Družinski avto?
Res zanimiv ožji izbor. Focus namreč nekako ne sodi zraven, saj so ostali bolj kot ne osebne različice lahkih tovornih vozil. Vem, da so zelo uporabne, sploh za družino, a koga zna motiti slabša plastika in kar nekaj pločevine v notranjosti. Tega focus seveda ne pozna, niti večina drugih avtomobilov v njegovem razredu. Je pa po svoje dobro, da nimaš prelepe notranjosti, te vas ne skrbi za vsak madež ali prasko.
Ne vem, ampak meni zadeve “a la Kangoo” ipd, niso všeč. Sicer sem ga pogledala na hitro, vendar se mi avto zdi najbolj primeren za kakšne surferje, hribolazce ali gorske kolesarje, ker je pač notranjost manj občutljiva na umazanijo kot v kakšnem drugem avtu. Zdi se mi, da so karavani za družine z otroci bolj primerni, če le niso karavani samo na papirju. Mislim, da ima Focus karavan kar velik prtljažnik. Kar se tiče prevoza res malih otrok, se je meni mnogo pomembnejša zdela medosna razdalja, ker otrok v malem avtomobilu v ležečem položaju avtosedeža, onemogoča sopotniku na prednjem sedežu normalno sedenje. Te zadeve so problematične predvsem na dolgih potovanjih, pa vendar! Dobro bi bilo, da si pred nakupom avtomobila preizkusi pritrjevanje avtosedežev in pomik prednjih sedežev, na kraju samem. Potem boš imela boljšo predstavo. LP
Ne vem zakaj bi bil Focus bolj primeren za družine – po mojem gre tu za tvoj predsodek. Focus je resda lepši, ampak manjši, dražji in nasploh manj praktičen od “mini-dostavnikov”. Kar se tiče malih družin gotovo veš, da je prostor zelo pomemben in le tega je res ogromno. De ne govorim o tem, da se ni treba sklanjati pri pripenjanju otrok v sedeže, da je preglednost med vožnjo boljša, itd. Res je pa, da nisi bogvekako nobel.
Najboljša izbira med naštetimi avtomobili je CITROEN BERLINGO. Mi ga imamo že 3 leta pa nimamo nobenih problemov. Izvedba seveda z drsnimi vrati zadaj na obeh straneh, če pa ste pripravljeni kupiti tip 2.0 HDi pa je najboljše ker je povprečna poraba pri 2000 ccm motorju pri 100 km 6.4 l. Odlagalnih površin ogromno, vsa oprema (daljinsko centralno, servo volan,
elektična pomična stekla spredaj, klima), vzdrževanje cenovno dostopno, ogromen prtljažnik.