Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kredit

kredit

Za vozilo opel bom najel oplov kredit in mi naj kdo odgovori ali se splača vzeti ta kredit.

Za avto noben kredit ni dober

Zakaj?

Pozen odgovor, vem…

Hotel sem povedat, da si kupi avto po trenutnih finančnih zmožnostih in ne bodočih. Avtu vsakodnevno pada vrednost, zato je kredit zanj najslabša odločitev pri urejanju osebnih financ.

Vedno se je potrebno vprašati, kakšne imamo potrebe: če imamo potrebo, da se pripeljemo od točke A do B, udobno, zanesljivo in z neko mero razvajenosti, nam to potrebo zadovolji tudi marsikateri rabljeni avto, ki pa bistveno manj obremeni bodoče prihodke, katere moramo rezervirati za trajnejše dobrine in ne ravno avta.

Pomisli tudi, da bo imel avto, ko izplačaš kredit, samo še senco tiste vrednosti, ki si jo dejansko tudi plačal, kar pomeni, da si ogromno denarja enostavno vrgel stran.

Torej, ali imaš dejansko potrebo po ravno novem avtu?

Noben kredit se ne izplača, vzameš pa ga, če denar dejansko potrebuješ.
Po moje je največja neumnost jemati kredit za avto – vzroke je naštel že Peters.Pametno pa ga je vzeti za nepremičnine, ker se njihova vrednost veča.
Avto je bolje kupiti po dejanskih zmožnostih!!!

Po drugi strani pa so krediti za osebna vozila postali cenejši in lahko prihranjen denar investiraš v zadevo, ki ti bo prinašala dobiček, mesečno pa odplačuješ manjše obroke kredita!

Hja, pa smo že pri osebnem finančnem svetovanju. Če nekdo ve, kako bolje obrniti prihranjen denar, je kredit za dober avto zanj smiseln.

Moj zgornji komentar je namenjen tistim, ki si takoj novega avta ne morejo privoščiti in se zanj pač zadolžijo.

Nažalost ali nasrečo življenje ni samo matematika. Zato je včasih zdravo za dušo narediti tudi kakšno “škodo”, da si izpolnimo željo, pa magari morali vzeti kredit tudi za PREMIČNINO.

LP

New Report

Close