cena rednega servisa – clio
Madona so dragi teli Clioti glede na majhne mlinčke (če izštejemo RS-a). 🙁
Kaj pa če servisiraš na nepooblaščenem servisu? A je fora v delu pooblaščenih serviserjev ali originalnih nadomestnih delov?
Mogoče pa če najdeš olje za tvoj tip motorja (seveda tako olje, kot naj bi ga točili na servisu in v original embalaži) v kakšni trgovini in ga prineseš na servis, te lahko pride ful ceneje. Servisi ful radi obirajo na račun olja, pa še nikoli ne veš, če so ti dejansko dali tistega notri, katerega so ti tudi zaračunali.
Fora pooblaščenih servisov je v garanciji, ki jo lahko uveljavljaš ob eventualnem defektu, če pustiš menjat originalne rezervne dele v delavnici, kjer se morajo mehaniki sproti izobraževat o servisiranju modelov določene znamke.
Olje lahko prineseš s sabo. Čeprav 5 litrov olja za Clia na servisu pride 43€. Mislim, da ni velike razlike od trgovinskega…
Pol je pa samo moje olje ful drago (za 1.8T). 5l za 43 EUR na pooblaščenem je zelo poceni, če ti seveda notri natočijo pravega in toliko, kot smo se dogovorili. V bistvu je zelo poceni glede na ostale dele servisa. Kaj so potem filtri toliko dražji?
Zanimalo me je, ali je problem v dragem servisu (glede mali mlinček) v dragih original delih in ali se da dobiti ponaredke (aftermarket) in s tem veliko ceneje speljati servis. Pa pustimo kvaliteto aftermarket delov na strani. Samo zanima me, ker servisiranje 1.2 16V 80HP Fiatove mašine pride na pooblaščencu 100 EUR šele pri 60k km, ko se menjajo tud svečke. Pred tem me je recimo stalo nekje 60 EUR.
To me zanima, ker se da na forumih večkrat zaslediti, da se ljudje pritožujejo čez drago vzdrževanje Cliov.
hej!
hmmm, včeraj sem peljala Cliota na letni servis. Avto je star 2 leti. Ima 33 tsoč km. Ne boste verjel, ampak servis me je prišel 237€ !!!???
Ko pa gledam račun…poleg olja in vseh filtrov mi je zamenjal vse brisalce, kar nanese 30€ in pa izpihovanje zadnjih zavor 30€ +še delo in vse ostalo. HALOOO
Da je človek res slabe volje 🙁
pokliči sem:
AVTO KOMBI CENTER in
naj ti dajo Sašota na telefon.
On ti bo znal pomagat.
Sam ne okol govort 🙂
Dejstvo je, da so vsi ti servisi oderuhi!
Mene je lani prišel servis v Mb pri 17000km, 185 evrov!
Ko sem gledal račun in kaj so KAO menjali mi je samo dvigovalo pritisk!
Dejstvo je, da so en k… menjali, če so kaj so samo dolivali, pa še to vprašanje, če so…
Tudi primer pred parimi meseci sem moral menjat zadnji senzor za ABS, ko sem klical na omenjeni servis bi me samo senzor stal 100 evrov, ki je šele delo… Zato sem še poklical v drugi kraj (Kidričevo) na servis, ki je tudi za mojo znamko avtomobila in dobil senzor z delom vred za 90 evrov….
Avta od letos naprej več nimam v garanciji, servis imam čez 14 dni, zato tudi sedaj iščem en koliko toliko dober in pošten servis… no ja, bomo videli…
lp
To je pa res nateg, sploh tisto z odpraševanjem zadnjih zavor. Moja punca je imela Cliota pa so ji pri Malgaju “odpraševali” zadnje zavore skoraj na vsakem servisu. V servisni knjižici piše namreč, da se odprašujejo na vsakih 90.000 km. Tako, da mislim, da si to “odpraševanje” oni pač dodatno zaračunajo, ker gre samo za storitev (nobeni delov ni), potem pa preverjaj, če je to res.
Naj naštejem osnovne stroške servisa, ki jih bom imel jaz čez par dni, servisiram si pa sam, avto je pa Renault thalia 1.4 75KM,ki pa ima enak motor kot Clio 2:
polsintetično olje Valvoline Durablend 10w40 22,5€ (kupljeno v šparovi akciji)
+Oljni filter 8€ (motomat)
+Zračni filter 10€ (motomat)
————————————————————-
=40,5€ in niti centa več
Dela je 1 uro s tem, da pol ure kavo pijem medtem ko čakam, da olje odteče do konca iz motorja
Vse orodje ki ga rabim:
-križasti izvijač (zaradi zračnega filtra)
-ključ 15 ali 17 (za odviti šrauf na dnu motorja, da olje odteče)
-cunja (za brisanje kapljic olja, ki uidejo)
Spihovanje zadnjih zavor so ti zaračunali 30€? Brisalce tudi 30€ ? Pa si sploh rabila to?
Če nimate avta v garanciji ne hodite na pooblaščene servise, ker vas bodo zelasticirali ali po domače napeli. Sigurno imate nekje strica, kolega ali pa soseda ki zna odviti nekaj šraufov in vliti olje? Peljite ga na pico, da preverite kako avto deluje in je stvar rešena :). Brisalce imam jaz še zmeraj prve (10 let stari) in so še dobri, brišejo in niso strgani, saj jih ne prižigam na suhi šipi.