Berlingo,Kangoo,Doblo?
Na Top Gear je Jeremy zelo pohvalil Berlingota, ki je imel neko top opremo, s predali po celi dolžini pod streho in zračniki so tudi tam notri. Pa tudi, ko so dali te modele preizkušati navadnim uporabnikom se je večina odločila za Berlingota.
Torej, če je on rekel da je dobro, ker ponavadi take avtomobile ornk popljuva, potem je že dobro.
Meni se zdijo po opremi notranjosti in vožnji tako:
– Berlingo najbolj podoben osebnemu avtomobilu
– Kangoo je v sredi
– Doblo je pa najbolj “kombijevski” zato pa ima tudi največji prtlažnik in tudi ni tako občutljiv na poškodbe (v notranjosti in ne pleh, da se nebi zdaj nekaj zaletaval z njim, potem mi pa rekel da se pozna)
Želim ti dobro izbiro in veliko km.
FormTourneo Conect Comfort 1,8 Tdci Je prostornejši od vseh treh. Največ navora. Opcijsko se da dobit sistem proti zdrsavanju koles in elektronsko porazdelitev zavorne moči in diske spredaj + zadaj z ABS-om. Tudi alarmno napravo se da dobit kot opcijo, ostali trije je niso nikjer ponujali. Pa še najnovejši je, ostali so doživeli samo remake. Pa še proglašen je bil za dostavni avto leta 2003 v Evropi.
Lp
O
Sem lastnik Citroena Berlingo 2.0 HDi letnik sicer 2001 in ti ga priporočam najbolj od vseh navedenih. Imam že kar nekaj prevoženih kilometrov, poraba goriva je za ta motor nizka povprečje pri normalni vožnji 6.4 l/100km. Prav tako pa ima vsekakor ogromno prtljažnega prostota in veliko predalov in polic. V treh letih od kar ga imam nisem imel nobenih problemov z njim.
Imam Kangoo 1.2 l.1999 in sem zelo zelo zadovoljen z njim. Delam dolge relacije cca 120 km na dan in res nimam nobenih problemov. Res ne dirkam po cestah (ker pač ne morem), poraba pa je zato temu primerna 6,2l/100km. Moje izkušnje so torej z Kangoojem zelo dobre. Imam ga pol leta in do sedaj je vse OK.