Kater avto do 13k?
Kupujem avto za nekje 10-13k € (raje manj kot več) (plačala bi sicer lahko z gotovino – ali je na to kakšen popust?) Nameravam ga imet vsaj 10 let. Tedensko naredim cca 250km, služba – dom, izleti po Sloveniji, Jadran 🙂
Kupiti nameravam nov avto, ker nimam nekega znanja in vedenja o avtomobilih kot tudi nobenega znanca, ki se s servisiranjem ukvarja. Stroški tako registracije (ker sem brez olajšav – moj prvi avto, kljub nerosnim letom) in vzdrževanja (redni servisi) naj bodo zato čimnižji.
Gledala sem razne avtomobile, v razredu majhnih avtomobilov in avtomobilov nižjega srednjega razreda – in jih je ogromno. Trenutno se nagibam k japoncem (Nissan Note, Honda Jazz, Suzuki Swift) Zanima me, kakšno je vaše mnenje – kje je najboljše razmerje med kvaliteto/opremo/ceno.
Vem da je to zelo široko vprašanje, ampak o avtih nimam pojma.
Zanima me, kakšno je vaše mnenje – kje je najboljše razmerje med kvaliteto/opremo/ceno.
to razmerje je najboljše pri avtu starem cca 4leta. Vse bistvene napake (tovarniške ali pač nakjlučne) so odpravljene, avto je utečen, cena je padla na ali skorja 1/2 novega. Ostane vam še OGROMNO denarja, da popravite eventuelne hibe. Avto star 4 leta je ponavadi še v garanciji in zato vzdrževan, če nadaljujete dobro prakso pri vzdrževanju lahko tak avto vozite še zahtevanih 10 let..
če delate vožnje v službo manj kot 20km v eno stran, potem odsvetujem DIZLA..
glede potreb po motorju in pa posledično zavarovanju, vam je najboljša varianta glede na zavarovalne in cestninske razrede, nekje med 1.4 in 1.6l motor z 61-79kW..
saj nov avto je res morda se zdi najboljša varianta glede vzdrževanja za 5 let naprej, je pa potrebno upoštevati, potrebne REDNE servise na URADNIH servisih, kar je kar drago ali vsaj dražje, prav tako pa je ponavadi zavarovanje, dražje, saj si zaradi večje vrednosti vozila, omislimo razne KASKO variante.
je pa seveda odločitev vaša, tudi glede tega , če si želite NOV avto in pa ali imate kako preferirano znamko..
Hvala za odgovor. Nimam nobene posebne želje. Rada bi imela relativno varen avto, ki potrebuje malo vzdrževanja, s 5 vrati, klimo (če se le da avtomatsko), abs sistem. O rabljenem pravzaprav nisem razmišljala, ravno zaradi strahu pred problemi – kot sem gledala ima večina avtomobilov garancijo tri leta (ali 100.000 km), se pravi da je ravno out. Večina mojih znancev, ki so kupili nov avto, so ga v roku treh let zamenjali zaradi težav, ne ker jim ne bi bil všeč.
malce bolj zahtevna operacija in nekaj letanja po salonih:
če vzameš avto na leasing dobiš precej popusta. Na koncu leasinga je sicer cena nekaj višja – lahko pa avto odkupiš po kakšnem mesecu in profitiraš popust.
Vsekakor pa v vsakem salonu vprašaj za to možnost