Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ford fiesta

ford fiesta

No, ker bo menda kmalu sila nastala in gužva okoli avta, sva se odločila, da bi kupila še manjši rabljen avto (tak bolj poceni, za vožnjo v službo). Pa me zanima, če ima kdo izkušnje s fordom fiesto? Kolikšna je poraba (diezel ali bencinc)? Ali z leti začenja močno rjaveti? Itd., itd. Skratka: za malo informacij iz prve roke prosim (preden kupiva mačka v žaklju). Hvala!

Jaz sem imela Fiesto skoraj 6 let in je bila res super. Niti enkrat me ni pustila na cedilu, porabi pa tudi malo.Zamenjala sem jo samo zato, ker sem hotela klimo.Drugače bi jo sigurno vozila še par let.Priporočam! Čau!

Nineta, a smem vprašat, koliko je porabila? 5,6, 7 litrov? Kaj pa rja? Sicer se pa močno nagibava k fiesti, zato ker je pač cenovno najugodnejša (že za enih 200 jurjev), mali avtek ne pije veliko itd. itd.

Mislim, da je porabila kakšnih 7 litrčkov-odvisno, koliko sem jo terala.
Jaz sem imela malo bolj poskočno, 16v. Res pa je, da je lak malce obledel, pa tudi meni se ni ljubilo polirati ga. A veš, da je zdaj nova Fiesta v akciji-dobiš klimo zastonj. LP

Ninetka hvala! Ker bi šlo za drugi avto (res taki bolj za “delavske” vožnje), bi kupila enega rabljenega – tam nekje do 400 jurjev (tako da klima najbrž odpade, hehe). Vseeno hvala za informacije.

Tudi mi imamo Fiesto (kot drugi avto) letnik 95. Kupili smo rabljeno (stara je bila 4 leta), mi pa v “naših” 4 letih nismo imeli nobenih težav. Redni servisi, bencin, pa gre. Lansko leto smo dali popraviti samo rjave pike, ki so se pojavile na levem blatniku. Poraba je okrog 7 litrov, ker so kratke vožnje, pa motor je 1.3 (75 KM). Radi bi kupili drug avto, ker ta nima klime..vendar novi so dragi, s to fiesto pa nimamo nobenih težav…tako, da jo bomo zagotovo vozili še nekaj časa..

LP Gregor

New Report

Close