Tehnični pregled in katalizator
Zdravo!
Imam Opel Calibro 2.0 in le še nekaj dni do tehničnega pregleda. Stari katalizator je odslužil, treba bo poiskati novega.
Kje na območju Prekmurja ali Maribora bi bila vgradnja novega katalizatorja najcenejša? Ali pa bi bilo morda celo bolje(in ugodneje?) zamenjati kar celoten izspušni sistem?
Hvala.
V skoraj vsaki trgovini z avtomaterialom dobiš univerzalni katalizator, ki pa bo za tvojo kubikažo prišel cca. 40 ksit.
Menja ti ga pa tudi večina mehanikov, ki ti še spotoma preveri kompleten izpuh in povari, če kje spušča.
Problema s katalizatorjem si s tem rešen za najmanj 3 leta, auspuh pa po potrebi dajaš sproti popravljat. Ne verjamem, da bi nov izpuh ugodno našel.
Sam sem raje kot montirat univerzalnega dal obnovit starega pri neki firmi iz izole, kar me je za Laguno 2.0 16v stalo 54 jurjev… Zakaj sem se odloču tako, če pa lahko dobim za 40 jurjev univerzalnega? Zato ker: univerzalc nima homologacije (lahko ratajo tečni na tehničnem-sploh zdaj v EU), univerzalca je treba zavarit!!! namesto starega lonca, pa še 2 leti garancije sem dobil. Res pa je, da sem čakal 2 dni na obnovljen lonec. Firma mislim da je tekom ali nekaj takega… telefon je 05/64-16-608