Najdi forum

TDI

Mi bi radi kupili Škodo octavio 1,9 tdi 90KM,Pa me zanima na kaj moram biti pozoen Pumpa,turbina,itd letnik 99.
Prosim za info kako lahko ugotoviš če je slaba turbina ali bosh pumpa???

Hvala!!!

V večini primerov turbine zdržijo od 150 do 200 kkm. Seveda obstajajo junaki, ki jo uspejo tudi pri 80 kkm uničit, ampak so že redki, pravtako pa so redki, ki jim turbina zdrži preko 200 ksit.
Ker je vzdržljivost turbo dizla zelo odvisna od načina vožnje (ko je hladen, je treba biti z njim zelo nežen), rednega vzdrževanja in lastnika, priporočam, da daš veliko pozornost na lastnika. Če je le-ta redoljuben, po možnosti starejši, je verjetnost, da je redno vdrževan in tudi lepše vožen, večja.
Pri utrujenih turbinah se pojavi izrazit cvileč zvok, ko le-ta začne delat, in nenormalno mastenje v ceveh, ki vodijo v sesalni kolektor (poraba olja).

Bosh pumpe več niso tisto kar so bile – strah in trepet pred popravilom, ker praviloma ne crkavajo več.

In še eno splošno pravilo – bolje dobro ohranjen avto in redno vzdrževan, morebiti s kilometrom več, kot pa mlajši z malo km, pa vendar zmatran in nevzdrževan.

LP

napakca v drugi vrstici: sem hotel napisati, da so redki, ki jim turbina zdrži preko 200 kkm.

Ja hvala za info smo zadovoljni z odgovorom

New Report

Close