. Prednost poslovnega najema je v tem, da ti gredo vsi obroki v strošek, na koncu imaš pa možnost avto odkupiti ali pa ga enostavno zamenjati oziroma pustiti financerju. Če te zanima, ti lahko jutri posredujem izračune..

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Najlazje je resnicno avto kupiti na leasing, vendar je to tudi najdrazji nakup mozen. Primeren je seveda le za tiste, ki ne dobijo klasicnega kredita na banki. Ce ga na leasing kupi firma, se ji to splaca zato, ker lahko na ta racun znizuje dohodek oz. potencialno obdavcitev. Fizicni osebi pa tega ne bi priporocil.

Izračuni kažejo, da lizing niti ni tako drag – sploh, če daš denar, ki bi ga dal za avto v času trajanja vezat. V avto naložen denar je najslabša naložba in z lizingom jo lahko olajšaš, da plačuješ le del te naložbe. Mislim, da so Američani dovolj pametni, da ne bi uporabljali tega načina, če bi bil predrag. Na oni strani namreč sploh ne poznajo cene avta, ampak vedo le, koliko morajo zanj plačati na mesec …

Finančni lizing nikakor ni namenjen delanju stroškov v podjetjih, saj ves davek plačaš na začetku. Podjetjem je namenjen operativni lizing, tega nato lahko prikažejo v bilanci kot strošek. V tem primeru gre namreč za najem vozila, kot nekakšen dolgoročni rent-a-car.

LPB

New Report

Close