Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Tehnični pregled

Tehnični pregled

Avto letnik 2005 – ali je letos potrebno narediti tehnični pregled?

Kako se že to šteje?

Odtipkaj google tehnični pregledi in pokliči njih.
Mislim da gre nakole
Mislim da gre takole 2005-2008- 2010-2012 in potem vsako leto.

Poglej na prometno, kjer ti točno piše, kdaj imaš naslednji tehnični.

4,6,8,9,10,11….

Ne trdim mojih navedb. Bilo je tako, a očitno so spremenili, na način kot ti navajaš. Sicer je pa hondašica enostavno pojasnila.

Ne trdim mojih navedb. Bilo je tako, a očitno so spremenili, na način kot ti navajaš. Sicer je pa hondašica enostavno pojasnila.[/quote]

Ja no, avto je lahko letnik 2005 kao modelno leto, v resnici je bil pa prvič registriran 2004 ali kaj podobnega … Ali pa leto kasneje (in je iz stare zaloge). Tako da je takole na pamet res BZ ugibat, če pa to jasno piše na dokumentu, ki ga mora imeti vsak lastnik avta.

Sicer ne razumem ljudi, ki sprašujejo take stavri kle na forumu, kjer dobijo 1000 in 1 različni odgovor, še manj pa ljudi, ki dajejo napačne odgovore :)))
(P.s. na okecu, ki vpisuje, se lahko tudi zmoti)

Ko pa ti mnogo manj časa vzame, da poišče zate pravilen odgovor striček Google

Ne trdim mojih navedb. Bilo je tako, a očitno so spremenili, na način kot ti navajaš. Sicer je pa hondašica enostavno pojasnila.[/quote]

Ja no, avto je lahko letnik 2005 kao modelno leto, v resnici je bil pa prvič registriran 2004 ali kaj podobnega … Ali pa leto kasneje (in je iz stare zaloge). Tako da je takole na pamet res BZ ugibat, če pa to jasno piše na dokumentu, ki ga mora imeti vsak lastnik avta.[/quote]Očitno si že fejs budna. Sem še enkrat prebral in je letnica 2005 res pod vprašajem, kaj natančno pa ne moremo vedet. Sicer si pa ti najboljšo rešitev napisala. Grem še eno kafe spit, da se oreng prebudim.

Ja no, avto je lahko letnik 2005 kao modelno leto, v resnici je bil pa prvič registriran 2004 ali kaj podobnega … Ali pa leto kasneje (in je iz stare zaloge). Tako da je takole na pamet res BZ ugibat, če pa to jasno piše na dokumentu, ki ga mora imeti vsak lastnik avta.[/quote]Očitno si že fejs budna. Sem še enkrat prebral in je letnica 2005 res pod vprašajem, kaj natančno pa ne moremo vedet. Sicer si pa ti najboljšo rešitev napisala. Grem še eno kafe spit, da se oreng prebudim.[/quote]

Šteje se od prve registracije ! Jasno kot beli dan. najboljši in edini točnen odgovor ti narekuje zakon ! 🙂

Če avto kupiš decembra in ga tudi registriraš decembra, se šteje enako, kot če ga kupiš decembra in regestritraš januarja :))) sploh ni pomeben model leta…

Očitno si že fejs budna. Sem še enkrat prebral in je letnica 2005 res pod vprašajem, kaj natančno pa ne moremo vedet. Sicer si pa ti najboljšo rešitev napisala. Grem še eno kafe spit, da se oreng prebudim.[/quote]

Šteje se od prve registracije ! Jasno kot beli dan. najboljši in edini točnen odgovor ti narekuje zakon ! 🙂

Če avto kupiš decembra in ga tudi registriraš decembra, se šteje enako, kot če ga kupiš decembra in regestritraš januarja :))) sploh ni pomeben model leta…[/quote]
Saj se strinjam z tabo in mi je tudi meni znano gornje navedeno.. Včasih smo nerodni in se ne spomnemo,da lahko poguglamo in dobimo pravo informacijo iz prve roke.

Očitno si že fejs budna. Sem še enkrat prebral in je letnica 2005 res pod vprašajem, kaj natančno pa ne moremo vedet. Sicer si pa ti najboljšo rešitev napisala. Grem še eno kafe spit, da se oreng prebudim.[/quote]

Če avto kupiš decembra in ga tudi registriraš decembra, se šteje enako, kot če ga kupiš decembra in regestritraš januarja :))) sploh ni pomeben model leta…[/quote]

Ja saj, samo ponosna lastnica je napisala, da je avto letnik 2005. Ne da je bil prvič reg. 2005.
Na okencu se pa ne more zmotit, saj ne vpisuje ročno, ampak vpisuje računalnik.

Ja saj, samo ponosna lastnica je napisala, da je avto letnik 2005. Ne da je bil prvič reg. 2005.
Na okencu se pa ne more zmotit, saj ne vpisuje ročno, ampak vpisuje računalnik.[/quote] Sem spil še eno kafe in moja budnost mi pravi, da je zadeva pojasnjena in seveda tudi zaključena. Lep dan želim.

Hvala vsem za odgovore. Sem našla pravi odgovor. Sem pričakovala, da je mogoče katera gor, ki dela na takih stvareh in bo pač na hitro napisala.
Glede letnice avta pa – a mislite, da ne vem, da se šteje od prve registracije in ne od modelnega leta?

Vemo da veš, kako in kaj z letnico avtomobila. Nam ni bilo dovolj jasno iz tvojega teksta napisano, ali gre za letnico avtomobila, ali za prvo registracijo, ali novi model narejen leta 2004. Vedno se najde veliko vprašanj in odgovorov na vprašanje, katero ni do potankosti opisano. Lep dan, pa varno vožnjo želim.

ne, ker si ga imela 2009, nato 2011 in naslednji je 2013

New Report

Close