Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem motor 14.16v

motor 14.16v

zanima me če ma kdo takšen motor 1.4 16V – 103KM, in sicer je od honda, jaz ga mam vgrajenega v roverja 45, a mi lahko kdo pove, kolikšna je poraba takšnega motorja in a ma kdo kakšne izkušnje, koliko kilometrov lahko naredi takšen motor, sicer meni se zdi malce prelen
hvala

Vprašanje je milo rečeno čudno. Današnji motorji enakega ranga porabijo skoraj vsi enako (+/- 1 liter), največ je odvisno od tvojega načina vožnje. Kako voziš to veš ti najboljše.
Koliko bo motor prevozil? Spet enak odgovor. Največ je odvisno od tega kako ga boš vozil. V vsakem primeru parsto tisoč km zdržijo vsi motorji, ki imajo za volanom pametnega šoferja.

Jaz imam alfo ki ima 103 KM in sem z njo zelo zadovoljen.Njena mestna poraba je 9.0-10.5 litra na 100km.Motor je zelo živahen in poskočen,koliko kilometrov pa lahko narediš z njim pa ne bi vedu.Z tem motorjem bi moral z lahkoto doseči 180 KM/uro kolikšna je pa končna pa še nisem sprobal.Poglej če imaš slučajno kakšno luknjo v loncu kar je možno da duši motor , dobro je pa da vsakih 12.000 KM naliješ v tank tekočino ki veže vodo na sebe ozeroma jo uniči kar se tudi pozna pri pospeških.

Jaz imam pa Nissan Sunny 1.4 16V – vem, da je 60 KW, za konje pa mislim, da jih je ene 85, pa lahko rečem, da je zeloooo poskočen, poraba pa nekje od relacijskih 6,5 in do sedaj zimskih 9 litrov. Končna se pa vrti okoli 200 km/h – koliko pa ima števec odstopanja, pa ne vem. Pa prevoženih imam 232.000 km, pa je motor še čisto dober, celo pohvalen na servisu.

imam polo 1.4 16V 100KM in naredim okoli 650km. enkrat sem pa tudi naredil 700km. odvisno od vožnje.

New Report

Close