VOLVO vs.BMW
Pozdravljeni!
Imam vprašanje. Moja mami kupuje avto in sicer se odloča med omenjenima znamkama in sicer Volvo S 60 in BMW serije 3, pri obeh dieselski motor.
Zanima pa me primerjava stroškov vzdrževanja skozi leta, vem tudi, da naslednje leto prihaja nov model Volva.
Katerega bi priporočili? Za kakršen koli nasvet se zahvaljujem in vas pozdravljam.
Tina
Hvala buni!
Sem že kar nekaj kritik slišala na račun volva, čudno se mi zdi, a ni včasih veljal za zelo kakovsten avto?
Sicer ima mami sedaj že bmw-ja (compact-starega 4,5 let), je dokaj zadovoljna z njim, razen tega, da ne zaupa vanj, ker ima zadaj pogon in jo je že zanašalo. Ne vem, poznam pa dva, ki sta zelo zadovoljna z volvom. Res ne vem.
Pa hvala vseeno, upam, da se bo kdo še oglasil s kakšnim komentarjem ali izkušnjo.
Lp tina
Ja, tina, kar se tice estetike in funkcionalnosti vem, da je to ena temeljnih razlik med zenskami in moskimi nasplosno v zivljenju…pa pravijo, da smo moski plitki… 🙂
Sicer pa, tina, Audi A4 ima 5 vrat in je veliki vecini ljudi zelo lep avto.
Ker pa je avto ze sam po sebi slaba nalozba (zaradi izgube vrednosti in ostalih stroskov), pa je vedno dobro najti vsaj taksnega, ki zdruzuje estetiko in funkcionalnost.
Pa vso sreco pri odlocitvi!
PopraveK!
BMW bo v kratkem zamenjal model 3, najverjetneje drugo leto. Volvo S60 pa je star šele tri leta.
Glede odločitve pa le tole: Oba avta sta zelo dobra, oba sta tudi precej utesnjena glede na zunanje mere, tudi cena je dalež od racionalnosti.
Če pa že izbirate med tema dvema, je najbolje oba preizkusiti in se odločiti za tistega, ki bolje “sede” v roke.
Oba pa sta nedvomno podobno dober (slab) nakup!
Lp, Miloš
Veliko ljudi, ko kupi prestiznejse avtomobile, potem avta ne zavaruje kasko. Meni se zdi to totalna neumnost, ker ce nimas denarja za kasko, si tega avta pac ne mores privoscit. Ampak, to je stvar posameznika. Je pa to pomembno za kupce Audijev. To je avto, ki vodi na lestvici ukradenih avtomobilov. Torej, ce bo mama kupila Audija in ne bo placala kaska, ima veliko moz
Moje mnenje je, da je BMW 320 najboljša rešitev. Volvo ni tisto, kar si predtavljate. Jaz sem imel slabe izkušnje.
Audi A6, ki ga vozim kot službeni avto bi me spravil na kant, če bi ga jaz moral vzdrževati, da ne govorim o grozni rdeči osvetlitvi vseh inštrumentov, klime in radija. Ko to gledaš ti se zdi rdeč semafor normalna barva za vožnjo.
Če bi jaz izbiral po svoji volji bi v tem razredu kupil Avensis disel ali novi Accord disel.
doma imamo dva BMW-ja. Moj je serije 3 E36 (torej predzadnja serija) in ni nikakršnih problemov kljub zavidljivi starosti 10 let. Iammo tudi serijo 5 E39 star 4 leta, zaenkrat dela BP.
Za več informacij o vozilih BMW se obrni na http://www.bmwslo.com
Ha, pa kaj še… :-)) Smo imeli Volvota 340 GL Diesel, pa je bil pri hiši skoraj deset let, pa ni bilo niti enega popravila, razen menjava obveznih obrabljivih zadev kot so ploščice za zavore, olje, jermen na 120000 km in pa nekaj žarnic.
Pri kasnejši 460 turbo pa prav tako ni bilo problemov.
Sedaj imamo pa V40 20 16V pa ti povem, da je avto zakon.
Čez kakšna dva al pa tri mesece grem še jaz po V40, tako, da bosta pri hiši dva.
lep pozdrav vsem