Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kakšen avto

Kakšen avto

Rada bi kupila nov avto manjši. Pa ne vem kako se naj odločim. Pomagajte mi. Cena naj bo do 2 do 2 in pol milijona. Rajši nov. Ampak s klimo.

Za ta denar ti bi priporočal Opel Corso. Komplet oprema za okrog 2 milijona in pol. Pa kar v redu avto je. Za ta denar dobiš pri drugih bistveno manj opreme.

LP!

Za ta denar C3!!!!!

Glede na vse teste in ankete, pa tudi na moje dolgoletne izkušnje z japonskimi avtomobili, priporočam edino Toyoto Yarisa ali pa Nissan Micro. Obvezno s klimo in metalno barvo (to ti opere že malo močnejši dež).

Kakovost je prvovrstna, avto varen in zanesljiv, poraba majhna, skrbi pa odveč.

Obilo uspeha!

peugeot 206,zdej je s klimo okol 2 miljona,pa še luštkan je,pa mašine so tud dobre

Peugeot za tak denar ima dejansko samo klimo, doplačat moraš elektriko, ABS in vsako malenkost.

Kogar koli poznam, je imel težave z 206.

Kot kažejo mnenja znancev, pa tudi nekaterih tukaj na forumu, so nemci za tiste, ki točno vedo, kaj hočejo, japonci za tiste, ki ne želijo skrbi z avtom, C3 je za tiste, ki so radi nekaj posebnega, p206 pa za tiste čisto blond…

lp,
mačkon

Moja boljša polovica je imela P206 2 leti. Nobenih težav! Ne vem, zakaj se vsi tako spravljate na ta avtomobilček. Rajši si poglejte prodajne rezultate in šele nato kritizirajte.

Renault Clio 1,5dci

Renault Clio 1,5dci bo najboljsa izbira

lp

Moj sin ima P206 S16. V treh letih je naredil več kot 90.000km brez najmanjšega problema.

kaj pa Toyota? Jaris COOL?

lp

Evo še jaz – pravkar sem tud jaz (z konkretno moževo pomočjo) to temo že obdelala do konca. Bila sva na petih testnih vožnjah – evo poročilo.
1. Opel Corsa – kot vsi nemci, za naju, ki sva(spet) navajena francoskega premagovanja ljubljanskih lukenj, pretrda. Ni možen izklop sopotnikovega airbaga (če imaš majhnega otročka za sedež do 9 mesecev), je pa zelo lep avto
2. Prav isto velja za Nissan Micro ( z izklopom airbaga vred)
3. Peugeot 206 – izklop airbaga možen, zelo se sliši motor v kabino, prestavlja pa se isto (beri velik hod ročice) kot pri mojem 10 let starem AX-u, pa še star model

Kolebala sem med cliom in C3-jem. Odločila sem se za C3 – nov model, dopadljiva armaturna plošča, če si mlajša in če kupuješ avto za dalj časa, počakaj, ko boš noseča in ti bo C3 glede višine kar dobro prišel prav (verjemi mi, vztajanje iz AX-a v visoki nosečnosti ni mačji kašelj), pa prtljažnik ima največji; kolega, ki je bil mehanik, je takoj rekel C3 (pa ima sam drugo znamko vozila), pa nekje sem prebrala, da bodo cliota zamenjali. (mislim, da ravno malo bolj dol po forumu). Vendar ni vse to – glede barve vozila pa je clio zelo šminkerski prav v izvedbi Extreme črn z črno oranžnim oblazinjenjem. Pa tud mož mi je ravnokar povedal, da so lepili po plakatih novo ceno zanj za to izvedbo – še nižjo.

Vendar je najbolje, da si vzameš en dan, se domeniš za vse avtomobile za testne vožnje, pa boš preizkusila, kateri ti najbolj ustreza in se nato odločila.

Uspešen nakup.

Pozdravček Mateja

evo še en link (je pa res, da je to že pol leta nazaj)

Pozdravček Mateja

Morda samo pripomba glede izključevanja airbaga. Nekatere tovarne tega ZAVESTNO ne omogočajo. Tudi midva imava malo kepico in sva se hitro odločila, da avta ne zapeljeva v servis, kjer bi nama omogočili, da jo voziva spredaj. Razlog: se mi zdi, da je tam bolj nevarno kot zadaj, to, da otroka med vožnjo vidiš, je pa tudi vprašljivo z vidika varnosti. Če nič drugega, boš med slinjenjem začel brisati usta. Ups, kaj pa vožnja? Zatorej, če se začne jokati, se lepo ustaviš in ga potolažiš. Povsem logično, da lahko sedi tudi zadaj. Je bolj varno …

Če pa že novega kupuješ…se pa še za Ford Fiesto ozri. Do konca aprila je -400.000. Res, da niso poceni, ampak na testni vožnji se mi je zdel super.

Meni je bil C3 premehak. Opel Corsa Cosmo pa bljak. Cliota pa že imam.

Mogoče, da se boš lažje odločila poglej še sem za kritike kupcev:
http://www.carsurvey.org/

Zakaj ne bi Corse: znanka ima 2000 km, do sedaj ji kuri 8 litrov. Too much!!!

No ,jaz se tudi odločam že pol leta med c3,cliom,astro..cordobo..
pa se ne morem odličiti he he
lp

TOYOTA seveda, ni nobenih skrbi

vprasaj enega norvežana (Norveška npr. nima lastne automobilske industrije) pa ti bo bolj jasno zakaj!!

BMW 316, star cca 6let!

Ja BMW, pa 6 let star! To! Ravno, ko se začne vse kvariti, da bo potem samo po servisih hodila. ;(

New Report

Close