avto za 6-člansko d., ki ima prtljažnik
Pozdravljeni!
Avtomobili niso ravno moja močna točka 🙂
Rada bi pomagala mojemu možu, ki zagrizeno išče avto za nas, hkrati pa bi rad ugodil vsem mojih muham in željam. Torej: Imamo 4 otroke. zdaj imamo Forga galaxyja. Super avto, vendar je z zadnjim otrokom postal premajhen – ni prtljažnika. Zdaj sedimo 2+2+2 in sta zadnja dva čisto na zadnji šipi. Radi in veliko potujemo, tudi daljše relacije (no, če je do 2000km daleč), poleti kampiramo itd. Zdaj v prtljažnik spravim zložen voziček, nanj kak ruzak, potem se pa že neha. Za smučanje smo si izposodili strešni kovček – ok, ker 2 še ne smučata (pa mami letos tudi ni), drugo leto bosta 2 smučarja več.In tako naprej, skratka rabimo večji avto.
Pravkar smo se vrnili z ene daljše poti, večina nemške ceste in sva opazovala, kateri avto bi bil za nas. Problem je, ker ne vidiš, kakšen je noter, koliko sedežev, kako razporejeni, udobje (VW Caravele, ipd.).
Meni je pomembno, da otroci v zadnji vrsti niso takoj pred šipo (posledično je večji prtljažnik) in da so sedeži kar najbolj udobni (ni neka navadna klop ala Opel zafira), skoraj težim k temu, da je vsak sedež samostojen oz. se da vsaj vsak posamezno zleknit – otroci kdaj spijo v sedežih).
Sem počekirala Googlov iskalnik, v glavnem vrže ven stare zapise. Verjetno je že kaj novejših modelov, ali pač ne? VW ima pa kar ceno, ali je res toliko boljši?
No, kakršenkoli nasvet, v katero smer naj iščemo bi bil dobrodošel. Imamo pa čas, se ne mudi … zdaj samo razgledujemo in si širimo (in hkrati ožamo) naš izbor.
Hvala.
http://www.avto.net -> Tovorna -> Dostavno …
🙂 vidim, da si pripravljen dobro svetovat 🙂
v prvem zapisu sem zapisala, da želim samostojne sedeže ali vsaj, da se vsak posamezno nagiba. subjektivno ali ne, eni avtomobili veljajo na splošno za bolj udobne in prilagodljive kot drugi. domnevam pač, da so nekateri kombiji narejeni bolj za krompir prevažat (pa opeko) eni so pa primerni tudi za udobno prevažanje ljudi. no, takega iščem.
Bojim se da to kar iščeš ne bo vw caravelle. Koliko so ti pomembni gibljivi sedeži v smislu udobja, ne vem, a ob tem da imaš veliko družino bo vseeno zmanjkalo prostora za prtljago, ki si jo naštevala.
Saj ne rečem, omenjen avto je všečen očem in obstaja precej modelov z različno opremo in posledično tudi z zasoljeno ceno, še sploh ker je to VW, a je vseeno se mi zdi premajhen za vse kar si naštela.
Vi bi že bolj rabili kak minibus, da bi kolikortoliko udobno potovali z vsem kar vozite sabo, brez vreč krompirja… 😉
tega kar vi iščete NI..
da bo velik, z komfortom, pa še za prtljago, pa da ma vsaj 200KM, fajn zgleda..tega NI..
še najbližje FUNKCIONALNIM zahtevam so kakšni R Traffic, Fiat Ducato ipd za osebni prevoz..
včasih se mi zdi so obstajale celo podaljšane verzije, se pravi za 8 ljudi + prtljaga..
seveda pa tam ni “legn” zicov, pa fensi šmensi stvari, so zgolj klopi..
sicer pa , nisem nič zasledil o omejitvi cene..tak, da po mojem vam lahko tud kaj “osebno” naredijo ali prerihtajo, tovarniško ali pa kaki servisi..
Samo tale te lahko reši:
Peugeot Expert Tepee