Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri avto?

Kateri avto?

Odločamo se za nakup novega avtomobila. V poštev pridejo polo, clio, c2, punto, lupo, corsa. Avto naj bi bil 1.1 ali 1.2. Kateri avto priporočate?

LP

Februarja pride polepšani clio, drugače pa je v tem razredu meni najlepša ford fiesta.
lp

Težko rečt, ker se cene za en avto razlikujejo tud za 500.000, odvisno od opreme. Najprej povej za kolk dnarja iščeš avto.

Najboljši je c2!!!!
Tako da ti ga priporočam!!!!
LP.

Jaz bi ti priporočal Puntota, veliko opreme, solidna cena in v zadnjem času zelo dobra kvaliteta!

Če že punto, razmislite o motorju JTD 16V multijet. Kljub višji ceni, po štirh letih stane manj kot primerljiv motor 1,2 16V. Poleg tega je zelo poskočen, tudi razmeroma tih.

Miloš

Recimo da C2, samo mi fil niso všeč sedeži – kot pri večini Citroenov.

Težko primerjaš avtomobile dveh različnih razredov! C2 in Lupo sta ekstremno mala avtomobila, clio, punto, corsa in polo so večji. Mislim, da je vseeno potrebno razmisliti predvsem o tem, koliko prostora potrebuješ in za kakšen namen. Meni je to pomembno, bolj edino le varnost, kjer se je naprimer C2 odrezal, mislim da, najboljše. Če imaš majhne otroke, ki potrebujejo voziček oz. drugo opremo, je super, če ima avto pet vrat in vsaj normalno velik prtljažnik. Bom počasi zaključila: odločitev je osebna in nedvomno najbolj pogojena z globino denarnice, vendar bi se sama odločila z avto z največ varnostne opreme, ki jo prenese denarnica. LP

Punta ne priporočam!

Prvi dan, ko sem ga pripeljala domov, preizkusila brisalce, je odletel zadnji brisalec. 20 dni čez garancijo, je šla elektronika. Ker sem avto redno servisilara mi niso zaračunali 130 jurjev, amapak “samo” 37 000. Plastika je zelo nekvalitetna. Luči menjem zelo pogo sto od 2000 do danes min. 15 kom. Že dvakrat se mi je ponoči zgodilo, da sta mi šli obe kratki luči hrati in sem morala peljati z dolgimi dalje. Ko sem šla na morje, je bilo potrebno zamenjati luč, ker nas hrvati niso hoteli spustiti čez mejo s samo eno lučjo. 4 ure smo morali čakati, da se je naredil dan. Kajti: leve luči ne moreš menjati sam/a, ker je preveč komplicirano (odmontirat moraš pokrov, če se prav spomnim, akumulatorja in še nekaj, da lahko dobiš ven žarnico). Zato je avto vedno treba peljati na servis, da ti tam zamenjajo levo prednjo luč. Tudi di zadnje luči niso ravno enostavne za menjat. Na srečo pa sama brez težav zamenjam prednjo desno luč.

Če povem malo ironično: je lep, ni pa preveč iznajdljiv, pameten.

Odloči se za kaj korejskega ali japonskega. Pred kratkim smo nabavili drugi avto, Kio, ki je v primerjavi s Puntom zelo natančno izdelana. V kratkem pride ven Kia, ki je nekje v razredu Punta, Corse ipd. Premisli.

Miki

Se strinjam… Kupi kaj Japonskega, če hočeš dober avto, predvsem pa za pametno ceno.

Zanimivo je, da v tvojem izboru ni niti
enega japonskega ali korejskega avtomobila.

Kvaliteta z ozirom na ceno je vsekakor v
prid japinskim in korejskim.

Pa še nekaj je v zadnjih letih zelo pomembno !
Garancija, ki je 3 leta pri vseh japonskih in korejskih.
Zakaj bi kupec na svoje stroške in jezo
popravljal tovarniške napake ?
Napak pa se največ pokaže pri utekavanju vozila,
katerih je zadnja leta nekajkrat več kot pred
10 ali več leti.

Premisli o tem !

L.P.

Hvala za odgovore.

Izbrali smo clio 1.2 16V, ker smo dobili najbolj ugodno ceno glede na opremo. Drugače pa smo bili razočarani nad c2. Ta avto nikakor ne sodi v isti razred kot clio, corsa, polo. Ima pol manj opreme za isti denar.

Kaj razen opreme te je še razočaralo? Napiši čimveč tak da bomo vedli 😉

Razočarala me je samo cena za tisto kar nudi.
Cena primerna za ta avto je nekje 1.6mio

Če primirjamo ponudbi za corso 1.2 16V (let. 2004, klima, vsa elektronika, radijo CD z upravljanjem na volanu) in c2 1.1 (let. 2003, klima, brez radija, delna elektronika, manjši kot corsa) cena obeh ista (2.2 mio)

New Report

Close