VW Touareg ali Volvo XC90?
Ti SUVji mi ne dajo miru!
Najbolj vsec sta mi VW Touareg in Volvo XC90 in se nikakor ne bi mogel odlociti med njima dvema.
Cenovno je Volvo celo nekoliko drazji, oba pa se gibljeta pri 10 MIO SIT+, kar je veliko denarja.
Kateri pa je vam lepsi, boljsi, varnejsi in najvaznejse pri kateremu za denar dobimo najvec?
Ali slučajno kdo ve koliko pride kompletno zavarovanje (s kaskom) za cca. 12 MIO SIT vrednega Touarega (z dodatno opremo), masina 2,5 in 174KM?
Mimogrede, ali je velika razlika med zavarovanjem tega in masine 3,2 in 220 KM?
To vprašanje bi moral najbrž postaviti na forumu avto-zavarovanje, pa vendar.
Jure, hvala, ceprav AMZS nima podatkov za kasko zavarovanje.
Pa tudi ne vem kje se upošteva vrednost vozila. Pri Slovenici, namreč vem, da se za vsako vozilo pri vrednosti nad 10MIO SIT zaračuna še nekaj dodatno in to ne tako malo!
Pa potem so se spomnili še dodatno za tiste z manj kot 3 leti vozniških izkušenj, pa, če je v lasti pravne osebe itd.
Za Touarega cca. 12 MIO SIT kompletno zavarovanje pride, bi rekel iz glave cca. 1 MIO SIT???!!!! In zavarovalnice bi rade podražile avto zavarovanja še za 30%???!!!
Ja pa kdo si pa lahko privošči takšen avto ali avto nasploh?!
In samo pomislite, toliko jim plačate, pa, če se slučajno kaj zgodi, koliko se morate namučiti, da dobite nazaj svoj denar?!
Absurd, ki bi mu bilo treba narediti konec!
juve, preveč si površen tako v svojih razmišljanjih kot tudi branjih!
Kje pa sem napisal, da imam 12 MIO SIT???!!!!
Ali človek ne sme malo sanjariti?!
Sicer pa si zgrešil čisto vsa bistva, ker kot je napisal jure sem imel prav glede zavarovanja!
In tudi pizdarij ne delam na cestah, moj edini greh je, da vozim malce prehitro.
In to, kar počnem ni nobeno jamranje… sicer pa kaj ti razlagam, kot ostalih stvari tudi tega ne boš razumel… 🙂
juve sej ni panike, nič me nisi užalil, samo bojim se, da te mučijo ene stvari v zvezi z denarjem.
Sicer pa Mercedes ML 270 CDI vreden cca. 12,5 MIO SIT za moje pojme ni v rangu VW Touarega in Volva XC90 iz čisto preprostega razloga-ker dobiš pri njemu za ta denar manj kot pri prvih dveh.
Je podoben primer kot BMW X5. Resda sta oba lepa za pogledati, vendar pri opremi ZELO oskubljena.
Pri obeh je velik del te cene v imenu oz. imidžu podjetja, ki jih izdeluje.
Novi BMW X3 je malce boljši, vendar vseeno ne na nivoju Touarega in Volva. Ni čudno, da po svetu ti dve vozili pobirata največ nagrad za najboljša SUVja.
Če bi jih še podarjali, bi bilo lepo, recimo za kakšno obletnico… 🙂
Ej zdej si mi pa na živc stopu.
Kakšne stvari nej bi me mučile v zvezi z denarjem. Meni gredo samo na jetra ljudje, ki kupujejo avto za 12mio sit, potem pa jamrajo kok je drago zavarovanje, pa kok velik pokuri itd.
Imam sorodnika, ki je nek lastnik d.o.o. in si je ubodu točno tega ML ki ga omenjam. Kupu ga je zato da ga je dal med stroške in mu ni bilo treba državi plačati davka na dobiček, ki ga je imel s svojo firmo(nekako tako mi je razložil). Zdej pa jamra kako dragi so servisi, pa kok pokur, pa zavarovanje… Enostavno težko mi ga je poslušat. In zdej sem mislu, da se je najdu še en tak kot je on.
Drugače pa, ne se kregat saj so vendar prazniki
lp
Mi smo narocil Touarega in smo se pred nakupom pozanimali, kje bi naju ceneje vse skupaj prislo. Pri nas ali v Italiji. Imava pac moznost nakupa tudi v Italiji, ker moz tam dela.
Cena tukaj je bila okrog 50.000 EUR in naju bo kasko zavarovanje prislo 580.000 SIT (bonifikacije imam mislim da samo 10%). No ta izracun je bil narejen novembra. Ce se bo podrazilo za 30% bo pac toliko višje.
Cena zavarovanja v Italiji bi prisla pa okrog 8000 EUR, pa se ni vkljucena kraja.
8000 EUR???!!! To najbrž pomeni tudi, da so Italijani tako slabi vozniki in da povzročijo veliko nesreč… 🙂
Ja eni si pa lahko privoščijo… lepo, vam tudi jaz privoščim…
Ko ga boste stestirali lahko malo opišete na forumu vaše izkušnje…
Mimogrede, kateri model ste naročili? Mogoče tudi kaj dodatne opreme?
Kolikor vem lahko avto kasko zavaruje v Italiji le “evropski” državljan. Torej pred 1 majem ne bo nič. Sicer pa avto zavarovanje v evropi ni preveč poceni. Ne samo v Italiji tudi drugod je tako. Obvezno zavarovanje in registracijo je pa itak treba skleniti v kraju domovanja.
Tudi nakup avta v Evropi pred 1 majem ni mogoč brez carin in drugih dajatev.
V SLO naj bi bila podražitev zavarovanja cca 8-10% in to s februarjem, to pa predvsem zato ker naj bi ZZZS od zavarovalnic terjal denar za zdravljenje poškodovanih v prom.nesrečah.
lp
No ja. Ampak se vedno je razlika ce das ti za zavarovanje 8000 EUR ali 600000 SIT. Pa se tam ni vsteta kraja avtomobila. Zivimo v Italiji in zavarovanje v primeru kraje je kar obvezno. Vsaj po moje. Sicer je pa ze vseeno. Tudi pri v SLO slisim so tatici kar pridni.
Narocila sva R5 TDI, dodatna oprema pa mislim da je zracno vzmetenje (mislim da sva ga tukej malo pihnla, bom porocala, ko bomo preizkusil), parkirni sistem, ksenonski zarometi. Potem pa se razni detalji npr. letvice.
Dobil naj bi ga pa sele junija. GROZA.
Upajmo da bo res dober, ce ga je treba toliko cakat.
Andreja, neee! Pri zracnem vzmetenju ga sigurno nista pihnila!!!
Resda stane koliko, cca. 3.000 EUR, ampak brez tega Touareg sploh ni terensko vozilo!!! To je obvezno!!!
Tudi ostale stvari, ki si jih napisala so zelo priprocljive…Verjemi mi, ker sem testno vozil Touarega V6 s to opremo in je super!!!
Prosim, porocaj kako kako je bilo voziti poleti z njim…