KOMPRESOR KLIME
Lp
Bila sem na polnjenju avto klime in na servisu (ni pooblaščen servis mojega avtomobila) mi je gospod rekel, da naj grem na original servis, da naj mi priklopijo kompresor na računalnik in preverijo, če pravilno deluje, da naj bi on našel neko napako na moji klimi. In da naj jo ne uporabljam dokler ne preverijo ali klima deluje pravilno.
Poklicala se nekega gospoda, ki se tudi ukvarja z avto klimami in se mi je začel smejat, da ali kompresor dela ali pa ne in to je to…Zanima me (glede na to, da sem ženskega spola in da se mi o avto klimah niti sanja ne-razen seveda uporabe le-te) ali kdo ve kaj več o tem ali so me samo hoteli “nategniti”!
hvala za odgovore
Kolikor vem, se samega kompresorja ne da priklopiti na racunalnik. Je pa po mojem res, da kompresor dela ali pa ne dela. Slabo hlajenje pa ima vzrok predvsem v pravilni količini medija v sistemu. Kompresor je samo poenostavljeno rečeno motor, ki ta medij poganja po ceveh. Če se motim, naj me kdo popravi.
Lp
To je to kompresor ima notr eno sklopko ki dela al pa ne dela… če je vklopljena kompresira, če ne potem pač ne. Se pravi da doma vzameš ključ od 12 in odšraufaš kompresor, z 14 ali 16 demontiraš cevi in potem recimo še kar je elektrike. Kontra temu montiraš novega; katerikoli servis v kaki urici ali 30 min napolni sistem s plinom. Ti zakurblaš in peleš. Vprašanje je cena kompresorja, kakih 5-15 jurjev z plin, dela pa je bore malo.